CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

Pe calea stelei - colind de suflet la Sebes Alba!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cu ceva vreme în urmă, fascinată de ceea ce simţeam „de la distanţă” că se întâmplă la Sebeş am vizitat o comunitate literară închegată în miezul seminţelor lui Blaga şi care m-a impresionat şi mai mult „live”... Am avut plăcerea să vi-i prezint nu demult, vă mai amintiţi? Cred că da şi nu greşesc pentru că sunt convinsă că aţi avut curiozitatea ca ulterior să le răsfoiţi pagina virtuală: Cenaclul literar „Lucian Blaga” din Sebeş Alba.
  
Azi, cu plecăciune în faţa lor şi a celor care i-au susţinut vreau să vă spun mai puţine cuvinte şi să vă conduc cu paşi tremurânzi „Pe calea stelei”. Da, aşa s-a intitulat spectacolul pe care inimoşii truditori ai Cuvântului din Sebeş l-au sustinut în faţa concetăţenilor lor în seara zilei de 9 decembrie 2010, gazdă primitoare fiindu-le sala de spectacole a Centrului Cultural Lucian Blaga din localitate.
  
Spectacolul de Crăciun, pus în scenă de către membri cenaclului în exclusivitate prin efort propriu - atât din punct de vedere al realizării unui scenariu bazat pe creaţiile acestor oameni minunaţi dar şi din cel al cheltuielilor necesare pentru afişe, invitaţii şi nu în ultimul rând al creaţiei costumelor fiecărui membru în parte – a constituit un dar de suflet pentru toţi locuitorii urbei în care răsună neştirbit ecoul „seminţelor” neîntrecutului Blaga.
  
Magii Cuvântului izvorât din suflet şi-au dezlăţuit spiritul într-un scenariu care egalează cu siguranţă un spectacol profesionist, măiestrit în plus de vocile pline de căldură ale Corinei Corpodean şi Ioanei Damian, în dubla lor calitate de poete şi cântăreţe desăvârşite. Un public extaziat de originalitatea şi dăruirea unui grup de ADEVĂRAŢI OAMENI DE SUFLET a plecat cu inimile tresăltând de bucuria trăită alături de comori spirituale pe lângă care poate, până mai ieri au trecut fără să le recunoască valoarea. CINSTE LOR!
  
Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului a fost omagiată într-o manieră aparte prin creaţiile minunate ale celor ce şi-au adus din plin contribuţia la realizarea acestui act de cultură deosebit: Rafila Maniu, Ion Kamla, Mariana Moga, Marioara Berghezan, Camelia Tincu , Jeni Voina, Casiana Ekart, BogdanTurcu, Aurel Albu, Bianca Dan, Emilia Faur împreună cu Petru Făgăraş, Corina Corpodean, Ioana Damian, Rodica Haprean, Iulia Corpodean şi Maria Cornelia Postescu. Pentru mine personal a fost o mare bucurie faptul ca versurile poemului „Îmi ninge” scris de subsemnata cu ceva vreme în urmă,  să fie recitate de către doamna Maria Cornelia Postescu în cadrul spectacolului – mulţumiri şi admiraţie deplină pentru voi toţi!
  
Alături de inimoşii sebeşeni au fost prezente - în calitate de invitate de onoare - componentele corului „Armonia” sub îndrumarea desăvârşită a doamnei A. Haber. Vă urez din suflet alături de toţi cititorii noştri mult, mult succes în continuare! Vă multumesc pentru dăruirea voastră, cinste vouă! Fie-vă Calea stelei mereu ocrotită de Lumina Divină!
  
Sărbători fericite! 
  
  
  
Referinţă Bibliografică:
Pe calea stelei - colind de suflet la Sebes Alba! / Georgeta Resteman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 310, Anul I, 06 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Georgeta Resteman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Georgeta Resteman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!