CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  
Autor: Dalelina John         Ediţia nr. 734 din 03 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

ocean love
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În general întinderea oceanelor pare nemarginită şi luciul apelor sale ar putea fi oglinda grizonată a cerului. Oceanul însă are viaţa sa proprie şi a dat naştere unui paradis subacvatic. Atingerea contemplativă a acestuia înlatură ambiguitatea luxuriantă a vieţii terestre. Atracţia faţă de forţa copleşitoare a apei e puternică dar nu dominatoare. 
  
Este o scenă în filmul ” The Big Blue”(cea din imagine) care mie îmi pare super revelatoare din punct de vedere motivaţional. Alegerea între viaţa obişnuită şi un univers paralel (chiar daca e unul în stare lichidă), dar mai putin accesibil, este sfaşietoare. Atunci cand se dovedeşte mai puternică chemarea supremă (care te umăreşte şi-n visele cele mai stranii) se inversează raportul de forţe. Devii cel care oferă magie de basm şi creatorul propriului destin minunat. Nebănuitele stări vegatative dispar şi toate atributele minţii universale se materializează în existenţa efemeră dar intangibilă a ceea ce reprezinţi. 
  
”Apa este considerată purificatoare în majoritatea religiilor, incluzând hinduismul, creştinismul, islamul, iudaismul şi şintoismul. Apa este geneza tuturor. 
  
Se crede adesea despre apă că ar avea puteri spirituale. În mitologia celtică, de pildă, Sulis este zeiţa locală a apelor termale; în hinduism, apa este personificată ca o zeiţă sub numele de Ganga. De asemenea, diferiţi zei pot patrona diferite izvoare, râuri sau lacuri. În mitologiile romană şi greacă, Peneus a fost un zeu-fluviu, unul dintre cele 3.000 de oceanide. 
  
Filozoful antic grec Empedocles a elaborat o întreagă doctrină filozofică (un fel de teorie pre-atomistă a lumii) bazată pe cele patru concepte fundamentale ale Universului care erau reprezentate în lumea reală, conform teoriei sale, de patru elemente fundamentale, apă, aer, foc şi pământ.”(http://ro.wikipedia.org/wiki/Apă) 
  
Share this: 
  
http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/2012/12/11/ocean-love/ 
  
Referinţă Bibliografică:
ocean love / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 734, Anul III, 03 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!