CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593



Acasa > Impact > Fantezie >  





Necesitatea Bibliei
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

NECESITATEA BIBLIEI
 
Mărturisesc sunt un credincios moderat, ortodox prin naştere şi nu renunţ la această religie. Nu am făcut compromisuri nici altădată şi nu am motive să fac nici acum. Totuşi cine n-a citit încă biblia îl sfătuiesc să înceapă citirea acestei cărţi, biblia fiind cea mai citită dintre toate cărţile scrise până în prezent. Biblia trebuie să fie o carte deschisă în orice casă, această carte deosebită nu trebuie citită doar de teologi. Umblând prin ţara noastră, prin minunaţii Munţi Apuseni, am văzut că în fiecare casă, în camera bună exista pe masă la loc de cinste o biblie masivă, cu un scris destul de mare pentru a putea fi citită şi de bătrânii care nu prea aveau ochelari. În biblie sunt destule învăţături ce ar trebui urmate de toţi muritorii. Nu trebuie să luăm aspectele dogmatice, acestea rămânând în seama teologilor. Biblia trebuie să fie o carte deschisă, unde fiecare cititor îşi poate găsi un anume fel de alinare, căutând acolo unde sufletul are nevoie de linişte şi pace.
S-au făcut multe referiri chiar la valoarea poetică a unor capitole din biblie, acei care studiind-o în profunzime au decis că ilustrul împărat Solomon, înţelept al împăraţilor şi împărat al înţelepţilor, prin Cântarea Cântărilor a ridicat poezia la apogeul absolut.

Cântarea Cântărilor capodopera a poeziei universale aduce un elogiu neegalat iubirii pure, iubirii curate plină de semnificaţii, ce astăzi ni se par banale şi desuete, dându-le o interpretare minoră. Fără a concluziona, ori de câte ori aveţi ceva ce vă frământă nu ezitaţi, luaţi şi citiţi în biblie, veţi vedea că imediat ceva se va schimba în gândurile dumneavoastră. Dacă nu aveţi încă această carte, faceţi rost de una şi vă asigur că nu veţi regreta. Prin anii 1960 această carte era pusă sub mare stricteţe, un OM deosebit adept al unui cult, văzându-mă căutând această carte mi-a făcut cadou una pe care o păstrez, ţinând-o la loc de cinste în casa mea. Niciodată nu am îngrădit pe nimeni să-şi manifeste credinţa, cu toate că prin poziţia mea eram obligat de împrejurări să mă port destul de închis, dar n-am făcut acest lucru. Întotdeauna am lăsat oamenilor libertatea de a crede în ceea ce ei consideră că este calea cea mai bună. Prin acest articol nu vreau să fac nici un fel de apologie, doresc doar ca fiecare dintre noi să fie lăsat liber să-şi aleagă credinţa ce o va urma.
 

Referinţă Bibliografică:
Necesitatea Bibliei / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 223, Anul I, 11 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!