CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Strofe > Creatie >  

MUSGO [Muşchi] POEM DE ANDRÉ CRUCHAGA, TRADUS IN LIMBA ROMÂNĂ, DE MARIA ROIBU

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Muşchi  

 

Pentru Maria Roibu, cu recunoştinţă.  

 

Pe ţărmul imposibil al acum-urilor, mă predau muşchiului. Verde de foc în flacăra pantofilor mei, incendiat zvon în lacrima mea subterană. Rugul ascuns este jăratecul jertfit, iarna rece a absolutului. __Ştiu că pe buza vegetală a cuvintelor, pielea şi şoaptele sale ; la ultima oprire a sapelor, am uitat jubilaţia. ( În tot numele există umbre ce propagă efemeritatea până dizolvă praful halucinaţiilor.) Într-o zi, pe pământ, eu nu voi mai fi, ci doar acea suprafaţă de uitare pe unde toată lumea trece fără să îşi dea seama că în fiecare zi coborâm în pustiu, în tăcerea aceea grăbită şi fără porţi. (Poate muşchiul o avea propria ardoare precum o lampă intactă.) În dorinţa pufului de păpădie, oracolul însămânţat de cărări:la orizont cuvintele fac labradorii…Barataria, 18.VIII.2013  

 

MUSGO  

 

Para María Roibu, con gratitud.  

 

En la orilla imposible de los ahoras, me entrego al musgo. Verde de fuego en la llama de mis zapatos, incendiado rumor en mi lágrima subterránea. ¿Es pira oculta el rescoldo inmolado, el invierno frío del absoluto? —Sé que en el labio vegetal de las palabras, la piel y sus rumores; en la última estación de los azadones, olvidé el júbilo. (En todo nombre existen sombras que propagan la fugacidad hasta disolver el polvo de las alucinaciones.)Un día, al ras del suelo, ya no seré ala, sino esa superficie de olvidos por donde todo mundo transita sin darse cuenta que cada día descendemos a lo inhabitado, a ese silencio precipitado y sin compuertas. (Quizá el musgo tenga su propio fervor como una lámpara intacta.) En el afán del vilano, el oráculo sembrado de caminos: en el horizonte las palabras le hacen de labriego… Barataria, 18.VIII.2013  

 

Referinţă Bibliografică:
MUSGO [Muşchi] POEM DE ANDRÉ CRUCHAGA, TRADUS IN LIMBA ROMÂNĂ, DE MARIA ROIBU / Maria Roibu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 963, Anul III, 20 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Maria Roibu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Roibu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!