CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Corina Diamanta Lupu         Ediţia nr. 572 din 25 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

Omagiu lui Sally Ride, prima astronaută americană care a ajuns în spaţiu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sally Ride (26 mai 1951 – 23 iulie 2012), prima astronaută americană care a ajuns în spaţiu, s-a stins din viaţă după 17 luni de luptă cu cancerul de pancreas. Sally Ride s-a născut şi a crescut în Encino, California. Părinţii săi, Joyce şi Ride Dale, au încurajat-o să studieze, să fie deschisă la nou şi să îi respecte pe toţi oamenii ca fiind copiii lui Dumnezeu. Sally Ride, absolventă a Universităţii Stanford, a fost licenţiată în fizică şi limba engleză.  
 
O performanţă de peste 343 de ore în spaţiu  
 
Ride s-a alăturat NASA în 1978, iar pe 18 iunie 1983 a devenit prima femeie americană care a ajuns în spaţiu, ca membru al echipajului navetei Challenger pentru STS-7. Cel de al doilea zbor în spaţiu al lui Ride a avut loc în 1984, tot la bordul navetei Challenger. Ride a petrecut în spaţiu peste 343 de ore.De asemenea, Sally Ride este cel mai tânăr astronaut american care a ajuns în spaţiu, la doar 32 de ani. În 1987, aceasta a părăsit NASA pentru a lucra la Centrul Internaţional pentru Securitate şi Controlul Armelor de la Universitatea Stanford.  
 
“Sally a murit în acelaşi mod în care a trăit: fără frică”  
 
“Sally şi-a trăit viaţa la maxim, cu multă energie, curiozitate, inteligenţă, pasiune, bucurie, şi dragoste”, afirmă sora ei , Bear Ride. “Integritatea ei a fost absolută, iar modul în care a abordat viaţa a dovedit că era o luptătoare neînfricată. Sally a murit în acelaşi mod în care a trăit: fără frică”, a continuat aceasta. “Sora mea era o persoană foarte discretă. Oamenii au aflat abia acum că ea a avut cancer de pancreas”, a mai adăugat Bear Ride.  
 
“Adevărata ei pasiune a fost educaţia”  
 
La rândul ei, Karen Flammer, fizician la Universitatea din San Diego, California şi unul dintre fondatorii companiei Sally Ride Science, declară: “Am fost foarte norocoasă să îmi petrec timpul alături de Sally. Adevărata ei pasiune a fost educaţia. De la moartea lui Ride, donatorii de la Sally Ride Science au confirmat că doresc să continue finanţarea şi susţinerea programelor noastre şi pe mai departe".  
 
Aceste programe includ tabere ştiinţifice, precum şi eforturi globale de informare, cum ar fi EarthKAM, care le permite elevilor să solicite poze cu planeta noastră luate de un aparat foto digital aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Un program similar este MoonKAM, ce le oferă copiilor posibilitatea să selecteze obiective cu imagini luate de NASA.  
 
"Chiar acum lucrăm cu NASA cu privire la ceea ce intenţionăm să facem în continuare în onoarea lui Sally Ride”, a afirmat Flammer.  
 
"Sally Ride nu şi-a dorit niciodată celebritatea pentru sine”  
 
Însă cel mai valoros omagiu adus lui Sally Ride rămâne Sally Ride Science.  
"Sally Ride nu şi-a dorit niciodată celebritatea pentru sine, nu a tânjit să fie cunoscută, să aibă statutul de vedetă", a declarat în continuare Flammer. "Ea şi-a dorit să supravieţuiască prin compania sa dedicată educaţiei, în special îndrumării tinerelor pentru a îmbrăţişa o carieră ştiinţifică”, a conchis aceasta.  
 
Corina Diamanta Lupu  
Bucureşti  
25 iulie 2012  
 
Referinţă Bibliografică:
Omagiu lui Sally Ride, prima astronaută americană care a ajuns în spaţiu / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 572, Anul II, 25 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!