CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

O femeie adevărată
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mă aflam, într-o zi, cu ceva probleme, prin spital. Mă rătăcisem prin atâtea cabinete şi laboratoare. N-am prea avut până acum nevoie de doctori. M-am bucurat, până la această vârstă, de o sănătate destul de bună. Numai să nu vorbesc într-un ceas rău! Doamne fereşte! Pe hol era multă gălăgie, semn că erau mulţi copii. De toate vârstele şi de toate culorile. Un ţigănuş, obosit de viaţă şi de sărăcie, se certa cu o asistentă. Ba nu, se ruga de ea să-i primească băiatul să-i facă analizele. Uitase acasă biletul de trimitere de la medicul de famile. Să mai facă iar un drum, să trezească băiatul iar devreme când are şi el somnul mai dulce?! Asistenta nu şi nu, ba se mai uita şi de sus la bietul om. Locuia destul de departe, undeva la ţară şi stătea prost cu banii. De unde să ia alţi bani de drum când el a terminat şomajul? Pe nimeni nu interesa situaţia lui amărâtă. Copilul, poate se bucura în sinea lui, că-i era frică, ca la toţi copiii, de acul de seringă, dar îl durea şi pe el indolenţa acestei femei îmbrăcată în alb. Îi era milă de tăticu', văzându-l cum se ruga de această asistentă frumoasă, dar rea!  
  
Apare o femeie blondă, îmbrăcată tot în alb, culoarea îngerilor, care părea să aibă o anumită autoritate.  
  
- Ce se întâmplă aici? De ce se roagă acest om de tine?  
  
- Nu are trimitere, d-nă asistentă-şefă! Şi nu vrea să înţeleagă!  
  
- De câte ori să vă mai explic? Când vedeţi un om necăjit, nu-l mai chinuiţi şi voi! Şi aşa-i bătut de soartă! Off!, parcă nu aţi fi mame, parcă nu aţi avea şi voi copii acasă... 
  
I-a poftit în cabinet ca pe doi oameni. Tată si fiu. Bietul om s-a înmuiat într-atât, încât nu mai putea să vorbească. De multă vreme nimeni nu mai vorbise aşa cu el. Din ţigan şi din balaur nu-l mai scoteau. Acum chiar asistenta şefă i-a recoltat sânge băiatului. Si nici greaţă nu i-a fost de culoarea lui neagră! 
  
Baiatului nici măcar nu i-a fost teamă, de loc, ca niciodată a fost foarte curajos!  
  
La plecare, omul i-a promis că, a doua zi, va veni negreşit cu trimiterea. Nu era nevoie să mai facă un drum, putea să vină a treia zi, când va lua şi rezultatul, aşa i-a spus asistenta. 
  
Dar eu ştiu că a venit a doua zi. Îi era sete... să mai audă şi el nişte vorbe frumoase! 
  
Vreţi să stiţi cine este femeia? Este o femeie... adevarată! 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
O femeie adevărată / George Safir : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 210, Anul I, 29 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 George Safir : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Safir
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!