CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Geo Stroe         Ediţia nr. 579 din 01 august 2012        Toate Articolele Autorului

PARTIDUL ROMÂNIEI EUROPENE (P.R.E.) - COMUNICAT DE PRESĂ NR.17/2012
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Conducerea Partidului României Europene (P.R.E.), partid naţional, de unitate naţională, al producătorilor români şi al oamenilor liberi, cu doctrină naţională, democratică şi europeană, de centru-dreapta:  
 
constatând cu satisfacţie democratică că avem o naţiune suverană, inteligentă şi sănătoasă care, prin ea însăşi, la vot, a răsturnat regim mafiot şi criminal al lui Băsescu;  
contribuind alături de românii cinstiţi la prăbuşirea regimului Băsescu şi a reţelei lui mafiote, acoperite şi descoperite în România şi în lume;  
 
c. sperând ca de acum înainte România să nu mai aibă un nou preşedintele dictator, fie el şi jucător, care să încălce când vrea el Constituţia României pe care ar jura să o apere;  
 
d. luând în consideraţie voinţa politică liber exprimată a membrilor Partidului României Europene de a participa la alegerile parlamentare precum şi la cele prezidenţiale anticipate, deoarece la alegerile locale nu am putut participa datorită proceselor de la instanţele competente cu agentura lui Băsescu;  
 
e. ferm hotărâtă să deschidă o nouă agendă politică pentru relansarea PRE în alegerile care vor urma, fie sub acelaşi nume, fie sub un nume nou şi un nou semnul electoral, întrucât actuala criză politică din România a fost alimentată de amestecul nepermis al unor înalţi demnitari ai U.E., compromiţănd însăşi ideea europeană;  
 
f. constatând că România are şansa istorică de a reveni la democraţie constituţională, iar presa să redevină liberă şi democratică, independentă, iar alegerile să fie libere, democratice şi corecte;  
 
g. dând glas încrederii naţiunii în consolidarea democraţiei şi a statului de drept în România, în ciuda derapajelor spre federalizare şi transformare a UE dintr-o Europă a naţiunilor în una suprastatală, contrar voinţei naţionale suverane a României;  
 
h. constatând că voinţa de renaştere naţională se înfiripează pe doctrina naţională cu vocaţie europeană şi se consolidează în rândul oamenilor liberi, al celor din clasa mijlocie din România;  
 
este împuternicită să declare următoarele :  
 
1. Partidul României Europene - P.R.E. salută revenirea la democraţie şi la statul de drept în cadrul democraţiei constituţionale şi îşi reafirmă opţiunea democratică, în conformitate cu Constituţia României, cu Statutul său, precum şi Programul său politic, recunoscut în instanţa competentă şi consideră pe cetăţeanul Traian Băsescu, de acum înainte, un simplu cetăţean, prin voinţa liberă şi democratică exprimată în favoarea demiterii sale, în mod public, de către majoritatea cetăţenilor români cu drept de vot.  
 
2. P.R.E. îşi propune să reprezinte o alternativă curată, nouă şi adevărată la actualul regim, dacă naţiunea va decide acest lucru, prin vot. În acest sens va convoca un Congres extraordinar pentru constituirea Partidului Producătorilor Români - P.P.R., cu semnul electoral permanent reprezentând o pâine.  
 
3. P.R.E. sprijină toate mişcările, toate acţiunile societăţii civile din România, pentru unificarea şi activizarea noilor forţe naţionale care luptă pentru libertate, democraţie şi pentru demnitatea naţiunii şi a cetăţenilor români, pentru ca statul naţional român să redevină şi să rămână, cu orice preţ, chiar cu preţul sângelui, stat naţional unitar român, suveran şi independent, al cărui teritoriu este inalienabil şi indivizibil, nevandabil;  
 
4. P.R.E. cheamă toate forţele politice responsabile, sindicale, profesionale, oamenii de cultură, de ştiinţă şi artă, pe toţi cercetătorii şi personalităţile ţării, toate fundaţiile, asociaţiile şi federaţiile româneşti de pretutindeni, tineretul şi studenţii, să susţină Armata Română, inclusiv pe rezerviştii care au depus jurământul militar faţă de România, pentru a consolida democraţia constituţională în România şi pentru a apăra valorile democraţiei în Europa şi în lume. Aceste valori pe care le binemerită naţiunea noastră sunt câştigate prin lupte şi jertfe nemuritoare. România îşi va apăra propriul stat de drept, democratic şi social, european, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic, care reprezintă valori supreme şi va respinge orice amestec din partea oricăror puteri externe, fie ele şi aşa-zis europene dar care par a fi mai mult imperiale, antinaţionale.  
 
5. P.R.E propune forţelor politice, patriotice, sănătoase şi responsabile ale naţiunii, ca pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale să realizăm împreună un front comun al tuturor forţelor democratice, naţionale şi pro-europene sub denumirea de BLOCUL UNITĂŢII NAŢIONALE - B.U.N.  
 
6. România are nevoie de unitatea tuturor forţelor sale naţionale pentru renaşterea ţării, pe baza unui Program naţional de ieşire din criză elaborat de B U N, care să asigure un viitor cu adevărat demn, european întregii noastre naţiuni greu încercate de regimurile tiranice, criminale şi corupte care s-au succedat la putere de câteva decenii şi care au vândut resurse din avuţia naţională, au îndatorat ţara pentru multe generaţii şi a adus mari nenorociri concetăţenilor noştri, nevoiţi să caute de lucru în întreaga lume.  
 
7. Români! România se află pe marginea prăpastiei. O clasă politică iresponsabilă, în cârdăşie cu corporaţii transnaţionale străine, lacome şi corupte, au vândut ţara străinilor şi alogenilor de câteva decenii pentru a se menţine la putere. Eşecul managementului politic al majorităţii clasei politice necesită controlul judecătoresc asupra întregii activităţi politice.  
 
Cerem românilor să vină alături de Blocul Unităţii Naţionale - B U N ca să reconstruim România din temelii. Veniţi cu noi!  
 
„România va renaşte prin adevăr, dreptate, muncă şi credinţă!”  
 
Dr. Geo STROE,  
Preşedinte fondator al Partidului României Europene – P.R.E.  
Sediul legal: Bucureşti, Drumul Taberei nr. 26/119, sect. 6 (Favorit), cod 061335, Tel: 0214138434, 0722972522,  
Dosar nr. 19007/3/2006, TMB, Secţia a III-a civilă, Dec. civ. nr.2 din 22.01.2007, def. şi irevoc.  
înregistrat în Registrul partidelor politice la 27.06.2007,  
 
 
Bucureşti, nr.17 din 1.08.2012 (1.08.10.012, conform Calendarului Fundaţiei Academia DacoRomână T.D.C.)  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
PARTIDUL ROMÂNIEI EUROPENE (P.R.E.) - COMUNICAT DE PRESĂ NR.17/2012 / Geo Stroe : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 579, Anul II, 01 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Geo Stroe : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Geo Stroe
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!