CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  

O nouă apariţie editorială marca Armonii Culturale: „Apusul îngerilor(povestiri)” de Ion Lazăr da Coza
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În colecţia EPOSS a editurii Armonii Culturale, a apărut, de curând, o nouă carte de proză scurtă (povestiri) a scriitorului vrâncean ION LAZĂR DA COZA, intitulată: APUSUL ÎNGERILOR. Cartea, cuprinde un set de 12 povestiri (în 186 de pagini) şi se doreşte o excelentă radiografie a vieţii rurale româneşti.  
  
Indiferent la ce perioadă se referă, fiecare povestire a cărţii lui Ion Lazăr da Coza reuşeşte să creeze acel ambient specific, prin folosirea elementelor care dau autenticitate şi veridicitate firului epic. Dacă în „Crucea umbrelor” cele mai multe povestiri erau rememorări ale copilăriei scriitorului, „Apusul îngerilor” abordează mai des un ton detaşat, imparţial, în care autorul nu renunţă definitiv la a fi şi personaj. Atent la detalii, cu un limbaj bogat, plin de expresivitate, rostind din loc în loc adevăruri, ziceri ori aforisme pline de înţelepciune, prozatorul vrâncean încheagă prin „Apusul îngerilor” o nouă reuşită carte de proză scurtă. 
  
Prin împletirea diverselor epoci, autorul construieşte pas cu pas un vitraliu viu al societăţii româneşti, cu precădere al celei rurale, cartea putând căpăta valoarea unui document cu valenţe etnografice. În esenţă o carte viguroasă care, printre iţele împletite cu meşteşug şi derulate cu suficient tact, rezonează cu un vibrato liric special, evident mai ales în descrierea locurilor ori schiţarea personajelor. Există, în aproape fiecare povestire, un moment în care viaţa întâlneşte ficţiunea, iar acolo unde ficţiunea doar se intuieşte, i se construiesc subtile extensii în fabulos, dovedind în felul acesta puterea de sugestie şi abilitatea literară a autorului. 
  
*** 
  
Editura Armonii Culturale a fost fondată la Adjud, la 15 iunie 2011 (la 122 de ani de la trecerea în nefiinţă a Luceafărului), cu scopul de a promova cultura scrisă valoroasă şi originală, de a răspândi în lume veşti despre genialitatea românilor de pretutindeni. Născută dintr-o necesitate, editura Armonii Culturale îşi propune să editeze cărţi, de o calitate excepţională (prin conţinut şi prezentare grafică) şi la preţuri fără concurenţă. Procesul de editare calitativ-superior, interactiv, desfăşurat în lumina respectului cuvenit autorilor acceptaţi spre publicare, are ca rezultat un produs finit: CARTEA, ce întruneşte toate calităţile dorite de autor , un produs finit atent supravegheat de editorii noştri. O realizare Armonii Culturale, care va face cinste - cu certitudine - tuturor! 
  
Până în acest moment, editura Armonii Culturale a inaugurat, cu noi titluri de carte următoarele colecţii (vor urma, cu siguranţă, altele):  
  
ERUDIT (carte şcolară şi carte ştiinţifică şi enciclopedică); 
  
LIRIK (poezie); 
  
EPOSS (proză, eseu, jurnal, roman); 
  
EXEGESIS (analize şi comentarii, critică şi eseistică literară). 
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web (www.armoniiculturale.ro/editura), la următoarele date de contact: 
  
GEOCOSYNUS EDUCATIONAL GROUP 
  
Editura ARMONII CULTURALE 
  
Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea 
  
telefon fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627 sau 0733-636.116 
  
e-mail: editura@armoniiculturale.ro 
  
www.armoniiculturale.ro 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
O nouă apariţie editorială marca Armonii Culturale: „Apusul îngerilor(povestiri)” de Ion Lazăr da Coza / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 213, Anul I, 01 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!