CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Dan Radu Zătreanu         Ediţia nr. 1139 din 12 februarie 2014        Toate Articolele Autorului

PARTIDUL MIŞCAREA POPULARĂ - PACTUL PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pactul pentru românii de pretutindeni al Partidului Mişcarea Populară este un program politic prin care PMP se angajează ca, în momentul în care îşi va asuma responsabilitatea guvernării ţării, să susţină punerea în practica a urmatoarelor deziderate pentru binele românilor aflaţi în afara graniţelor ţării, inclusiv prin modificarea legilor şi chiar a Constituţiei.  
 
1. INTRODUCEREA VOTULUI PRIN CORESPONDENŢĂ  
Votul prin corespondenţă asigură cetăţenii români din afara graniţelor ţarii că pot participa direct la alegeri.  
 
2. MAI MULTE SECŢII DE VOTARE  
În oraşele sau în regiunile în care prezenţa românilor este semnificativă se vor înfiinţa noi secţii de votare, astfel încât cetăţenii români cu drept de vot sa nu mai fie nevoiţi să se deplaseze pe distanţe lungi pentru a-şi putea exprima votul.  
 
3. DUBLAREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI PENTRU DIASPORĂ  
În prezent, sunt doar 4 deputaţi şi 2 senatori care reprezintă circa 3,5 milioane de români aflaţi în afara graniţelor ţării. În România, un colegiu de deputat are minimum 70.000 de votanţi, iar sub norma de reprezentare din ţară.  
 
4. ÎNFIINŢAREA UNOR NOI CONSULATE  
În zonele intens populate de români, este necesara înfiinţarea de consulate care să-i sprijine şi să-i reprezinte pe români în relaţia cu autorităţile locale, regionale şi statale.  
 
5. RESTRUCTURAREA ACTIVITĂŢILOR CONSULARE  
Este necesară dezvoltarea unui serviciu consular online care să permită tuturor românilor să poată plăti serviciile consulare de oriunde din ţara respectivă şi totodată să li se poată elibera orice document solicitat fără a fi nevoie de deplasarea la consulatul respectiv.  
 
6. REDUCEREA TAXELOR CONSULARE  
Reducerea taxelor existente cu 50% şi asigurarea gratuită a repatrierii persoanelor decedate.  
 
7. ÎNFIINŢAREA PORTOFOLIULUI DE MINISTRU DELEGAT PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI  
Un minister de sine stătător pentru problemele românilor din comunităţile istorice şi diaspora este strict necesar, iar un viceprim-ministru va avea şi atribuţii în legatură cu problemele românilor de pretutindeni şi de relaţiile acestora cu administraţiile locale şi centrale.  
 
8. ÎNFIINŢAREA DE NOI FILIALE ALE INSTITUTULUI CULTURAL ROMÂN  
Pentru promovarea culturii şi excelenţei româneşti, în toate ţarile Uniunii Europene, se vor înfiinţa filiale ale Institutului Cultural Român, precum şi în celelalte ţări în care sunt peste 100.000 de români.  
 
9. REDOBÂNDIREA CETĂŢENIEI ROMÂNE  
În prezent, sunt foarte mulţi români care, din cauza unor tratate politice nedrepte, şi-au pierdut cetăţenia româna fără voia lor. Toţi aceştia pot redeveni cetăţeni români de drept, beneficiind de protecţia statului.  
 
10. ASIGURAREA UNUI PROGRAM SPECIAL DE ÎNVĂŢĂMÂNT PENTRU COPIII RĂMAŞI ÎN ŢARĂ  
Prin programe speciale, Guvernul va acţiona pentru eliminarea abandonului şcolar şi va finanţa programe pentru asistenţa minorilor rămaşi acasă cu bunicii sau cu alţi membri ai familiilor plecate să lucreze în străinatate.  
 
11. ASIGURAREA UNOR PROGRAME DE EDUCAŢIE ÎN LIMBA ROMÂNĂ PENTRU COPIII ROMÂNI AFLAŢI ÎN AFARA GRANIŢELOR ŢĂRII  
Generalizarea înfiinţării şi funcţionării pe lânga misiunile diplomatice a şcolilor în limba română. Aceste şcoli vor primi manuale şi rechizite prin programe guvernamentale, iar cadrele didactice vor fi selectate dintre românii aflaţi în diaspora. Determinarea autorităţilor competente de a asigura clase cu predare în limba româna în oraşele cu comunităţi mari de români.  
 
12. SPRIJINIREA ASOCIAŢIILOR ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI  
Prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni se vor finanţa asociaţiile româneşti care promovează programe privind identitatea românească, valorile culturale, istorice, educaţionale sau socio-profesionale în ţările respective şi se va mări numărul de burse de studii pentru tinerii români din ţarile non-UE (Moldova, Serbia, Ucraina).  
 
13. FACILITĂŢI FISCALE PENTRU INVESTIŢIILE ÎN ROMÂNIA ALE DIASPOREI  
Pentru cei care investesc în imobiliare, promovăm suspendarea impozitelor pe 3 ani, iar pentru cei care investesc în agricultură, susţinem reducerea impozitului agricol cu pâna la 50%.  
 
14. ASIGURAREA DE FACILITĂŢI PENTRU TINERII ROMÂNI CARE SE ÎNTORC ÎN ŢARĂ DUPĂ ABSOLVIREA STUDIILOR UNIVERSITARE ÎN STRAINATATE  
Statul român va asigura facilităţi pentru absolvenţii români ai universităţilor din alte ţări, pentru a-i determina să se întoarcă şi să activeze în ţară. În funcţie de specialitatea şi de meritele fiecarui absolvent al unei universităţi din strainatate, angajarea lor va avea prioritate în posturi speciale, evidenţiate de fiecare minister în parte.  
 
15. FINANŢAREA UNEI PUBLICAŢII PERIODICE CARE VA PROMOVA VALORILE ROMÂNEŞTI DIN ŢĂRILE ÎN CARE TRĂIESC COMUNITĂŢI DE ROMÂNI  
Guvernul va finanţa cu fonduri europene tipărirea unei publicaţii periodice care va prezenta realizările comunităţilor româneşti din diaspora. Publicaţia va fi distribuită prin ambasade, prin consulate, prin filiale ale ICR, precum şi prin biserici şi prin asociaţiile româneşti ale Diaspora şi comunităţile istorice.  
-------------------------------------------------------------  
PARTIDUL MIŞCAREA POPULARĂ  
Sediul Organizaţiei PMP a Românilor de pretutindeni:  
Str. Liviu Rebreanu Nr. 30 A  
Bucureşti, sectorul 3  
Tel: +40 31 436 4934  
e-mail:  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
PARTIDUL MIŞCAREA POPULARĂ - PACTUL PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI / Dan Radu Zătreanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1139, Anul IV, 12 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Dan Radu Zătreanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dan Radu Zătreanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!