CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  

O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: „ŢARA PARÂNGULUI” - a poetului gorjean ION C. DUŢĂ (Novaci)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Colecţia LIRIK a editurii Armonii Culturale anunţă apariţia unui nou volum de poezie al poetului novăcean (Gorj) ION C. DUŢĂ, intitulat ŢARA PARÂNGULUI 
  
Cu o empatie lirică specială, o exprimare şi o prozodie clară, fără echivoc, Ion C. Duţă ne surprinde cu titlul său de carte dedicat patriei inimii sale - ţinuturile mirifice ale Ţării Parângului. Prin varii direcţii şi tendinţe de abordare, transgresarea cu rapiditate şi stăpânirea (fără dubiu) a speciilor aparţinând genului liric, poetul ţese, cu rapiditate şi migală, balade păstoreşti ori doine murmurate. De asemenea, el împărtăşeşte în picuri de nectar o limbă ”dulce ca un fagure de miere”, grai presărat cu regionalisme atent ”conservate” - în construcţii cvasi-algoritmice - elemente definitorii, ce fac din versurile sale un argument inedit de trăire şi simţire pur românească. Constanta lirică este iubirea (cel mai vechi şi nobil sentiment dintre toate). Versurile incumbă dragostea, ca pe un sentiment perpetuu tânăr şi mulţi-faţetat (diamantin chiar), manifestat prin adorarea vetrei părinteşti, a semenilor şi, în mod special, a lui Dumnezeu - Calea, Adevărul şi Viaţa. Dacă în prima parte a cărţii (Ţara Parângului), Ion C. Duţă se dovedeşte a fi un mare culegător şi izvoditor de folclor, pornind de la bucurie (strigătura) şi finalizând cu întristarea (doina), în partea a doua a lucrării sale (Închinare) îşi împărtăşeşte dorul astral-divin, de la care împrumută - prin vers - sclipirea eternităţii. (Gheorghe A. STROIA – Membru corespondent ARA) 
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro 
  
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT! 
  
În curând la Editura Armonii Culturale ... Gabriel Dragnea (Bucureşti), Emanoil Toma (Ploieşti), Cristina Istrati (Bucureşti), Trandafir Sâmpetru (Brăila), Ioana Voicilă Dobre (Bucureşti), Vasile Bele (Baia Mare), Mihai LEONTE (Moldova Veche, Caraş-Severin), dr. ec. Gheorghe Rusu (Bucureşti), Mihaela Gudană (Tecuci), Ioan Ciorca (Cluj-Napoca), Narci Anca (Bucureşti), Oana Mihai (Bucureşti), şi multe alte noi apariţii editoriale! 
  
Armonii Culturale 
  
noiembrie 2013 
  
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: „ŢARA PARÂNGULUI” - a poetului gorjean ION C. DUŢĂ (Novaci) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1046, Anul III, 11 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!