CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Primăria Municipiului Chişinău         Ediţia nr. 566 din 19 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

Primăria Municipiului CHIŞINĂU - MAESTRUL GLEBUS SAINCIUC LA 93 DE ANI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Comunicat de presă  
(19 iulie 2012) REF: Maestrul Glebus Sainciuc la 93 de ani  
 
Maestrul Glebus Sainciuc, cunoscut pictor, grafician şi autor de măşti, împlineşte astăzi frumoasa vârstă de 93 de ani.  
 
Cu prilejul aniversării, primarul general, Dorin Chirtoacă, îi urează artistului sănătate şi inspiraţie, mulţumindu-i pentru munca de-o viaţă dedicată artei naţionale. Edilul capitalei a remarcat că opera lui Glebus Sainciuc va rămâne în patrimoniul nostru de aur.  
 
Măştile semnate Glebus Sainciuc sunt cartea sa de vizită. Acestea reprezintă nu doar epoca în care activează artistul, dar şi evoluţia societăţii basarabene. Artistul a semnat măştile lui Constantin Constantov, Nicolae Sulac, Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Gheorghe Urschi, Anastasia Lazariuc, Gheorghe Mustea etc.  
 
Artistul Glebus Sainciuc a creat sute de lucrări, de diferite genuri, obţinând diverse premii şi titluri onorifice. El a debutat la teatrul „Luceafărul”, în spectacolul „Cortina rămâne deschisă”, în anul 1965.  
 
Dinastia Glebus Sainciuc, Valentina Rusu-Ciobanu, Lică Sainciuc - este un fenomen unic în cultura şi în spiritualitatea Basarabiei.  
 
19 iulie 2012  
Direcţia Relaţii Publice,  
Primăria mun. Chişinău  
bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83  
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova  
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Primăria Municipiului CHIŞINĂU - MAESTRUL GLEBUS SAINCIUC LA 93 DE ANI / Primăria Municipiului Chişinău : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 566, Anul II, 19 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Primăria Municipiului Chişinău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Primăria Municipiului Chişinău
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!