CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Recenzii >  
Autor: Dalelina John         Ediţia nr. 734 din 03 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Pavilionul cancerosilor – Vol I SI II
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
AUTOR:Alexandr Soljenitin 
  
EDITURA: univers 
  
NUMAR PAGINI: 268 
  
Specific literaturii ruse problematica vieţii personajelor vine din incompatibităţi bine ascunse. Scurta incursiune (dar facută cu atenţie) în acest univers limitat fizic al unui pavilion al spitalului (nu întămplător al celor bolnavi de cancer) face ca toate universurile nedefinite şi infinite din spaţiu să se manifeste în acel loc şi pacientii (de altfel foarte diferiţi) încep să devină ”egali” în faţa fricilor ascunse. În loc să-şi decanteze trăirile şi să-şi răspundă la întrebările fierbinţi legate de cauzele bolilor sau a cunoaşterii mecanismelor de însanatoşire încep să confunde delirul cu realitatea. Manifestarea suferinţei nu este percepută de ei ca şi şansă de cunoaştere a limitelor ci ca justiţie divină. Toţi vor să caştige ani şi să scape de statutul de ”oase îmbrăcate”. Sunt dispuşi să facă orice ca să nu-şi mai tarască nevolnic trupul. Timpul devine o unealtă periculoasă (cu două tăişuri ) pentru toţi şi, fără să-i pese de aşteptările lor, ramane un efect al acţiunilor de pană atunci. 
  
Pe langă radiografia societăţii ruse care ne aminteşte de perioada comunistă se desprinde o lume a extremelor, în care trăirile profunde , beatifice şi de trezire interioară ale unor personaje sunt completate de nestatornicia naturii umane în general. Aceasta agonie pare că vine din deschiderea incompletă a sufletului. Ca şi ”privitor” te face să-ţi simţi limitările şi să te intrebi de unde începe această izolare de sine şi unde se termină. 
  
Share this: 
  
http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/page/2/ 
  
Referinţă Bibliografică:
Pavilionul cancerosilor – Vol I SI II / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 734, Anul III, 03 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!