CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  

O NOUĂ APARIŢIE ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: „BĂLCESCU FLUTURÂND” (poeme) de ŞTEFAN DUMITRESCU (Tulcea)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Poemele din BĂLCESCU FLUTURÂND, de un neoromantism divin mai mult decât evident, denotând simţul (autorului) pentru măsura cvasi-perfectă, cu subtilele inserţii de ironie penalizatoare la adresa modernităţii, pot fi privite ca îndemnuri la resuscitare spirituală, la revigorare a sentimentului de apartenenţă la neam şi patrie, la ieşirea din starea decadentă ce caracterizează cotidianul românesc al prezentului. Probând erudiţie şi talent, abordând (sau construind) exprimări lexicale convenabile, cu rafinate siaje lingvistice specific-paşoptiste, Ştefan Dumitrescu aduce în atenţia publicului cititor una dintre figurile marcante ale istoriei naţionale (BĂLCESCU NICOLAE), care a reuşit să rămână în conştiinţa neamului său, ca un mare deschizător de drumuri. O carte de poezie mare cât o istorie, cu figuri (inclusiv voievodale) ilustre - Mihai, Tudor, Bălcescu. O lucrare care confirmă funcţiile terapeutice ale poeziei, aşa după cum însuşi autorul precizează într-unul dintre studiile sale: ”Într-adevăr, poezia îţi hrăneşte sufletul. Ea pătrunde în zonele cele mai adânci ale fiinţei noastre, ea ne umple spiritul cu o materie inefabilă, respiraţia dumnezeiască. Dacă lumea în care trăim, şi noi , care trăim în această lume, suntem atât de bolnavi, este pentru că Omul în „înţelepciunea” lui a alungat poezia din viaţa şi din universul său. Să nu vă îndoiţi o clipă că poezia are profunde efecte psihoterapeutice”. Gheorghe A. STROIA – Membru corespondent ARA  
 
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com, web: www.armoniiculturale.ro  
 
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!  
 
În curând la Editura Armonii Culturale ... Gabriel Dragnea (Bucureşti), Emanoil Toma (Ploieşti), Cristina Istrati (Bucureşti), Trandafir Sâmpetru (Ialomiţa), Ioana Voicilă Dobre (Bucureşti), Ionel Sima (Baia Mare, Constanţa Popescu (Dâmboviţa), Constantin T. Ciubotaru (Bucureşti) şi multe alte noi apariţii editoriale!  
 
Armonii Culturale  
August 2013  
 
Referinţă Bibliografică:
O NOUĂ APARIŢIE ÎN COLECŢIA LIRIK A EDITURII ARMONII CULTURALE: „BĂLCESCU FLUTURÂND” (poeme) de ŞTEFAN DUMITRESCU (Tulcea) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 969, Anul III, 26 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!