CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

Omul, rezultatul unui design inteligent
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Un aspect ce trece deseori neobservat de către om, este Creaţia inteligentă, respectiv designul inteligent utilizat în crearea omului. Oricine ar fi fost Creatorul, dacă discutăm despre Creaţie, constatăm existenţa unui design inteligent ce reprezintă capacitatea extraordinară a Creatorului de a “proiecta” omul, aşa cum îl cunoaştem noi astăzi, din punct de vedere anatomic şi spiritual. Deşi puţini oameni sunt conştienţi de capacităţile omului, situat în vârful piramidei vieţuitoarelor de pe Pământ, din punct de vedere anatomic, dar în special mental, totuşi, câţiva realizează faptul că omul (în special corpul), aşa cum a fost el proiectat, ţinteşte perfecţiunea. Mizând pe o asemenea ipoteză, de design inteligent, constatăm faptul că natura are un impresionant mecanism de autoreglare şi perfecţionare. De exemplu, de cele mai multe ori, oamenii recurg la medicamente sau tratamente chirurgicale atunci când consideră că nu mai există nicio cale de rezolvare a unei probleme medicale. Acest mod de abordare a lucrurilor, nu este întotdeauna şi cel mai eficient. De cele mai multe ori, organismul găseşte singur diferite căi de a rezolva problema medicală, nefiind necesar ca omul să apeleze la medicamente sau tratament chirurgical. Apoi, în ţările mai puţin dezvoltate, cei mai mulţi oameni nu pot beneficia de medici specialişti, nici de tehnologia modernă, de care noi, cei din ţările mai dezvoltate dispunem. Cu toate acestea, acei oameni trăiesc sănătoşi, zeci de ani, având chiar o stare de sănătate mai bună decât cea a oamenilor din zonele dezvoltate/civilizate. Unele afecţiuni nu se pot trata de la sine, fără un tratament adecvat, însă, ceea ce nu ştie omul, este că mintea poate “repara” chiar şi ceea ce doctorii şi medicamentele nu o pot face.  

Ce se mai poate observa ca rezultat al acestui design inteligent, este complexitatea omului din punct de vedere anatomic şi funcţional. Este interesant cum fiecare organ are o anumită funcţie bine definită, apoi modul în care fiecare organ poate prelua din funcţiile altuia, apoi faptul că anumite organe sunt în număr par, organismul putând trăi relativ normal, doar cu unul dintre cele două organe – (de exemplu: rinichi, ochi, ureche, etc). De asemenea, omul poate supravieţui în condiţii de mediu mai puţin prielnice unei maşinării artificiale: în apă, pe uscat, în frig, în căldură, în praf, în câmpuri electromagnetice, poate suporta uşor variaţii termice şi de presiune, poate suporta chiar şocuri electrice (până la un anumit nivel), fără ca acesta să fie afectat definitiv şi irecuperabil. Dacă omul ar încerca să creeze o maşinărie cu însuşiri similare lui, ar constata că şansele de izbândă sunt foarte mici. Totuşi, dacă din punct de vedere anatomic ar reuşi, din punct de vedere spiritual, este imposibil a “însufleţi” un corp, rezultând o fiinţă cu suflet Divin, altfel decât prin procreere. O frântură din designul inteligent folosit în crearea omului îl putem regăsi şi la alte vieţuitoare, însă, dintre toate, omul este fără îndoială o adevărată capodoperă a naturii şi a Creatorului.  

Una dintre trăsăturile cele mai interesante ale acestui design inteligent, este compatibilitatea, respectiv gradul ridicat de adaptare, a omului (şi a altor vietuiţoare) la mediul inconjurător. În unele situaţii, spunem că este vorba de instinct, atunci când omul îşi foloseşte la maxim capacităţile pentru a ieşi dintr-o situaţie ce îi ameninţă sănătatea sau chiar viaţa. Însă, acest instinct este doar o secventă a acestui design, o proprietate pe care nicio maşinărie nu ar putea să o deţină în prezent. Fără îndoială, anumite capacităţi ce le deţinem, sunt mult mai mari decât conştientizăm noi, acum; rămâne însă ca timpul să le rezolve pe toate şi să avem acces, din ce în ce mai mult şi la altele, minuţios proiectate de către Creator. Poate că în viitorul apropiat vom putea experimenta: telepatia, telechinezia, levitaţia, controlul minţii, ca noi aptitudini ale omului din viitor. Ar mai exista şi posibilitatea de a comunica telepatic şi cu o parte dintre celelalte vieţuitoare de pe Pământ. Chiar dacă omul este blocat în conceptul de limbaj ce utilizează vorbele şi scrisul, totuşi comunicarea între două vieţuitoare, fundamental diferite, ar putea avea loc şi în lipsa unui astfel de limbaj, printr-un schimb (subtil) de vibraţie şi energie. Comunicarea poate să apară (ca mod de transmitere a mesajului), folosind un fel de “vibraţie sincronizată” între cele două vieţuitoare care comunică. Putem să o asemuim procesului telepatic, însă aici lucrurile stau un pic diferit. Acest tip de “vibraţie”, nu depinde de două minţi conştiente, precum în cazul telepatiei. Un anumit tip de vibraţie apare la un nivel mai subtil, nivel la care vieţuitoarele pot comunica inconştient. Astfel, nu mare ne-ar fi mirarea ca în următoarele secole să putem comunica cu animalul de companie fără să-i rostim vreun cuvânt; şi nu mă refer la construirea unui dispozitiv electronic pentru aşa ceva. Prima barieră ce ar trebui îndepărtată pentru atingerea acestui nivel, este chiar înlăturarea celebrului “nu se poate”.  

Când omul va realiza, că aproape întodeauna “se poate”, iar dacă ar dori şi s-ar preocupa îndeajuns, el va culege roadele capacităţilor sale, primite cu mult timp în urmă, chiar în momentul proiectării designului inteligent. Pentru multe sute de ani, omul a venerat zeii, considerând că aceştia îi sunt superiori şi protectori. Acum însă, odată cu accesul la tehnologie, la informaţie şi la comunicare, omul se regăseşte într-o nouă ipostază, constatând pe zi ce trece, că aproape ORICE este posibil, că dintr-o dată i se deschid noi lumi în faţă, noi oportunităţi şi perspective. Omul de astăzi nu mai foloseste doar 5-10% din capacitatea creierului aşa cum ne-au obişnuit oamenii de ştiinţă în ultimul timp. Astăzi, el se apropie cu paşi mari de posibilitatea de a-şi folosi întreaga capacitate. Însă, acest lucru ar trebui dublat de studiu, de interes şi mult exerciţiu pentru reuşită; pentru că mereu, reuşitele sunt motorul subconştientului şi tot ele sunt cele care pun cărămidă lângă cărămidă la temelia “construcţiei”. Pe măsură ce vom constata că ceea ce proiectăm în mintea noastră începe să capete contur, vom realiza, că oricare dintre noi se poate transforma, cândva, într-un mic “zeu”, precum erau consideraţi zeii din antichitate, de către oamenii muritori.  

Paul Gheorghiu.  

Referinţă Bibliografică:
Omul, rezultatul unui design inteligent / Paul Gheorghiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1193, Anul IV, 07 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Paul Gheorghiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Paul Gheorghiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!