CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

O primăvară târzie
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Liniştea dimineţii fu străpunsă, deodată, de un vacarm de nedescris. Ţipete de oameni şi schelăituri de câini. Imagini de Apocalipsă! Unii de la geamuri strigau: ”Lăsaţi-i în pace, răilor! Cruzilor! Aşa se procedează?” Alţii mai realişti(sau care au fost muşcaţi vreodată), le răspundeau: “Luaţi-i, luaţi-i, că ne-am săturat de ei! Peste tot numai câini vagabonzi! Câini şi hoţi! Uite, nici în parcul ăsta de joacă nu mai poţi ieşi cu un copil din cauza lor”. Hingherii, impasibili la comentariile spectatorilor, îşi vedeau conştiincioşi de treabă; primiseră sarcină să adune câinii şi trebuiau să se achite de datorie. Înarmaţi cu instrumentele lor, nişte crose speciale (care nu sunt altceva decât niste beţe lungi cu laţuri la capete), rând pe rând - acesti meseriaşi ingraţi - prindeau câinii vagabonzi şi îi introduceau în maşina prevăzută cu două cuşti din oţel. O bătrânică tocmai trecea prin preajmă, cu o sacoşă plină de verdeaţă, venind de la piaţă. ”Aşa maică, aşa, duceţi-i că nu pot ieşi cu nepotul la plimbare. Pe un vecin l-a muşcat chiar aseară”. În timpul acesta, hingherii îşi făceau treaba rapid şi cu pricepere. Scotoceau după gardurile vii, prin cotloanele săpate cu ghearele labelor la temelia blocurilor de patrupezii hăituiţi. O căţea a ieşit speriată de după un arbust plin cu flori galbene. Ducea în bot un caţeluş. A nimerit chiar în faţă unui hingher. Acesta a întins laţul crosei să i-l introducă pe cap ca apoi s-o tragă şi s-o urce în cuşca din maşină. Simţind că-i este ameninţat puiul, căţeaua l-a lăsat din gură şi s-a repezit la omul care, cu instrumentul de tortură în mână, a făcut câţiva paşi înapoi. Văzându-şi colegul în primejdie, un hingher din apropiere a lovit mama puiului, pe la spate, cu băţul din dotare cu aşa putere în cap, încât aceasta a căzut fulgerată fără să scoată măcar un mârâit. În timp ce autorul îşi freca mâinile a mulţumire, căţelul se târa spre mama care zăcea întinsă pe o parte, cu ochii deschişi, privind cerul atât de senin în dimineaţa aceea. Ca şi cum natura n-ar vrea să lase nimic să se piardă, ci totul trebuie să se transforme dintr-o formă în alta, căţeluşul cauta cu febrilitate ţâţa mamei. Laptele, încă, mai era cald... Afară se aşternuse o linişte ca de priveghi. În maşină, din cuştile pline, tăcerea condamna această primăvară care venise parcă... prea târziu!  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
O primăvară târzie / George Safir : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 514, Anul II, 28 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 George Safir : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Safir
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!