CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Madalina Corina Diaconu         Ediţia nr. 62 din 03 martie 2011        Toate Articolele Autorului

Orchestra Romana de Tineret concerteaza la Bucuresti cu sala plina!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Ovaţiile unei săli pline, după un concert de înaltă clasă, ne-au adus într-o seară călduroasă de vară bucuria revederii şi reascultării pe scena Atheneului Român a celor mai buni tineri muzicieni ai ţării Orchestra Română de Tineret. Reuniţi sub bagheta magică a dirijorului Cristian Mandeal, tinerii au surprins publicul cu talentul lor, rod al orelor îndelungate de pregătire, despre care maestrul Mandeal ne-a mărturiseste: “pentru mine este o infuzie de tinereţe, aşa cum penru ei este o infuzie de maturitate. Din aceste două elemente nu poate să se nască decât ceva frumos. Aceşti tineri sunt croiţi parcă pentru a ne reda bucuria şi speranţa pentru viitorul acestei ţări.” 
  
A fost primul concert simfonic din cadrul Seratelor Muzicale în Bucureşti, prezentând în program: Preludiu şi moartea Isoldei de R. Wagner; Poemul simfonic Don Juan de R. Strauss şi Simfonia nr. 4 de P. I. Ceaikovski. 
  
Seratele Muzicale în Bucureşti, au început pe 14 iulie si se vor încheia pe 30 noiembrie. 21 de concerte de muzica clasică, în fiecare miercuri a săptămânii,  reunind pe scena Atheneului mari nume de interpreţi români şi străini, dirijori de prestigiu, orchestre camerale şi simfonice. 
  
Orchestra Romana de Tineret a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu. Membrii săi au vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, fiind selectaţi dintre cei mai talentaţi instrumentişti din generaţia lor. Acesti tineri vor participa si in viitoarele proiecte pentru 2010 si 2011 ale Asociaţiei Culturale Lanto Arte dar şi în următoarea ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu”, proiecte ce-şi propun aducerea la scenă deschisă, pe cei care vor duce mai departe prestigiul muzicii româneşti. 
  
Referinţă Bibliografică:
Orchestra Romana de Tineret concerteaza la Bucuresti cu sala plina! / Madalina Corina Diaconu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 62, Anul I, 03 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Madalina Corina Diaconu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Madalina Corina Diaconu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!