CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Ospăţul
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

La masa de pe terasă se adunară mai marii comunităţii să cinstească nu-i aşa, victoria. O victorie culeasă pe o felie de şansă soră cu nesimţirea, furtişagul şi bineînţeles cu trasul de sfori. Dar, cum scopul scuză mijloacele toata lumea uită mai de voie mai de nevoie de metodele nedemocratice folosite pentru a ieşi învingători. Victoria era mai importantă decât orice alt reproş sau acuză.  

Prin urmare îşi preluară pe rând fiecare dintre ei câte un loc la masa ce se dorea a oferi prin a ei imaginară stare de saţietate încununarea efortului depus.  

 

Masa era goală dar curata cu o faţă de masă imaculat de albă, fără nimic pe ea, nici macar o muscă. Degetele avide şi nesătule se perindau de-a lungul şi de-a latul mesei într-o încercare dealtfel inutilă de a prinde ceva ce nu era.  

 

Discuţiile aprinse, hohotele de râs şi zarva creată, oferi preţ de câteva clipe bune o atmosferă destinsă în aşteptarea bucatelor şi a băuturii.  

Contradicţii în dialog urmate de scurte monologuri, fură completate de aplauze şi râsete.  

 

O întrebare se născu, după un timp, pe buzele unia dintre cei prezenţi:  

- Pe noi nu ne serveşte nimeni ?  

Se lăsă preţ de o clipă o linişte ciudată între comeseni, dar unul din cei de faţă se ridică şi începu să se scalde în proprile cuvinte ce-l ameţeau vizibil pe măsură ce se eliberau din gura încremenită de vremi şi dură în consistenţă. Când saturaţia ajunse la maxim îşi făcu loc brusc, un altul ce se ridică şi se răsti:  

- Taci, că mă doare capul de toate tâmpeniile ce le scoţi pe gură şi peste toate, mi-e sete şi mi-e foame, cine răspunde aici de organizare ?  

 

Se uitară pe rănd unul la altul şi răspuns nu se născu. Nedumeriţi, un pic miraţi unul mai subţirel îmbrăcat ieşi să vadă care era problema.  

 

Restul uitară pe loc de sete şi de foame şi se puseră din nou pe conversaţii aprinse. Cuvintele începură să zboare din nou, temele de dialog să împresoare şi gesturile să înoade găndurile care mai de care menite să convertească şi pe cel mai abitir adversar. Din nou zarvă se aşternu în jurul mesei întinse. Degetele flamânde începură să prindă prin a lor transpiraţie faţa de masă ce numai era albă decât pe alocuri.  

 

După un răstimp de câteva minute lungi, subţirelul reveni alb la faţă, împleticindu-se în paşii ce parcă nu-i dorea a face, vorbele secară în a sa gură ce se chinuia vizibil să scoată un sunet deadreptul primordial.  

 

Mulţimea brusc tăcu şi privirile se agăţară de subţirelul ce deveni centrul atenţiei. O linişte greu de înţeles se lăsă peste capetele ce-şi alungeau gâturile să vadă mai bine. Subţirelul luă aer în pieptul pregătit să expire prin corzile vocale ce tremurau …  

- Numai este nimeni, în afara noastră, cu toţii au murit … suntem singurii în viaţă …  

- Şi pe noi cine o sa ne servească ?  

Referinţă Bibliografică:
Ospăţul / Borchin Ovidiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1072, Anul III, 07 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Borchin Ovidiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Borchin Ovidiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!