CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Primăria Municipiului Chişinău         Ediţia nr. 930 din 18 iulie 2013        Toate Articolele Autorului

Primăria Municipiului CHIŞINĂU - INTREVEDEREA PRIMARULUI GENERAL AL CHIŞINĂULUI, DORIN CHIRTOACĂ, CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI, TRAIAN BĂSESCU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Comunicat de presă: (17 iulie 2013) REF: Primarul general, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu şeful statului român, Traian Băsescu  
 
Primarul general, Dorin Chirtoacă, l-a primit, astăzi, la Primărie, pe Preşedintele Românei, Traian Băsescu. Întâlnirea celor doi oficiali a avut loc, cu uşile închise, în cabinetul primarului.  
 
Dorin Chirtoacă i-a mulţumit preşedintelui României pentru faptul că de numele său sunt asociate lucruri mari pentru Republica Moldova, precum rezolvarea problemei cetăţeniei, susţinerea în continuare a acordării burselor pentru tinerii din Moldova; deasemenea, pentru lobby-ul făcut la nivelul comunităţii internaţionale şi în special, la nivelul Uniunii Europene, în ceea ce priveşte integrarea europeană a Republicii Moldova. „Sunt rezultate vizibile şi foarte importante pentru acestă bucată de pământ, chinuită şi năpăstuită timp de 200 de ani”, a subliniat Dorin Chirtoacă.  
 
Edilul Capitalei a calificat prezenta vizită drept una de confirmare a parafării, în toamna acestui an, a două acorduri importante pentru Republica Moldova: Acordul de liber schimb şi Acordul de asociere. „Acestă vizită înseană de fapt, intrarea Republicii Moldova pe un drum cu sens unic, care duce spre Uniunea Europeană. Din acest moment, considerăm că intergrarea europeană a Republici Moldova are un caracter ireversibil”, a mai spus Dorin Chirtoacă.  
 
Totodată, cei doi oficiali au trecut în revistă bunele relaţii dintre primarul Dorin Chirtoacă şi Traian Băsescu, de la 2007 – încoace, de la preluarea mandatului de către actualul primar al Chişinăului. Potrivit edilului-şef al Capitalei, şeful statului român a ţinut să ajungă neapărat la Primăria Chişinău, ceea ce reprezintă o onoare pentru administraţia publică locală a municipiului Chişinău, convenindu-se ca cei doi oficiali să aibă o vizită şi la Bucureşti, pentru a reuşi rezolvarea problemelor de pe agenda comună.  
 
În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă i-a sugerat preşedintelui României ca, pe lângă cele 100 milioane lei, aprobate acum câţiva ani, să se aprobe finanţare anuală pentru primăriile din Republica Moldova, de circa 1 milion de lei moldoveneşti (50 mii euro) pentru fiecare administraţie publică locală, ca asistenţă bugetară directă, spre a obţine mai multe lucrări de infrastructură, sprijinite de la Bucureşti, exact pe modelul susţinerii acordate de Uniunea Europeană pentru Guvernul Republicii Moldova.  
 
Şeful statului român, Traian Băsescu s-a mai aflat în vizită la Primăria Chişinău pe 27 ianuarie 2010.  
 
17 IULIE 2013  
Direcţia Relaţii Publice  
Primăria mun. Chişinău  
Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 83  
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova  
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708  
e-mail: drp@pmc.md  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Primăria Municipiului CHIŞINĂU - INTREVEDEREA PRIMARULUI GENERAL AL CHIŞINĂULUI, DORIN CHIRTOACĂ, CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI, TRAIAN BĂSESCU / Primăria Municipiului Chişinău : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 930, Anul III, 18 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Primăria Municipiului Chişinău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Primăria Municipiului Chişinău
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!