CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Marturii >  
Autor: Florentina Udeanu         Ediţia nr. 209 din 28 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Oraşul pierdut
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Teoria probabilităţilor e jucată la ruletă ca un impuls primar. Se aud şoaptele oraşului, iar dincolo de şoapte se aude un slab alea jacta est, ca şi când ne-am mai hrăni cu nişte rădăcini de latinitate într-un mod cu totul obscur. Oraşul mic tace, ascuns în amărăciunea şomajului, cu căsuţe scorojite lipite uneori de vile impunătoare sau case de secol XIX. Străzile şerpuiesc senin şi se întind să cuprindă teresele de vară, unele chiar moderne, în care oamenii se grăbesc să intre ca la o binevenită relaxare. Mă întrebam unde sunt tinerii. Cum unde sunt? Spania, Italia... Împrăştiaţi prin lume, risipiţi de spaima zilei de mâine, cu gândul că poate acolo le va fi mai bine. O altă patrie, un alt gând străin că cine ştie....poate....mâine va fi altfel. 
  
Are totuşi o strălucire aparte oraşul ăsta mic de provincie şi uneori mă gândesc ca străluceşte doar pentru că este oraşul copilăriei mele şi doar atât. Mi-e drag ca un solstiţiu de vară, ca un bunic cu barbă albă pierdută de ani. Mi-e drag pentru lucrurile mici, pentru piaţa centrală în care se înghesuie târgoveţii cârtitori pe nimicuri, pentru mica prefectură aruncată între case, pentru străduţele laterale din care poţi să ajungi oricând în centrul oraşului.  
  
Mi-e drag oraşul acesta mic care poartă şi un nume:Rîmnicu-Sărat. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Oraşul pierdut / Florentina Udeanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 209, Anul I, 28 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Florentina Udeanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentina Udeanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!