CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  





O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ, ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: GRĂDINA DE SUB CER (versuri) de LUCIA SILVIA PODEANU (Novaci, Gorj)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În colecţia LIRIK a editurii ARMONII CULTURALE a apărut cea de-a treia carte de poezie a autoarei LUCIEI SILVIA PODEANU, intitulată GRĂDINA DE SUB CER.  
  
De remarcat rămâne această împletire a speciilor aparţinând genului liric, traversând câmpiile cuvântului, de la pastel la eseu, de la sonet la baladă, alternând cu rapiditate realitatea cu ficţiunea, adevă-rul cu mitul. Inedită este şi prezenţa descântecului, a incantaţiei, a rugăciunii, ce conferă întregii structuri note de mister sau aură de sacralitate. Aprofundând afinităţile literare ale autoarei manifestate în prezen-tul volum, este sesizabilă prezenţa ubicuei spirale a timpului, setea nobilă şi iluminata umilinţă convieţuind cu nevoia de a se judeca pe sine în raport cu semenii săi, amintind de opera lirică a Ceciliei Meireles, una dintre vocile sud-americane marcante ale începutului de secol XX. De asemenea, prin notele de hedonism ingenuu şi delicat, se intuiesc acordurile lirice ale Katriei Vala (adeptă a Tulenkantajat-ului, mişcare din care făcea parte şi primul mare poet finlandez modern, Uuno Kailas). În toată această simbioză de real şi fantastic, plăcerea lecturii trebuie lăsată la aprecierea cititorului (tocmai de aceea s-a preferat asaltul de idei în detrimentul citării versurilor). Prin poeziile sale, ce poartă în vers – uneori – nuanţe cosmogonice sau fac referire la arhicunoscutele teorii ale umanităţii (relativitatea einsteiniană sau metafizica de tip hegelian), Lucia Silvia Podeanu înalţă o rugă fierbinte către Creator, alegând ca ofrandă sinceritatea şi devoţiunea gândurile sale. Gheorghe A. STROIA – Membru corespondent ARA 
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro 
  
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT! 
  
În curând la Editura Armonii Culturale ... Gabriel Dragnea (Bucureşti), Emanoil Toma (Ploieşti), Cristina Istrati (Bucureşti), Trandafir Sâmpetru (Ialomiţa), Emil Druncea (Feteşti), Ioana Voicilă Dobre (Bucureşti), Ştefan Dumitrescu (Bucureşti) şi multe alte noi apariţii editoriale! 
  
Editura Armonii Culturale 
  
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ APARIŢIE LITERARĂ, ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: GRĂDINA DE SUB CER (versuri) de LUCIA SILVIA PODEANU (Novaci, Gorj) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 934, Anul III, 22 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!