CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Studii >  

Netul şi băutura
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Blogul comercial Kelkoo afirmă că în jurul Crăciunului, aproape jumătate dintre britanicii care navighează pe net în stare de ebrietate, se apucă de cumpărături. 
  
Cercetători din Ungaria, într-un studiu comparativ, constată că aproximativ 20% dintre internauţii adulţi au declarat că “erau băuţi tare” când se aflau în faţa calculatorului dar cumpărăturile electronice nu erau reprezentative în cazul lor. Ei nu-şi permit să avanseze acţiuni financiare în asemenea stări dar nici cumpărăturile de pe net nu constituie o preocupare atât de generalizată ca la britanici.  
  
Ştiind faptul că băutura estompează inhibiţiile, se constată că oamenii în asemenea stări se apucă să comunice, să socializeze, să scrie e-mailuri, să posteze pe Facebook, să vorbească pe chat. Mulţi fac comentarii în aceste stări chiar cu riscul de a deveni evidentă starea lor, sub lozinca: “Lasă că îi spun eu acum în faţă...!” 
  
Parţial e cunoscut faptul că Google are în Gmail un serviciu special care ajută oamenii să prevină comunicarea în stare de ebrietate. Acest serviciu, fiind activat, pune întrebări de matematică înainte de a trimite o scrisoare iar dacă persoana respectivă le rezolvă corect, trimite scrisoarea lui, în caz contrar nu. 
  
Alţii, în asemenea situaţii, fac noi cunoştinţe sau joacă cărţi, oricum 2/3 dintre cei chestionaţi recunosc că altfel comunică în situaţia în care consumă alcool. 
  
La întrebarea dacă oamenii regretă acţiunile săvârşite sub influenţa băuturii, o cincime dintre ei recunosc că au simţit păreri de rău legate de faptele lor. Dar e bine de precizat că asemenea distorsiuni în comunicare pot interveni nu doar pe net ci şi în localuri, locuri publice sau în familie. 
  
Cuvintele lui Hemingway ni se par potrivite în asemenea cazuri: “Întotdeauna să înfăptuieşti lucid ceea ce tot promiţi în stare de ebrietate că vei săvârşi, acest lucru te va învăţa să-ţi ţii gura!” 
  
http://www.top1.ro/makadalbert/betiv-pe-bicicleta-fara-o-roata.html 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Netul şi băutura / Suzana Deac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 362, Anul I, 28 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Suzana Deac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Suzana Deac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!