CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Anca Goja         Ediţia nr. 59 din 28 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

POETUL DRAGOMIR IGNAT ŞI-A INVENTARIAT PUBLIC SENTIMNETELE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Profesorul, inspectorul şcolar şi ziaristul Dragomir Ignat şi-a lansat miercuri, 16 martie, la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu", cartea de poeme apărută în 2010 la Editura Eurotip, „Biblioraftul cu sentimente". La trei ani după apariţia volumului „Risipiri", în care oferea o definiţie a poetului ca fiind cel care „propune neînţelese cimilituri dintr-o şi mai neînţeleasă tragedie", Dragomir Ignat rămâne, aşa cum spunea regretatul Ion Burnar, „un poet al sentimentelor statornice, neatinse de zgura unui veac care bagatelizează orice".  
  
Poetul Nicolae Scheianu a caracterizat volumul recent apărut ca un „inventar - bestiar de sentimente pe care omul nu şi le poate reprima şi care răzbat pe hârtie cu sau fără acordul lui", în poemele sale Dragomir Ignat dând „cuvintelor acea forţă interioară care transformă tot ce atinge în aur". Scheianu a observat, de asemenea, că „ritmul şi esenţa (poeziilor din volum, n.r.) sunt în cea mai mare măsură de sorginte folclorică, clasică şi cu tentă uşor modernistă, fără stridenţe".  
  
Despre carte a mai vorbit prozatorul Teo Moldovan, care a remarcat că „îmbinarea dintre universal şi particular, dintre infinit şi finit la Dragomir Ignat e o chestiune de perpetuă întrebare", iar col. Mihai Cozma a apreciat cartea drept „o spovedanie a unui om care a avut ocazia să vadă iubirea şi ura, frumosul şi urâtul, albul şi negrul în toate formele lor".  
  
A luat cuvântul şi redactorul de carte Dorin Ştef care, însă, s-a ferit să facă prea multe aprecieri la adresa poeziei lui Dragomir Ignat (pe care a caracterizat-o drept "drăguţă, simpatică"), declarând că aşteaptă o carte cu impresii de călătorie purtând aceeaşi semnătură. Cu ocazia lansării cărţii, actorul Paul Antoniu a recitat poeme din creaţia lui Dragomir Ignat.  
  
Anca GOJA 
  
Baia Mare 
  
februarie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
POETUL DRAGOMIR IGNAT ŞI-A INVENTARIAT PUBLIC SENTIMNETELE / Anca Goja : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 59, Anul I, 28 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Anca Goja : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anca Goja
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!