CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Frumusete >  
Autor: Confluenţe Româneşti         Ediţia nr. 5 din 05 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Poeme de Daniela Voiculescu

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Autorul articolului: Daniela Voiculescu  
BOTTLENECK  
ce preţ trebuie să plătim în viaţă... cum ne minţim... doar lacrimile pe care le varsă ochiul sufletului, ştiu! ce sfâşietor, ce alergare fără rost! şi aripile ni se smolesc, uită să zboare, ne încolţesc în friguri, în blesteme... cum să mai scapi, cum să te mai regăseşti? prin ce minune? şi te întrebi, şi te întrebi, şi te întrebi... rămâi să numeri întrebările, rămâi în aşteptare, visând iubirea cea adevărată, chiar dacă e departe!  
24 iulie 2008  
BUCURIA DE A TRĂI  
Am început să scriu... dintr-o joacă! Era prin 1983, în august, pe malul mării! Ne făceam declaraţii de dragoste... în versuri! Timpul acela nu se mai întoarce, dar îl văd cu ochiul sufletului, care este mai preţios decât zece mii de ochi obişnuiţi! Frumos început!
Apoi am scris din dorinţa de a scrie, de a rămâne ceva în urma mea... Până într-o zi, când mi-am dat seama că Dumnezeu este adevăratul cod al iubirii... Aşa pot să-ţi crească aripi! Şi scrisul să fie primul şi ultimul dintre lucruri - eternul prezent! Paradoxala balanţă, care ţine într-o stare de perfecţiune, atât unitatea, cât şi pluralitatea... Inima lui Dumnezeu!
Cât de valoroasă poate fi sămânţa conştientizării! Norii trec, cerul rămâne! Viaţa este trăire, spirit şi nu slovă moartă! Să scriem şi noi în Carte...
 
2 iunie 2008  
CA ÎN EVUL MEDIU  
ce amar e gustul timpului care trece pe lângă tine... număr anii şi oglinda îmi arată dorinţele... am dat totul, dar am nimerit în capitala otrăvii! greşind mereu numărul ciupercilor veneţiene, murind de-atâta romantism care şi-a pierdut perechea... singură, în rochie din petale de verbină, în aşteptare şi vis... în chemare şi vis... numărând vieţile care mă cumpără mereu! ele sunt mai încăpăţânate decât mine... şi-mi pescuiesc negurile, timpurile amare. mă fac să zâmbesc şi-mi dăruiesc imaginea ta... prin grădina Afroditei, cu usturoiul la butonieră!  
17 septembrie 2008  
CINE IUBEŞTE ŞI LASĂ  
trebuia să cumpărăm două lebede... ca să cumpere şi primarul... douăzeci! trebuia să iubim, adevărat, coloană albă, primordială, împletită cu busuioc roşu, Adam şi Eva! dar soarta era blondă cu ochi albaştri... şi nevinovată! ne tăia drumurile, ca pe nişte felii de tort...
ani şi ani... am privit o farfurie... goală! visele au pierit în pântecul meu! palmele mele chemau cuvintele, să iubească suflete de versuri albe... şi sânii mei au fost iubiţi doar de cercurile argintii ale lunii! i-am legat cu busuioc roşu, dar jalea inimii mele îngână un blestem...
 
4 octombrie 2008  
IZVORUL INSPIRAŢIEI  
eşti curios... să mă vezi noaptea? vrei să-mi aluneci cu degetele pe semicercurile perfecte ale sânilor? vrei să te laşi purtat de valurile ciocolatii ale părului meu? sau vrei să te faci litere albastre pe pleoapele mele? da, buzele mele tac, întreabă doar sufletul! ele aşteaptă între roz şi mov... au gust de amor adevărat, pecetluit în amintirea ta! şi stau în spatele cortinei care ţese: dorinţe şi versuri, tăceri şi transparenţe, ochi din rouă de vise...  
14 iulie 2008  
LUNA SCUFUNDATĂ  
bagajul meu emoţional este într-un rucsac mare şi greu... destinul meu se face că nu vede, se joacă printre cercurile albe de nori... şi sare ca un iepure de Angora! ce pot să fac, ce pot să aleg din trăirile mele, ochioase, verzi? toate sunt duioase... şi copilăroase! nu vor simţi niciodată strada pe care merge femeia... şi vor plânge, ascunse prin colţuri, aşteptarea! cu braţele deschise, luminate, nereidele mă vor chema în stropii de apă de la cascade...  
6 octombrie 2008  
NEPTUNE THEATRE  
aş putea să te cuceresc cu o poveste despre luptele de gladiatori, din arena amfiteatrului din Verona, sau cu o bere rece pe Costa del Sol! dar buzunarele mele sunt multe şi goale... doar pentru plăcerea de a le purta şi pentru iluzia bogăţiei! îmbătrânesc şi tot nu-mi doresc o viaţă de lux! strâng vise... cu străduţe şi colţuri pline de farmec, cu zâmbete şi urme înţelepte de cămile, chiar şi cu pete şi mustăţi de gheparzi... vise trăite! înmulţite cu cântece la tobe de oţel, cu clopote din Agnone, chiar şi cu plânsul valurilor din cochiliile melcilor... sunt atât de îndrăgostită de tine, încât ţi-aş dărui toate visele mele, tot sufletul meu! iubire, lumea mea e diferită de a ta, este un joc cu clepsidre ce se pitesc printre anotimpuri şi poezii de dragoste... şi-un cântec din vremea lui Shakespeare mă face să înfloresc - sunt trandafirul alb al unui timp mistic... poţi să-l ai, doar dacă ştii să visezi!  
25 august 2008  
OCHII DE COPIL  
Ştiu că stai ascuns... Şi ştiu şi faptul că nu mă înţelegi - uneori, cuvintele fac rău... Eu nu mă pot explica! Asta am căutat mereu, dar întâmplările prin care am trecut m-au îndepărtat mai mult de această lume! Am ales visul şi ochii de copil... Sunt copilul care plânge cu lacrimi de femeie, care nu-şi mai găseşte locul... După atâta uimire cu care am păşit în viaţă, m-am trezit în altă uimire, de a vedea feţele timpului, îngerii... Mă caut, dar nu mă găsesc! Poate sunt strigătul dintre viaţă şi moarte, poate sunt picătura de fericire... care se ascunde în litere! Totul depinde de tine, iubitule! Ce alegi: filozofia sau taina?  
23 iunie 2008
pentru Felix
 
POST-SCRIPTUM  
el a început să semene cu Mircea Cărtărescu, să zâmbească dulce-amar şi să-mi spună "te iubesc"... cu o privire care vine tocmai din Boulevard Raspail!
sunt femeie şi mă pierd printre lacrimi... easy come, easy go! şi-aş face schimb de suflet cu el, măcar pentru câteva ore! aş vrea să fiu bărbat amorezat! să recit Nichita Stănescu şi să pun numere pare la sticlele de vin... să am stofă de bărbat enigmatic!
când totul începe să doară, Dumnezeu poartă o cămaşă neagră şi o legătură roşie la gât! la fel ca poetul Leonid Dimov.
 
12 august 2008
 
Referinţă Bibliografică:
Poeme de Daniela Voiculescu / Confluenţe Româneşti : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 5, Anul I, 05 ianuarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Confluenţe Româneşti : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Româneşti
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!