CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Poezie > Familie >  
Autor: Cornelia Curtean         Ediţia nr. 672 din 02 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Poveşti de cartier : ,, Amigo”

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Nu-i aşa că nu mă cunoaşteţi? Mă cheamă ,,Amigo”. Un băiat care mă iubeşte foarte mult m-a numit aşa şi aşa mi-a rămas numele. V-aţi prins, sunt un autentic maidanez.   
Am ochii căprui, dinţi puternici, o codiţă scurtă, un chef nebun de joacă, sunt iute de picior, îmi place să fur mănuşile lui Dino şi ador să mă prefac că îi compostez hainele. Mă irită zgomotul de la motorul maşinilor şi din această pricină latru în aparenţă fără motiv şi chiar o iau la fugă după ele.   
Îmi fac rondul între blocurile Q1 şi Q3 din cartierul Găvana III- Pitesti.   
Locuiesc sub un balcon de la blocul Q1. De sub el zăresc o câmpie plină cu ciulini şi iarbă uscată. Iubesc foarte mult libertatea. Când sunt plictisit, mă plimb printre ei, privesc cerul şi constat pentru a nu ştiu câta oară cât de singur sunt. Offffff, dacă ar mai fi şi Lupuşor cu mine…   
Eram trei maidanezi şi formam o mică haită. Subsemnatul, Paco cel lăţos şi Lupuşor. Principala noastră preocupare era să nu fie răscolite tomberoanele de gunoi de către boschetari. Când îi vedeam că atentează la ,, teritoriul ” nostru ne enervam la maximum.   
Şeful este Paco, el deţine supremaţia. Chiar se poate observa cât de durduliu este. Un mare pofticios. Îl privesc cum înfulecă de zor şi nu se gândeşte şi la mine. Chiar mi se scurg ochii de poftă şi el papă tot… Ei, aşa este el dar cu toate astea îl iubesc şi nu mă pot supăra pe el. Uneori îl mai fentez şi mai pap şi eu fără el.   
Aproape zilnic la ora prânzului, cum iese Dino de la şcoală, mă caută şi are grijă să-mi ofere paharul lui cu lapte pe care a renunţat de mult să îl mai bea. Sunt zile când primesc mai mult lapte şi de la colegii lui.   
În urmă cu mai bine de două săptămâni a venit Dino foarte supărat. Fosta lui colegă de bancă îl pârâse doamnei de la cabinetul medical că îmi oferă mie laptele. Nu am înţeles de ce s-a comportat astfel. Doar şi ea oferise paharul ei de lapte lui Paco atunci când îşi făceau lecţiile împreună. Uneori chiar nu-i înţeleg pe oameni de ce se comportă aşa. Am senzaţia că nu prea au suflet bun unii dintre ei.   
În serile cu lună îmi amintesc de ,,lupiţa” . Ce vremuri trăiam ! De ea nu mai ştiu nimic de anul trecut din decembrie. În seara de Anul Nou a dispărut. Îmi revin în memorie momentele plăcute petrecute împreună.   
Să vă povestesc: în urmă cu mai multe luni, o doamnă care iubea pisicile şi ura căţeii, ne-a reclamat pe mine şi pe mămica mea ,,lupiţa” că suntem neastâmpăraţi şi stresăm bietele pisicuţe. Chiar aşa? Totul a fost interpretat greşit. Ne plăcea foarte mult să ne jucăm cu ele. Este drept uneori, acestea se cam săturau de joacă şi urcau în copaci. Acolo sus, începeau să miorlaie pe mai multe voci de se auzea la două, trei blocuri împrejur.   
Şi uite aşa am ajuns noi la Biobaza de la Smeura unde am fost sterilizaţi. Acolo erau o mulţime de căţei. După mai multe căutări, aproape o lună, mama lui Dino a aflat unde suntem. Sfătuită şi impulsionată de Petrică C. , cu ajutorul ei am obţinut libertatea. Era o zi de vineri când l-am revăzut din nou pe Dino. Ce mult m-am bucurat! Am sărit pe el cu ambele lăbuţe şi m-am manifestat zgomotos. Nici Lupuşor nu s-a lăsat mai prejos. Nu mai vorbesc de Paco cât de bucuros era când ne-a văzut.   
Zilele trecute, când mă plimbam pe o alee între blocuri am avut parte de o privelişte îngrozitoare. Un alt tovarăş de al meu a avut parte de un sfârşit dureros. De atunci un gând nu îmi dă pace. Aşa vom avea soartă toţi maidanezii? Oameni buni şi noi suntem suflete, aşa ca voi. Noi vă oferim iubire necondiţionată şi vă însoţim în momente dificile. Chiar dacă voi ne mai certaţi , noi trecem cu vederea şi tot vă iubim. Pentru dragostea pe care v-o dăruim , voi ce ne oferiţi?   
  
Referinţă Bibliografică:
Poveşti de cartier : ,, Amigo” / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 672, Anul II, 02 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!