CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comemorari >  
Autor: Primăria Municipiului Chişinău         Ediţia nr. 410 din 14 februarie 2012        Toate Articolele Autorului

Primăria Municipiului Chişinău - COMUNICAT DE PRESĂ – DEZVELIREA UNUI NOU BUST AL POETULUI GRIGORE VIERU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(13 februarie 2012)  
  
REF: La biblioteca „Alba Iulia” a fost dezvelit bustul poetului Grigore Vieru  
  
Primarul general, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la dezvelirea bustului poetului Grigore Vieru din incinta bibliotecii Alba Iulia, sectorul Buiucani. Evenimentul, cu participarea reprezentanţilor Primăriei Chişinău, ai Uniunii Scriitorilor, Direcţiei Cultură a Primăriei, ai Preturii Buiucani, cititori ai bibliotecii „Alba Iulia” etc. a fost organizat în preajma zilei de naştere a poetului naţional Grigore Vieru şi vine să înveşnicească memoria marelui dispărut.  
  
În discursul său, primarul Dorin Chirtoacă a calificat drept o bucurie aparte faptul, că în preajma zilei de naştere a Poetului, la Chişinău să fie inaugurate două busturi ale lui Grigore Vieru: la bibliotecă şi în comuna Băcioi. „Prin aceasta aducem omagiul cuvenit poetului, pentru tot ceea ce a făcut în timpul vieţii, dar şi ce face după trecerea la Dumnezeu”, a mai spus primarul general. 
  
Edilul capitalei a ţinut să mulţumească colegilor de la Alba Iulia, Primăriei şi Consiliului local, Consiliului Judeţean, Prefecturii şi tuturor celor care au pus umărul ca proiectul de înfrăţire dintre Alba Iulia şi Chişinău să prindă în continuare contur.  
  
Lucrarea de la biblioteca „Alba Iulia”, la fel ca şi bustul de pe Aleea Clasicilor, poartă semnătura pictorulu Romi Adam şi a fost oferită municipalităţii de către autorităţile de la Alba Iulia, România. Acum bustul se află în interiorul bibliotecii de la Buiucani, urmând să fie expus afară la primăvară, când condiţiile meteo vor permite lucrări de construcţie. 
  
După cum remarca Spiridon Vangheli, scriitor, coautor al „Abecedarului”, „Grigore Vieru a scos poezia Basarabiei din mormânt şi i-a dat respiraţie universală”. Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935, la Pererâta, Briceni. Poetul naţional s-a stins din viaţă la 18 ianurie 2009, în urma unui grav accident rutier, la vârsta de 73 ani.  
  
13.02.2012 
  
Direcţia Relaţii Publice,  
  
Primăria mun. Chişinău 
  
bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83 
  
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova 
  
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708 
  
e-mail: drp@pmc.md; web: www.chisinau.md 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Primăria Municipiului Chişinău - COMUNICAT DE PRESĂ – DEZVELIREA UNUI NOU BUST AL POETULUI GRIGORE VIERU / Primăria Municipiului Chişinău : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 410, Anul II, 14 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Primăria Municipiului Chişinău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Primăria Municipiului Chişinău
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!