CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Scrieri >  

Povestea înălţimilor
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La început pământul era plat, arăta ca o farfurie şi suspina de plictiseală si din suspin uşor-uşor, bob cu bob s-au făcut lacurile. Şi un tremur mai adânc a răscolit adâncurile şi a încolţit o movilă. Apa i-a sărutat picioarele şi atunci moviliţa fudulă s-a umflat şi umflat până a ajuns un deal în toată regula.

Plictiseala s-a instalat iar regină peste întinderi dar un vânt de seară furişându-se în jurul dealului a înverzit ideea unei vegetaţii.

Şi cum evident exista sămânţa de alb şi de verde a apărut firava floare primăvăratecă, vestitoarea tuturor florilor chiar de atunci de la începuturi. Şi în creşterea-i răcoroasă a visat cu putere un gând gălbior şi a mlădiat un violet divers şi au apărut brânduşele galbene şi violet intens sau pal şi era normal să pună şi culoarea lui în fascinanta brânduşe albă.De drag si de voie buna au început să cânte şi din corul cântecelor în sărbătoarea zilei s-au înălţat arbuştii în tufe decolorate sau neruşinat de intens colorate. Toată atmosfera fremăta de bucurie, iar aerul în soarele miezului zilei dansa odata cu florile şi arbuştii ... şi aşa în mişcarea lor au colorat fluturi care au semănat în pajişti adierea ierbii. Apriga speranţă cu sămânţa ei a transformat totul! Şi pământul s-a topit de drag şi de dorul înălţimilor a căror lipsă n-o simţise până atunci. Şi uşor, uşor din stâncile adâncurilor s-au ridicat maiestuoşi cu înălţimi ameţitoare, munţii noştri cei dragi şi unici!
 

Referinţă Bibliografică:
Povestea înălţimilor / Lia Zidaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1062, Anul III, 27 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Lia Zidaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lia Zidaru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!