CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Primăria Municipiului Chişinău         Ediţia nr. 1064 din 29 noiembrie 2013        Toate Articolele Autorului

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CHIŞINĂU - COMUNICAT DE PRESĂ: ACŢIUNI DE PROTEST ILEGALE, ORGANIZATE DE COMUNIŞTI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În legătură cu acţiunile de protest din faţa sediului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, pe str. M. Kogălniceanu, organizate astăzi de Partidul Comuniştilor, cu blocarea străzii şi instalarea corturilor, Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări.  
 
În notificarea înregistrată în cancelaria Primăriei la data de 27.11.2013, de către un reprezentant al Asociaţiei obşteşti „Patria – Uniunea Euroasiatică” nu era indicat că în timpul acţiunii de protest vor fi blocate arterele de circulaţie, dar nici că vor fi instalate corturi.  
 
Astăzi, 28.11.2013, la orele 17.00, un reprezentant al Organizaţiei non-guvernamentale „Moldova tânără” a depus în cancelaria Primăriei Chişinău o declaraţia prealabilă, prin care anunţă municipalitatea despre organizarea acţiunii de protest, în perioada 28 – 30 noiembrie a.c., în regim non-stop, cu instalarea corturilor şi blocarea străzii M. Kogălniceanu.  
 
În context, Primăria municipiului Chişinău declară că acţiunea de protest organizată de comunişti este ilegală. Or, potrivit legii, organizatorii urmau să informeze autorităţile publice locale cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării întrunirii. Legea interzice, la fel, şi blocarea intenţionată a arterelor de circulaţie. În acelaşi timp, se interzice organizarea oricăror acţiuni, inclusiv întruniri, pe drumurile publice, fără acordul prealabil al poliţiei.  
 
Reeşind din cele menţionate mai sus, mâine dimineaţă Primăria municipiului Chişinău va solicita, prin intermediul instanţei de judecată, sistarea acţiunii de protest, evacuarea forţată a corturilor şi a participanţilor la întrunire de pe carosabil. Considerăm, de asemenea, că poliţia are temei să aplice sancţiuni organizatorilor întrunirii.  
 
-----------------------------------------------------------------------------------  
 
Comunicat de presă (2)  
 
(28 noiembrie 2013) REF: Arborarea drapelelor şi aprinderea iluminatului de sărbătoare  
 
Ca urmare a succeselor obţinute de Republica Moldova la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, în special parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Primăria municipiului Chişinău va arbora, începând de vineri, 29 noiembrie a.c., pe bulevardul central al capitalei, Ştefan cel Mare şi Sfânt, dar şi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, drapelele Uniunii Europene, Republicii Moldova şi al municipiului Chişinău. De asemenea, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va fi aprins iluminatul de sărbătoare.  
 
Amintim că inaugurarea Pomului de Crăciun, dar şi aprinderea iluminatului de sărbătoare la nivelul întregului oraş, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, va avea loc duminică, pe 1 decembrie.  
 
28 noiembrie 2013  
Direcţia Relaţii Publice  
Primăria mun. Chişinău  
bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83  
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova  
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CHIŞINĂU - COMUNICAT DE PRESĂ: ACŢIUNI DE PROTEST ILEGALE, ORGANIZATE DE COMUNIŞTI / Primăria Municipiului Chişinău : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1064, Anul III, 29 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Primăria Municipiului Chişinău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Primăria Municipiului Chişinău
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!