CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Lucrari >  

Nu-i târziu!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Niciodată nu-i târziu să-ţi împlineşti visele. Chiar dacă anii au trecut peste tine fără sfială, lăsând urme de neşters pe chip, din inimă nu au putut smulge acele dorinţe ce le porţi, poate, din adolescenţă. 
  
Viaţa, în valul ei neiertător, ţi-a întins bariere prin care ţi-a frânt aripi şi ai fost obligat să abandonezi acele dorinţe spre care ţinteai. Şi, totuşi, întotdeauna destinul îţi oferă şansa de a-ţi reechilibra năzuinţele din balanţa sufletului şi îţi dă şansa să le împlineşti, dacă mai crezi în ele. Te învaţă să faci paşi mici în fiecare zi. Şi, chiar dacă trasezi linii noi pe frunte, în colţul inimii vei aduna buchete de zâmbete. Lasă-te în descântecul lor şi nu murmura: prea târziu! abandonând să mai crezi în vise. 
  
Greşeşti! Niciodată nu-i târziu! Poţi învăţa la orice vârstă să zbori, să dansezi, să iubeşti! Să faci tot ce te ajută să te simţi viu. Coboară-ţi fanteziile în realitate şi ancorează-te în ele cu tot curajul, indiferent de vârsta ce-o arată certificatul de naştere! 
  
,,Putem avea tot ceea ce ne dorim. Nu contează cât de mare este lucrul dorit. Tot timpul se creează ceva. De fiecare dată când o persoană gândeşte ceva sau insistă pe o linie de gândire creează ceva. Din acele gânduri va apărea un lucru. Legea atracţiei spune că îţi va fi dat acel lucru asupra căruia te concentrezi.” 
  
Dacă voinţa îţi este de nezdruncinat, Universul te susţine, îţi dă forţă să-ţi realimentezi visele abandonate şi îţi oferă din nou oportunitatea de zbura pe aripile lor. 
  
Şi... barierele? Dacă nu pot fi rupte, există destule variante de a fi ocolite, sărite, căci drumul nu se opreşte odată cu ele, ci doar când hotărăşti tu. Nu închide cutiile cu vise de demult! Chiar dacă timpul îţi pare firav azi, îl poţi întări prin voinţa ta. Stop! Pune indicatorul acesta peste ,,prea târziu!” Arde-l din gândurile tale şi înlocuieşte-l cu: ,,mi s-a dat o şansă, trebuie să lupt pentru ea!” 
  
,,Fă primul pas cu încredere! Nu trebuie să vezi întreaga scară. Pur şi simplu păşeşte!”, spunea M.L.King 
  
Câmpul de flori înfloreşte în fiecare primăvară, tu de ce n-ai face la fel? Lasă să răsară din lăstarul acela micuţ al visului tău, o floare matură şi, te va răsplăti cu flori de triumf, dacă o îngrijeşti cu perseverenţă. 
  
Pânzele de păianjen, ce acoperă visele vechi, pot fi rupte cu degetele curajului de a o lua de la capăt, iar pleoapele închise de aşteptare se deschid, chiar dacă orologiul nu bate decât la oră fixă. Mie mi s-a întâmplat după 15 ani de aşteptare! 
  
Cornelia Vîju 
  
Referinţă Bibliografică:
Nu-i târziu! / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 466, Anul II, 10 aprilie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!