CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  
Autor: Loredana Ionaş         Ediţia nr. 47 din 16 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

PESTE 2.000 DE ORĂDENI AU SEMNAT ÎMPOTRIVA DESFIINŢĂRII TEATRELOR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cetăţenii care se opun segregării instituţiilor de cultură bihorene fac o ultimă încercare de a schimba decizia autorităţilor locale. Asftel, de la finele săptămânii trecute, la magazinul Topolino, de pe strada Republicii nr. 6, se găseşte lista cu semnăturile celor care sunt împotriva desfiinţării Teatrului de Stat Oradea, respectiv a Teatrului de Stat pentru Copii şi Tineret "Arcadia". Până în prezent, peste 2.000 de orădeni, de diferite categorii sociale, au semnat împotriva desfiinţării instituţiilor de cultură.  
  
„Nu le e ruşine? Cine a avut ideea asta? E strigător la cer ce se întâmplă! Sper, totuşi, să nu se ajungă acolo", a spus o orădeancă revoltată de hotărârea autorităţilor locale. 
  
De vineri seara, când a început acest demers, peste 2.000 de orădeni, de diferite categorii sociale, vânzători, elevi, studenţi, profesori, dar şi pensionari, au semnat împotriva desfiinţării Teatrului de Stat Oradea, respectiv a Teatrului de Stat pentru Copii şi Tineret "Arcadia". Între cei mai înfocaţi susţinători ai teatrelor s-a aflat şi bihoreanul Viorel Toma, care s-a prezentat ieri cu o listă de 33 de semnături, promiţând că va continua şi-n zilele următoare acest demers de strângere de semnături.  
  
Elisabeta Pop, fosta secretară literară a Teatrului, s-a aflat, de asemenea, printre semnatari, dezamăgită însă că această iniţiativă nu a venit mai devreme: „Cineva are interesul să ne separe, însă nu despărţirea în sine e o mizerie, ci mai degrabă ce se va întâmpla după", apreciază omul de cultură, care şi-a amintit că luni, când a fost depus sicriul actorului Medgyesfalvy Sándor, de la secţia maghiară, în teatru, pentru prima dată niciun actor român n-a venit să stea la căpătâiul acestuia. „Cu indiferenţa începe ura! Cineva dintre politicieni are interesul să ne urâm, să ne separăm. Când au sărbătorit, anul trecut, 110 ani de la inaugurarea clădirii Teatrului n-au invitat niciun român!", îşi aminteşte, cu tristeţe, interlocutoarea noastră, care a avut şi un îndemn către cei care doresc segregarea instituţiilor de cultură bihorene: "Căutaţi punţi de înţelegere şi nu ridicaţi poduri de despărţire între oameni!".  
  
Oricum, lista rămâne deschisă pentru toţi cei care vor să semneze împotriva desfiinţării teatrelor, mai ales că toate aceste semnături ar putea contribui la luarea unei decizii de către Instituţia Prefectului judeţului Bihor, în condiţiile în care Prefectura nu şi-a dat încă aviz de legalitate pe documentele de constituire a instituţiilor.  
  
Loredanan IONAŞ 
  
16 februarie 2011 
  
Oradea 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
PESTE 2.000 DE ORĂDENI AU SEMNAT ÎMPOTRIVA DESFIINŢĂRII TEATRELOR / Loredana Ionaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 47, Anul I, 16 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Loredana Ionaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Loredana Ionaş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!