CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

MULŢUMIRI ŞI FELICITĂRI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Mirarea vă cuprinde. Simt această stare! Căutaţi cu înfrigurare misterul titlului care v-a ispitit să deschideţi această pagină. Sunt convins!  

Nu-i nimic deosebit la prima vedere, dar… dacă priviţi cu mai multă atenţie prima pagină a Revistei de cultură universală, REGATUL CUVÂNTULUI, nr. 18/ mai 2013, editată sub egida Ligii Scriitorilor Români, veţi constata unele noutăţi. Priviţi! Culoarea de fond, umbrele ce pun în evidenţă sau estompează câte ceva anume, structura coperţii, simbolurile şi chiar sigiliile…  

Sunt elemente de noutate aduse de doamna Ing. Rodica Cernea, realizatoare copertă şi redactor principal tehnoredactare. Mai departe, foarte aproape, veţi descoperi o altă aşezare a rubricilor obligatorii, uşoare modificări în structura Colectivului de redacţie, alte culori şi pagini plăcute, pastelate, care nu deranjează la citit, dar odihnesc ochii. Toate conving despre dăruirea doamnei sus numită, prietenă a Revistei şi a dumneavoastră, cititorii paginilor acesteia. Se cuvin, deci, mulţumiri şi felicitări!  

Mai departe, veţi constata, sper, rigurozitatea în trierea materialelor prezentate, a autorilor şi chiar în ordinea existentă în toate paginile. Este meritul directorului/redactor-şef, poetul N. N. Negulescu, aproape singurul lucrător activ al Colectivului de redacţie. Se cuvine să adresăm şi domniei sale mulţumiri şi felicitări!  

Fără munca şi dăruirea permanentă a acestor doi oameni, revista nu ar mai exista...  

Ei bine, trecând la ceea ce vă interesează mai mult (am ghicit, nu?), îmi exprim convingerea că veţi avea plăcerea să faceţi un salt uriaş pentru a ajunge „La frontierele timpului”, adică acolo unde să puteţi înţelege că este vorba de un „prim tom al dialogurilor epistolare în coautorat”, având ca protagonişti pe scriitoarea Maria Cozma şi eruditul profesor Vasile Popovici. Veţi avea ocazia, potrivit aprecierii domnului N. N. Negulescu – Membru Corespondent al Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţe, autor al acestei cronici literare, ce poate prefaţa volumul în cauză, să urmăriţi ridicarea itinerariului ideatic la nivel filosofic, chiar dacă fondul lucrării nu ne poate conduce decât „într-o odisee umană reală… cuprinsă de Marele Timp”.  

Dacă v-aţi convins că „Big Bangul a inventat timpul” şi că „Universul nu are Dumnnezeu, ci credinţa în veşnicie” şi dacă nu v-aţi schimbat „ecluziile cunoaşterii conformiste”, puteţi merge liniştiţi în alte pagini pentru a învăţa „Ce este Hristocraţia”. Cu răbdare şi mult tact, domnul Adrian Botez vă poate deranja, dar numai dacă nu sunteţi de acord cu precizarea potrivit căreia, „un autenticHRISTOCRAT trebuie să elimine, din start, egoismul, laşitatea, noncombativitatea ruşinoasă (de sclav!), iresponsabilitatea / indiferentismul, non-solidaritatea întru înfăptuirea binecuvântată – şi să intre, cu hotărâre eroic-martirică şi definitivă credinţă, în LUMEA MORALEI CREŞTINE (morală creştinăcare trebuie apărată, prin luptă a Duhului, întărit de Dumnezeu – şi cu neclintire de Duh, întru această bătălie de Revelare a Voinţei Divine, din Rosturile, Legile şi Finalităţile Lumii!), în OASTEA LUMINII, acolo unde trebuie, omule…!”. Adică, să fie clar pentru toată lumea, că există un Dumnezeu care să fi inventat (creat), cândva, timpul! Veţi înţelege multe amănunte şi elemente din acest material, chiar dacă va fi greu să citiţi, la un moment dat, sărind cu privirea de o parte şi de alta a portretului ilustrului autor, aşezat la mijlocul paginii de, numai puţin ilustra redactor-principal tehnoredactare, Rodica Cernea!  

Oricum, vă va fi mult mai uşor să lecturaţi, după aceste două prime materiale, tot ceea ce paginile vă oferă în limbă românească neviciată de termeni filosofici ori de expresiile greu de „tradus” ale iniţiaţilor actuali. Este limba cea mai bogată şi curată, moştenită de la strămoşii noştri, despre care se spune, cu dovezi ştiinţifice, că au avut mulţi iniţiaţi printre ei, vorbitori, care apreciau că „mult e dulce şi frumoasă limba ce o vorbim”…  

Dacă nu mă credeţi, las să vă convingă doamna Cezarina Adamescu prin plăcuta sa încercare de a ne aduce mai aproape numele poetului Petre Rău, autorul unui „Eden în cădere”, volum onorat cu Premiul Special al Editurii Rafet, cartea cu numărul 14 ori 15, care se pare că este „o carte scrisă la lumina de sine”,după cum încearcă să ne convingă Cezarina în cronica intitulată, „Cărţi deschise către Edenul lăuntric”. Şi, iată, tot în această dulce şi frumoasă limbă românească, domnul Dr. ing. Mateescu N. Ioan ne prezintă „Carpaţii de curbură – rădăcini istorice” (un material bogat, interesant şi plăcut) şi ne oferă un alt material, la fel de interesant, ca fiind… „De la lume adunate…”, în timp ce domnul Dan Caragea pune la dispoziţia cititorului, ispitindu-l convingător, Cu „Lecţia lui Niram”, nimeni altul decât artistul plastic Romeo Niram.  

Directorul Revistei de Cultură Universală nu poate uita că „slăbiciunea” voastră, dragi prieteni, este poezia. Drept urmare, a găzduit în paginile acestui număr multe poezii semnate de Rodica Cernea, Llelu Nicolae Vălureanu (Sârbu), Marin Dumitrescu, Vasile Popovici, Jane Kirwan, Sasha Skenerija, Alice Vedral Rivera, Petr Zemek, James Sutherland-Smith (traducerea pentru creaţiile prezentate de ultimii cinci autori enumeraţi fiind asigurată de doamna Director Lidia Vianu – Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan, Universitatea din Bucureşti. Sper că nu am greşit! Nu mă întrebaţi de ce sunt aproape toate cuvintele scrise cu majuscule la început…, pentru că nu ştiu!). În fine, la categoria poezie, doamna Cezarina Adamescu vă mângâie sufletul cu adieri bogate de „Poeme Pascale”.  

Evident, prin grija aceluiaşi director şi Redactor-şef, poetul Nicolae Negulescu, aveţi la dispoziţie şi proză. Semnează neobosita Maria Cozma (de la Paris!) „Povara fiinţării” şi Anişoara Anghel Mija - „Ultimul om– rezultat al iubirii divine în romanul omonim al Elizei Roha”. Este nelipsit preferatul dumneavoastră, Corneliu Leu, dar şi Stroia A Gheorghe şi alţi autori, inclusiv cu teme de natură religioasă.  

Veţi găsi, sunt sigur, fiecare, autorul preferat!  

Este cât se poate de simplu, accesând această adresă:  

http://regatulcuvantului.editii.org/regat15.pdf  

Dacă sunt dificultăţi, accesaţi adresa aceasta:  

https://s121.transfer.ro/storage/REGAT_interactiv-transfer_ro-24may-c28b09.pdf  

 

 

În numele Colectivului de redacţie, vă doresc LECTURĂ AGREABILĂ şi Weekend potrivit dorinţelor!  

 

 

Secretar directorat,  

 

Marian Malciu  

Referinţă Bibliografică:
MULŢUMIRI ŞI FELICITĂRI / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 876, Anul III, 25 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!