CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  
Autor: Constantin Milea Sandu         Ediţia nr. 259 din 16 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

O noua Cupola pentru Omenire
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
O noua Cupola pentru Omenire 
  
Lumea de azi, dupa comunism si capitalism, e pe pamant fara centru iar in cer intr-un razboi al focului stelar. Pentru cine are ochi de vazut, lumea se muta in cer in expansiune infinita, transcende spiritual creativitatea vazutelor si nevazutelor pe o “ scara – creaturala “ , datorita exploziei informationale si a “ imaginilor – regine ” ce se manifesta acum sub cupola cerului cel nou, deschis in toate sensurile posibile. Un Cer Cristalin care se afla in mintea divina si care este, intr-un fel, chiar cortul lui Dumnezeu si lumina dumneazeiasca in loc de soare. La om, gradele procesiunii pe aceasta “ scara – creaturala “ sunt urmatoarele: Trupul, Natura - Mama, Sufletul, Ratiunea, intelectul angelic sau “ Coloana Soarelui de Vis “ si Dumnezeu. 
  
Descoperirile pe care le facem acum sunt ca acelea pe care le-a făcut Cristofor Columb in urma cu 500 de ani cand a descoperit lumea noua. Sunt descoperiri pe care le-au facut marii artisti si filozofi in perioada Renasterii, cand au descoperit matafizica luminii si a soarelui ca sursa de energie divina aflata in centru vietii cosmice, cand au descoperit Catedralele Luminoase, umanitatea si ordinea in lucruri si fiinte a valorilor aristocratice care spuneau Da! vietii si garantau viitorul , cand s-a incercat prin nasterea Infinitului si revolutia nominalista intre anii 1300-1500 sa se faca Reforma spirituala in intreaga lume, dar aceasta a fost repede confiscata de puterea politica si religioasa a vremii.  
  
Ne place ori nu, umanitatea este creatia lui Dumnezeu. Iar modalitatea in care asistam sau colaboram acum la “ demonizarea cosmosului “ prin existenta universului tehnologic in care traim, este chiar felul in care Dumnezeu e cu noi. Traim in doua universuri paralele, unul tehnologic, celalalt al Artei-transformarii Primului Principiu din care s-au ivit cei trei eoni distincti: existenta, forma si beatitudinea. Intreg universul este constiinta. Iar noi suntem deja stari modificate ale constiintei in expansiune infinita. Asistam, sau participam acum, prin suferinta noastra, la cea mai spectaculoasa revolutie a constiintei omenesti. E tarziu, dar trebuie sa reforma totul in structurile interioare si exterioare ale omului. Trebuie sa reconstruim in intregime ADN-ul genomului uman, pentru a vedea, a cunoaste si a intelege ce suntem, cine suntem, de unde venim, unde mergem, si in final sa aflam cum s-a facut Marea Trecere de la evolutia naturala a viului la evolutia creatiei de fiinte luminoase, biofotonice, capabile de reproducere. Trebuie sa redefinim stiinta viului, sa invatam sa traim in adevaruri luminoase si sa dezvoltam o constiinta cosmica, de cazuri si de grade diferite. Caci exista peste tot in lume cazuri, si grade, de constiinta diferite. Si stari modificate ale constiintei. Nu incape nici o indoiala ca aceste stari modificate ale constiintei cosmice au inceput deja sa se petreaca la multi dintre noi si ca lumea acestui secol va fi spirituala sau deloc.  
  
Conform teoriei laserilor biologici, corpul nostru luminos creste odată cu spatiul curbat care sta intre noi si un alt corp luminos, cum e Luna sau Soarele, sau o alta fiinta luminoasa, si descreste invers proportional cu patratul distantei de la pamant la Luna. Luna are doua fetze , adica doua ferestre patrate care comunica prin doua mari camere de luat vederi, una a Persefonei care se afla in fatza pamantului, in timp ce cea de-a doua camera a Campiilor Elizze, ii intoace spatele. Mihai Eminescu ilustreaza foarte bine aceasta imagine a Lunii in doua versuri celebre in poezia Demonism care spune: “ Nu credeti cum ca luna-i luna. / Este fereastra carei ziua-i zicem soare ”. Rolul Lunii in “ demonizarea cosmosului “ devine astfel fundamental. Acum se produce sciziunea intre ratiune si suflet, care se dizolva lent in regatul Persefonei, pentru ca toate sufletele sa fie arse de focul Soarelui si spalate in apele Lunii. Astfel, Luna absoarbe sufletele purificate si le respinge pe acelea care inca nu merita sa acceada la existenta celesta. Acum lumea intreaga e in eclipsa si toate sufletele Noptii si ale Lunii sunt comune si in nici un punct al pamantului nu sunt fixe, si nici n-au un singur salas, ci ratacesc inca o vreme pretutindeni deasupra oamenilor, ca un suflet liber in cautarea altui suflet liber. Acum redescoperim Marea Unire extatica dintre sufletul omului si Sufletul Lumii noi. Acum vedem cu ochii nostri marile ciocniri dintre civilizatii si culturi si participam la cea mai mare revolutia care a exista vreodata pe pamant: revolutia constiintei cosmice.  
  
Traim suspendati, intre cer si pamant, intre sacru si profan, cu viii şi cu “ mortii electrici” laolalta, intre agonie si extaz, la intersectia dintre tragedia destinului si cea a libertătii fara efort. Traim intr-o perioada cand se prabsesc statuile, se naruiesc idolii, se pun intrebari lui Dumnezeu, si nu oricum ci cu dalta si ciocanul, si Dumnezeu chiar ne raspunde, iar oamenii isi doresc acum sa-si gaseasca propriul drum intr-o noua Civilizatie a Iubirii, intr-o libertate fara efort, indivizibila. La urma urmei – a urmei de zenit - libertate este si ea o forma de inger sau de demon in expansiune infinita, cum de altfel si continutul acestei forme este insasi libertatea noastra. Existam atata timp cat suntem oameni liberi, ingeri sau demoni. De aceea calitatea existentei este determinata de forma libertatilor noastre economice, culturale si spirituale. Acum, ori se bucura toti de aceste libertati esentiale, ori până la urma nu se mai bucura nimeni. 
  
Exista patru principii in toate: al vietii, al miscarii, al generatiei si al coruptiei. Unirea, adica Unitatea Esentiala-Dumnezeu, il leaga pe primul de al doilea in lumea nevazuta ; Spiritul, adica Arta-transformari, pe cel de-al doilea de al treilea in regiunea Soarelui ; iar Natura-mama, adica Pshysis, Sufletul Viu care e parte din Sufletul lui Dumnezeu, pe al treilea de al patrulea in regiunea Lunii. Luna este acum proprietatea demonilor pamanteşti. Iar iesirea din Cosmosul demonizat este un proces foarte complex de spectroscopie stelara, care se manifesta la confluenta dintre plasma solara si magnetismul biotopului nostru terestru prin cele doua ierarhii ale luminii, cea a Lunii si cea a Soarelui urias care se apropie de noi acum si vine din cel de-al doilea centru supragalactic. Este un un proces la care asistam, sau participăm cu totii, la o noua existenta a universului tehnologic, la nasterea Infinitului pentru un nou umanism al renasterii spirituale. 
  
Lumea de azi trebuie sa stie ca religia este o functie a culturii universale, ca amandoua functioneaza ca sisteme autonome, si ca toate cuceririle care s-au facut, in stiinta, arta si religie, toate duc la o teorie dualista a lumii; la opozitia substantiala dintre lumea celesta a miscarilor circulare uniforme si lumea sublunara a miscarilor rectilinii accelerate. Si tocmai de aceea este absolut necesar sa facem Marea Tracere din spatiul sublunar, supus coruptie, in spatiul supralunar de origine solara, intru-cat corpurile sublunare sunt amestecuri supuse coruptiei, in timp ce corpurile supralunare sunt alcatuite din foc stelar si din eter incoruptibil.  
  
Lucrul acesta incerc sa-l fac eu prin sculptura monumentala, unde prezint Coloane infinite, Geneze prin implant si prin interferanta, Cruci cosmice, Stele arzatoare cu opt raze, Zeite ale pamantului, Vanatori si Stramosi. Aceste sculpturi, amplasate intr-un “ Templu al Meditatiei, al Contemplarii si al Eliberarii “, pot face Marea Trecere din spatiul sublunar in spatiul supralunar. De fapt, aceste sculpturi chiar si neamplasate intr-un Templu contribuie deja la Marea Trecere dintre cele doua spatii mentionate, pentru ca fiecare in parte are o valoare de intrebuintare cosmica. Astfel, de vreo 20 de ani mi-am construit singur, pe socoteala mea, o “ Stea arzatoare cu opt raze “ pe a carui colturi i-am fixat opt Coloane Luminoasa spre a-si stabili echilibrul intre cer si pamant. Pe aceasta “ Stea arzatoare cu opt raze “ se poate calatorii, intr-un fel, in spatiu cosmic, ca pe un Car Ceresc. Aceasta Stea, impreuna cu cele opt Coloane Luminoase, exista in atelierul meu de creatie si au rolul de a face medierea energetica intre cer si pamant, intre oameni si zei, intre spatiul sublunar si spatiul supralunar, intre demoni si ingeri, intre piramide si alte obeliscuri existente in lume, si nu in ultimul rand intre Soarele nostru galactic si cel de-al doilea soare, Soarele urias, din cel de-al doilea centru supragalactic.  
  
Romania va pasi pe un alt drum daca va mai avea un obelisc ca acela al lui Brancusi. Eu propun opt Coloane infinite asamblate la o Cupola in forma de Stea arzatoare cu opt raze la care lucrez acum. Si cred ca va fi cea mai frumoasa opera de arta dintre toate formele arhitectonice. O opera care va cuceri intraga lume. Lumea de azi are mare nevoie de aceasta Cupola, de aceasta imbinare desavarsita a sculpturii si arhitecturii. Arhitectura viitorului este sculptura locuita, ecologica. Este vorba despre o Cupola inaltă de 64 pentru un oras mic, sau de 640 de metri pentru un oras mare. Cupola va fi realizata din otel inoxidabil, imbracata apoi intr-un material nobil. Aceasta Cupola va fi una din minunile lumii. Cupola uriasa va avea o forma de “ Stea arzatoare cu opt raze ” , se va sprijinii pe opt Coloane Luminoase, pe opt stalpi, amplasati pe pamant pe o Roata care se va roti în sens invers acelor de ceasornic, si va avea in centrul ei “ Coloana Soarelui de Vis “ ce va uni centrul Rotii cu centrul Stelei. Astfel, Cupola va deveni o constructie locuibila, ecologica, transcendentala, insensibla la razboiul informational si atomic. Cupola va fi foarte benefica pentru celula vie, pentru ca preia si polarizeaza lumina soarelui ca sursa de energie, o moduleaza, apoi o transmite mai departe pe o fregventa cu multe octava care poate sa acceseaza subconstientul colectiv pana la varfurile societatii. Iar lucrul acesta este posibil pentru ca toata aceasta constructie monumentala este structurata printr-un “ element – modul “ format din goluri si plinuri echivalente si este imbinata printr-o succesiune ritmica de "elemente” din Coloana Soarelui de Vis. 
  
Daca a fost vreodata nevoie de simboluri consacrate cu privire la relatiile dintre oameni si scopul comun al omenirii, acum le-a sosit momentul. Prin mesajul ei de pace si de armonie deplina cu Cosmosul, cu oamenii si cu Dumnezeu, aceasta Cupola ar putea face ca Europa sa redevina leaganul civilizatiilor lumii, ceea ce nu ar putea face nici o actiune politica sau militara. Europa si intrega lume libera va pasi pe un alt drum daca va trece la actiunea de constructie a acestei Cupole transcedentale. Este vorba de bolta omului intreg, creata dupa chipul boltii cerului sub care omenirea, fiul, tatal si mama, isi petrece zilele vietii. Omul intreg = cerul intreg. Omul locuind sub aceasta Cupola vede ca e centrul universului, se vede pe sine in intelectul-activ, sursa de energie divina, conceput ca fiind Suflet Viu, parte din Sufletul lui Dumnezeu, se vede pe sine in jocul lui serios - Jocari serio - cu cerul si cu oamenii, slujind drept stalp luminos al cerului ce sprijina prelata nesfarsita, rotindu-se , prin trei miscari intr-una singura, odata cu soarele si luna, cu norii si stelele, si stiind lucrul acesta vede in sfarsit ca, oricat de singur si parasit s-ar simti pe pamant, fara sprijinul lui Bolta cerului s-ar narui.  
  
Mihai Eminescu in poezia Mortua Est ilustreaza fantastic aceasta imagine a boltii cerului intr-o strofa celebra: “ Se poate ca bolta de sus sa se sparga, / Sa cada nimicul cu noaptea lui larga. / Sa vad cerul negru ca lumile-si cerne / Ca prazi TRECATOARE a mortii ETERNE.. .”  
  
Iata de ce cred ca Pamantul are din ce in ce mai multa nevoie de aceasta noua Cupola locuita de oameni. Oamenii, locuind in aceasta Cupola, vor putea sa sporeasca lumina spirituala si sa ridice vibratia iubirii pe pamant. Pentru ca Iubirea exista dinaintea Facerii lumii. Fericirea exista datorita Iubirii. Iubirea ne-a dat Viata. Singura Mama pe care o cunoastem cu adevarat si o veneram de la inceputul timpurilor este Iubirea care ne-a dat viata! Femeia este Iubirea, barbatul este cel care iubeste. Femeia este Stapana Ingerului din inima barbatului, iar el este doar sclavul trupului ei innaripat. A iubi inseamna sa ajungi la Dumnezeu. Cata Iubire atata Implinire. Si cata Implinire atata Inalatare. Niciodata corpul unui inger nu va fi ingropat in pamant. Ingerii traiesc pe pamant si in cer in acelasi timp. Ei sunt calatori neinfricati pe oceanul nemaginit de eter-aer-foc-apa spre Imparatia sufletelor de lumina fara de sfarsit. Dar aceasta Implinire- Inaltare-Imparatie a sufletelor de lumina fara de sfarsit nu vine atunci cand o cauti, ci numai atunci cand esti pregatit sa-ti primesti moartea din dragoste ca pe un semn de lumina. “ Lumina lumineaza in intuneric si intunericul n-a biruit-o ” (Ioan, 1;5) 
  
Asa cum am mai spus, aceasta Cupola transcendentala va avea rolul de a face medierea energetica intre cer si pamant, intre oameni si zei, intre ingeri si demoni, intre spatiul sublunar si spatiul supralunar, intre piramide si alte obeliscuri existente in lume, si nu in ultimul rand intre Soarele nostru galactic si cel de-al doilea soare, Soarele urias, din cel de-al doilea centru supragalactic recent descoperit. 
  
Femeia, locuind in aceasta Cupola transcendentala, va vedea si va inţelege ca ea este o entitate spirituala venita de pe alta planeta, ca numele ei este moartea universului. Va vedea ca ea este o Stea arzatoare cu opt raze in Templul Iubirii. Un templu al iubirii care nu e altul decat cerul-pamantesc. Femeia este doar inrudita cu Dumnezeu, prin raza lui. De aceea o numim Mama lui Dumnezeu, adevarata regina coeli, stea mantuitoare care mijloceste in folosul umanitatii. Va vedea ca ea este creata de zei nepamanteni, va vedea cum se manifesta ea prin cele opt Sophii, dar mai ales va vedea ca ea este inrudita doar cu Dumnezeu prin cele opt raze ale Lui. Caci Dumnezeu nu a creat femeia si nici macar ingerii si demonii n-au fost creati de Dumnezeu. Ingerii si demonii sunt si ei oameni care s-au inaltat prin Coloane Luminoase, sau au coborat pana in strafundurile materiei, pana ce au capatat o forma ingereasca, sau o forma de “ daimones de rangul al doilea “ , numiti de muritori “ prea fericiţi ai infernului “ si ingropati in pamant. (am citat din cartea Lucrari si Zile de parintele istoriei universale din Grecia antica Hesiod.) Astfel incat toata populatia cerurilor si a pamantului e compusa acum din oameni deveniti ingeri sau demoni. Femeia nu este si nici n-a fost vreodata o iubita pamanteana. Ai putea sa spui doar ca ea este creatoare de ingeri si demoni pe pamant, nu creata de zei pamanteni. Dumnezeu n-a creat materia, ci doar ordinea in lucruri si fiinte. Daca n-ar fi asa, atunci lucrurile ar cadea unele peste altele si ordinea secreta s-ar strica. Materia nu se creeaza, ea exista ca o boala numita moarte artificiala si prolifereaza intr-o alta modalitate de organizare decat cea normala a creatiei. De aceea tot ce e artificial în om genereaza razboi: razboi cu tine insuti si in final razboi cu toata lumea, intre fortele infernale si cele ceresti ce se petrece chiar acum in sufletele, in mintile si in inimile noastre. 
  
Umanitatea se poate salva prin aceasta Cupola transcendentala.  
  
In kabala se zice ca a salva un om este echivalent cu a salva omenirea intrega. Iar a contribui la distrugerea unui singur om poate fi considerat ca ai contribuit la distrugerea intregii omeniri, pentru simplul fapt ca un singur om este echivalent cu intregul act de creatie al umanitatii. Iata cum felul in care te gandesti cum sa salvezi un om, sa-l ajuti, sau felul in care faci dragoste, este chiar felul in care Dumnezeu, ingerul sau demonul, va fi cu tine. Dragostea nu are lege, dragostea e sfanta. Doar Dumnezeu are Legea Sacra a Dragostei. 
  
“ Barbatul poate fi sfant in pozitia in care se afla, iar femeia poate fi sfanta doar in pozitia in care a pus-o Dumnezeu. Asa incat nu e nimic extraordinar sa fi sfant. Sfintenia nu e luxul catorva. Sfintenia este o simpla obligatie pentru mine si pentru tine. Noi am fost creati pentru aceasta ”, ne spune Maica Tereza. 
  
Locuind in această Cupola vom putea vedea cum se inalta Fecioara de Lumina la cer prin Puterea Ingerilor, dar si cum coboara prin Puterea Iubirea care leaga si dezleaga un nou legamant. 
  
Maica Domnului, Nascatoare de Dumnezeu-Fecioara, cea care a impreunat pe Dumnezeu cu oamenii, Stapana Ingerilor, bucuria celor necajiti si ajutorul celor straini, si Isus Cristos Mantuitorul si mijlocitorul neamului crestinesc, sa fie cu noi cu toti ! In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh ! Amin!  
  
Va multumesc pentru atentie! 
  
( poze cu Steaua arzatoare cu opt raze, Coloana Soarelui de Vis si cu cele opt Coloane Luminoase )  
  
sculptor Constantin Milea Sandu 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
O noua Cupola pentru Omenire / Constantin Milea Sandu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 259, Anul I, 16 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Constantin Milea Sandu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin Milea Sandu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!