CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

PRIMA ŞEDINŢĂ A CENACLULUI „ARTUR SILVESTRI”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Liga Scriitorilor Români 
  
În după amiaza zilei de 24 februarie 2011 la Centrul Militar din Cluj-Napoca a avut loc prima şedinţă a cenaclului „Artur Silvestri” al Ligii Scriitorilor Români, condusă de preşedinta cenaclului prof. Antonia Bodea şi vicepreşedinţii Gavril Moisa şi Vasile B.Gădălin, în prezenţa unui mare număr de scriitori şi iubitori de literatură. 
  
Şedinţa a fost deschisă de preşedinta cenaclului care în discursul său a subliniat importanţa înfiinţării acestui for cultural, deschis tuturor scriitorilor, indiferent din ce organizaţie profesională fac parte, având în vedere să fie invitaţi la şedinţele cenaclului membrii Ligii Scriitorilor din diasporă, în scopul promovării culturii clujene, în perspectiva obţinerii statutului de Capitală Europeană a oraşului nostru, în anul 2020. 
  
La invitaţia profesoarei Antonia Bodea, a luat cuvântul scriitorul Al. Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor, care în cuvântarea sa a subliniat obiectivele Ligii Scriitorilor în anul acesta şi în perspectivă privind realizarea „Acordului de înţelegere” cu Editura „DACIA XXI “, condusă de scriitorul Ion Vădan. Obiective privind editarea Dicţionarului membrilor Ligii Scriitorilor, realizarea colecţiei DUO a scriitorilor din asociaţia noastră şi sprijinirea prin editarea cărţilor premiate de Liga Scriitorilor. În acest context au mai vorbit: Claudiu Iordăchescu, Marius Mălai, Aurel Vuşcan, Ioan Benche, Ion Constantinescu, Maria Tudose, Gavril Moisa, etc. În continuare preşedintele Ligii Scriitorilor a prezentat oaspeţii veniţi de la Baia Mare, membrii filialei din această localitate, scriitorii Mara Paraschiv, dr. Mihai Ganea şi poeta Ioana Ileana Şteţco. 
  
În continuare a urmat medalionul literar „Lumina cărţii” în care profesoara Antonia Bodea a vorbit despre cartea „Alergând după fluturi” de Gavril Moisa, după care autorul a citit poezii din acest volum. Despre carte au mai vorbit Vasile B. Gădălin şi Al. Florin Ţene, acesta citind artistic un poem din volumul prezentat. 
  
La „Agora Cărţilor” preşedintele Ligii Scriitorilor a vorbit despre cărţile: „Sinfonia luminii”, antologia cenaclului „Octavian Goga”, „Loli”, un roman fluviu de Iagan Ameih, anagramarea numelui Mihai Ganea, „Povara unei mari iubiri” de Mircea Tudose, şi „O viaţă pe şantierele luminii”, de Marius Mălai, care zilele trecute la Balul Operei a fost aureolat cu înalta distincţie de Seniorul Cetăţii. Acesta din urmă în cuvântarea sa a vorbit celor prezenţi despre activitatea sa pe şantierele ţării. 
  
În continuare în cadrul medalionului literar „Steaua fără nume”, Mara Paraschiv a vorbit despre poeta Ioana Ileana Şteţco şi volumul ei „Phoenix, veşnicia…”, cu o prefaţă de Ion Mureşan. În continuare autoarea a citit din poemele sale. 
  
Medalionul literar „La steaua care a răsărit” a găzduit un regital poetic-muzical semnat Mihai Ganea. Apreciat cu vii aplauze de cei prezenţi. În cadrul medalionului literar „Scriitorul inimilor noastre”, Al. Florin Ţene a vorbit despre viaţa şi opera scriitorului, filozofului şi istoricului literar Artur Silvestri, al cărui nume de astăzi îl va purta cenaclul Ligii Scriitorilor, semn de preţuire pentru opera sa şi pentru tot ce a ctitorit, în scurta-i viaţă, în şi pentru cultura română. 
  
În încheierea lucrărilor au fost sărbătoriţi scriitorii Ionel Andraşoni şi Vasile B. Gădălin care în perioada aceasta au mai pus o treaptă la scara vieţii lor. S-a stabilit ca şedinţele să se ţină în fiecare 24 ale lunii,orele 16, la Centrul Militar. 
  
Ligii Scriitorilor Români 
  
25 februarie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
PRIMA ŞEDINŢĂ A CENACLULUI „ARTUR SILVESTRI” / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 59, Anul I, 28 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!