CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  
Autor: Confluenţe Româneşti         Ediţia nr. 514 din 28 mai 2012        Toate Articolele Autorului

MUZICĂ AMBIENTALĂ ŞI INSTRUMENTALĂ PENTRU TOATE GUSTURILE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Este dificil să identifici pe Internet posturi de radio care să îţi ofere o muzică reconfortantă şi de calitate fără a fi saturată de reclame comerciale sau de comentarii de prost gust. De-a lungul unei perioade de peste cinci ani de zile am identificat mai multe posturi de radio online, care oferă cu generozitate muzică de calitate, benefică atât în momentele de repaus, cât mai ales în clipele de stres şi încărcare nervoasă excesivă.  
 
Într-o paletă care încorporează inconfundabilul stil baroc, cel instrumental şi mai nou genul muzical „New Age”, aceste posturi de radio oferă bucurie şi relaxare indiferent de momentul zilei. De aceea, recomand audiţia lor, cu observaţia că este posibil ca în timp anumite canale să îşi schimbe „frecvenţa”, adică adresa IP, fapt pentru care o vreme să nu mai fie active.  
 
Cu siguranţă că gustul muzical al fiecărei persoane este diferit în raport cu ceilalţi, cu toate acestea există tonuri fundamentale ce ne definesc în cel mai înalt grad prin prezenţa sensibilităţii, armoniei şi bucuriei ce transpare dincolo de linia melodică interpretată. Într-un anume sens, muzica exprimă cel mai bine sentimentele universale şi perene ale umanităţii. Prin urmare, vă invit să selectaţi şi să audiaţi ceea ce consideraţi că vi se potriveşte cel mai bine din lista posturile de radio pe care le-am identificat pe Internet.  
 
Pentru o audiţie continuă, vă recomand să mergeţi pe link-ul ce marchează titlul postului radio, acolo unde acest link este activ. Dacă sunt probleme de audiţie cu un post, vă recomand să alegeţi altul, acest lucru fiind datorat în principal fluctuaţiilor de legătură prin Internet.  
 
Acest post de radio oferă muzică de inspiraţie „zen”, adică de relaxare, cu piese muzicale aparţinând genului „New Age”, fiind indicată momentelor de stres sau de nelinişte care pot să apară în cursul zilei. Ascultate în special pentru armonia şi frecvenţele sale odihnitoare, aceste piese te inspiră şi te regenerează.  
 
Muzica pur instrumentală poate fi o alternativă plăcută pentru genurile „pop” sau „rock”, agresive prin tonalităţi şi stridente prin linia melodică. Având un caracter dinamic, fără a fi obsesiv, muzica instrumentală de calitate are efecte benefice în menţinerea unui tonus pozitiv tot timpul zilei.  

 
 
Aşa cum îi este şi numele, acest post de radio este „happy”, adică vesel, aducând o bună dispoziţie indiferent de momentul zilei prin oferirea unor piese muzicale instrumentale de calitate. Inspirând un tonus plin de voioşie, fără a apela la zgomot şi nivele crescute de intensitate sonoră, acest post de radio este benefic în birouri, sălile de aşteptare sau instituţii medicale, neavând nici un fel de conotaţie deprimantă.  

 

Având o linie melodică instrumentală relativ clasică şi uşor sobră, acest post de radio oferă piese muzicale potrivite ocaziilor în care se doreşte menţinerea unei ambianţe clasice, potrivită orelor de muncă la birou sau saloanelor „oficiale”. În acelaşi timp, ritmurile interesante şi inflexiunile pline de tonalităţi plăcute, recomand acest post de radio ca o variantă optimă atunci când stresul este la maximum, iar cerinţe diverse vin pe „bandă rulantă”. În plus, audiţia sa va spori „productivitatea muncii”, fapt pentru care îl recomand şi managerilor de departamente, direcţii sau similar.  
 
Aceasta este o variantă de muzică „electro” a postului Happy Day, având şi partituri interpretate vocal în stil occidental sau oriental, după caz. Merită încercat pentru varietatea stilului, atunci când se doreşte o alternanţă faţă de genul instrumental pur. Linia melodică este adaptată pentru sălile de aşteptare şi locurile aglomerate, mai puţin pentru audiţia în oficiu, însă acest lucru depinde bineînţeles de gustul fiecărei persoane.  OTTO BAROQUEABIDING RADIOGOTRADIO HEAVENLYCHROMA RADIO NATUREAMBIENT FMECHOES FMAIRSTREAM FM


ABACUS FM CLASICALABACUS FM MOZART

 
 
Referinţă Bibliografică:
MUZICĂ AMBIENTALĂ ŞI INSTRUMENTALĂ PENTRU TOATE GUSTURILE / Confluenţe Româneşti : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 514, Anul II, 28 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Confluenţe Româneşti : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Româneşti
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!