CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Vizual >  
Autor: Tatiana Scurtu Munteanu         Ediţia nr. 272 din 29 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Muzeul în aer liber Bokrijk
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Un trecut animat Domeniul provincial Bokrijk, situat în comuna belgiană Genk, este cunoscut în special pentru muzeul în aer liber, cel mai mare din Europa. Fosta proprietate de Herckenrode este amenajată în jurul unui castel din secolul al XIX-lea, acoperă 550 de hectare, inclusiv 150 de ha de pădure şi 40 de ha de iazuri. Iniţial fostul guvernator al provinciei Limbourg, Louis Roppe, a împiedicat dispariţia clădirilor locale cu valoare culturală şi istorică şi le-a transferat pe domeniul Bokrijk, formând astfel un muzeu al satului, compus astăzi din trei localităţi, Hesbaye, Campine şi Flandra orientală şi occidentală, iar în timp şi-au găsit locul aici clădiri destinate distrugerii şi din alte provincii, fiecare cu propria sa personalitate. Cele mai importante contrucţii (o moară de vânt, o biserică,un hambar, o fermă, o şcoală, conace şi locuinţe ale ţăranilor) datează din secolul al XIX-lea şi îşi continuă existenţa aici. Oază de verdeaţă şi linişte Tot în Bokrijk găsim şi cel mai mare loc de joacă gratuit din Belgia, amenajat cu leagăne, tobogane, piste de ciclism şi promenadă precum şi un sat al copiilor cu ponei şi maşinuţe. Parcul de distracţii Bokrijk pune la dispoziţie două terenuri de paint-ball, un teren de golf, un perete pentru alpinism şi multe alte activităţi de stimulare a adrenalinei în condiţii de siguranţă şi cu asistenţă profesională. Grădina, o oază de verdeaţă şi linişte de 250 de ha, este aidoma unui festival al aromelor şi culorilor cu lacuri, zone de relaxare amenajate cu pergole şi flori utilizate în fabricarea parfumurilor. Momente unice şi distractive Este mai mult decât evident că la Bokrijk se poate explora trecutul într-un mod distractiv şi interesant. Tinerii vor descoperi felul în care au trăit strămoşii lor, unde au trăit, ceea ce au făcut, cum s-au deplasat, ce animale aveau în preajmă. Graţie jocurilor oferite de muzeu, tururilor ghidate şi animate, exponatelor interactive şi poveştilor, elevii învaţă istoria din plăcere. Bokrijk are toate ingredientele necesare pentru a atrage copiii şi adolescenţii. Aceştia sunt captivaţi de poveştile naratorilor, poveştile actorilor, lucrul manual din atelierul de ceramică şi joaca din parcul de distracţie.
Referinţă Bibliografică:
Muzeul în aer liber Bokrijk / Tatiana Scurtu Munteanu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 272, Anul I, 29 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Tatiana Scurtu Munteanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Tatiana Scurtu Munteanu
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!