CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  
Autor: Corneliu Leu         Ediţia nr. 53 din 22 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

PORTAL DE CARTE SI ARTE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
  
Portalul se adresează unor evidente nevoi de informare culturală reciprocă, aşa că nici nu mai considerăm necesar să facem precizări privind ţinuta intelectuală a exprimării, considerând că toate tentaţiile subculturale, vulgarităţile ca şi exagerarile de argou IT cu termeni tehnicizaţi şi neconcordanţe ortografice se exclud de la sine. Informarea şi formarea culturală pe care ne-am propus să le slujim la modul interactiv, împreună cu toţi cei care doresc să devina antenele portalului nostru, obligă la o exprimare în spiritul cultivării limbii române ca şi a ideilor umaniste, tolerante, antiexclusiviste şi deschise noului, ce ne caracterizează spiritualitatea. Orice contravine acestui ţel va fi eliminat din portalul nostru, precum orice îi slujeşte va fi binevenit, cultivat şi oferit drept exemplu altor mijloace de comunicare pe care tehnicile comercialului le coboară spre subcultură.  
  
Ne cerem iertare pentru vizitatori pentru faptul că am început cu aceste precizări, dar ele vin din dorinţa de a-i atrage pe toţi spre calea serioasă a unei colaborări libere şi deschise pentru realizarea împreună a acestui portal, ei fiind furnizorii de ştiri şi chiar realizatorii actelor culturale si de iniţiativă locală consemnate prin informaţia transmisă , iar redactorii portalului ne trebuind să se ocupe nici cu cenzurarea nici cu selecţionarea noutăţilor popularizate, ci doar cu sistematizarea mediatizării actualităţii realizărilor din judeţe şi localităţi pe două criterii de grupare a informaţiei: Criteriul geografic ce trimite orice consemnare primită către elementele hărţii, ele putînd fi găsite prin butoanele ce conduc la listele de localităţi sau de instituţii culturale din judeţe şi Criteriul categoriilor culturale ce trimite către butonarea Săptămânii culturale literare şi artistice în ţară.  
  
În acest fel înţelegem să punem în acţiune funcţia interactivă de informare, comunicare şi formare culturală prin schimb de experienţă între toţi cei care vor deveni antenele portalului şi care, singuri, îşi vor introduce direct informaţiile şi anunţurile de maximum 500 de semne regăsindu-le, concomitent cu transmiterea, în pagina care se deschide apăsând pe butonul FLUX DE ŞTIRI. Aceste antene colaborează voluntar de câte ori vor şi se înscriu când vor în evidenţele noastre prin FORUM sau prin butonul de la sfârşitul acestor instrucţiuni, pentru a beneficia de consultaţiile pe care le vom da şi de stagiile de instruire pe care le vom organiza periodic spre a-i forma, nu numai ca oameni care transmit ştiri, ci şi ca formatori ai unor grupuri de iniţiativă culturală în localităţile lor, în aşa fel încât majoritatea noutăţilor transmise să fie însăşi realizările lor.  
  
Înmagazinând materia primă a ştirilor, informaţiilor şi anunţurilor primite şi afişate în ordinea sosirii la fluxul nostru de ştiri, redacţia va proceda la sistematizarea lor pentru a facilita accesul tuturor celor interesaţi. Astfel, prin butonul care conduce la pagina SĂPTĂMÂNA CULTURALĂ, LITERARĂ ŞI ARTISTICĂ ÎN ŢARĂ, informaţia se va grupa pe capitole precum cărţi, spectacole, manifestări, evenimente- culturale-artistice-ştiintifice, premiere-lansări-expoziţii, iniţiative locale de dezvoltare, acţiuni cetăţeneşti, etc. Iar prin butoanele care conduc la HARTA FIECĂRUI JUDEŢ CU EVENIMENTELE LUNII RESPECTIVE ca şi la PREZENTAREA FIECĂREI COMUNE CU INIŢIATIVELE EI, aceeaşi informaţie îşi va primi repartizarea geografică apărând la activul judeţului sau localităţii respective.  
  
Acestea, plus BIBLIOTECA VIRTUALĂ în care vom oferi tot mai multe cărţi cu drept de accesare şi descărcare gratuită pentru fiecare instituţie sau persoană care devine antenă a portalului, plus UNIVERSITATEA POPULARĂ care va oferi pentru fiecare aşezământ cultural sau grup de persoane interesate cicluri de conferinţe şi structuri de programe analitice cu lecţii în diverse domenii de educaţie a adulţilor, plus REVISTELE CULTURALE DIN ŢARĂ SI STRĂINĂTATE ale căror ediţii on-line vor putea fi accesate, plus LISTA NOILOR APARIŢII EDITORIALE, în baza cărora vor putea fi comandate cărţi direct de la edituri, beneficiind de respectiva reducere de preţ, plus FORUMUL unde vor putea primi consultaţii, vor putea sta de vorbă cu personalităţile academice care vor fi moderatori sau vor putea intra chiar în contact direct şi personal unii cul alţii, găsind preocupări asemănătoare, făcând schimb de experienţă şi pornind acţiuni sau iniţiative comune, sunt toate la dispoziţia celor care vor să devină antene ale acestui portal .  
  
Dar portalul nostru oferă şi altfel de posibilităţi, altor categorii de instituţii sau persoane care vor să intre în această reţea internet, beneficiind de legăturile pe care ea le stabileşte, de schimbul rapid de informaţii în care le pot introduce pe cele proprii ale lor, de contactele directe, ca producători de bunuri culturale, pe care le pot stabili cu publicul larg căruia ei se adresează şi care este consumatorul şi beneficiarul acestor bunuri.  
  
Astfel, pentru REDACŢII CULTURALE, ŞTIINŢIFICE, LITERARE ŞI ARTISTICE, EDITURI SI DISTRIBUITORI DE CARTE, CENTRE DE CREAŢIE ŞI CASE DE CULTURĂ JUDEŢENE, INSTITUTII CULTURALE, ARTISTICE, ŞTIINTIFICE. INSTITUTII ŞI ASOCIAŢII INDEPENDENTE SAU SUBORDONATE ADMINISTRATIEI PUBLICE, AUTORI INDEPENDENŢI, PERSONALITĂŢI CULTURALE ŞI ACADEMICE, înafara dreptului egal cu al celorlalte antene de a transmite informaţii şi anunţuri la zi prin fluxul de ştiri, Portalul de Carte şi Arte oferă următoarele oportunităţi: - Legătură (direcţionare) spre propriile situri de internet sau ediţii on-line; - Gazduire periodică a PDF-urilor revistelor care nu au ediţie on-line; - Găzduire a câtorva date bio-bibliografice şi a unor cărţi oferite spre accesare şi descărcare; - Găzduire a unor liste de apariţii cu date pentru comenzi contra ramburs; - Găzduire de prezentări de instituţii cu calendare (repertorii) de activităţi; - Descrierea unor lucrări (idei) noi cu condiţii pentru drepturi de folosinţă; - Construirea de situri-internet la preţ redus pentru membrii reţelei. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
PORTAL DE CARTE SI ARTE / Corneliu Leu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 53, Anul I, 22 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Corneliu Leu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corneliu Leu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!