CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Selectii >  

Mozaicul
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mozaicul fragmentat 
  
MOTTO 
  
”Toate –s vechi şi nouă-s toate”, doar Poetul este-n drept să ne spună ce socoate, căci Poetul e Profet.  
  
După câte îmi amintesc, dragostea mea a început în Grădinle Semiramidei. Venit după multe războaie, eram plin de răni. Coboram cu greutate fiecare treaptă, în ceaţa înmiresmată a grădinii. Iubita mă aştepta la malul mării. Rănile s-au vindecat pe loc. „Sunt vrăjitoare”, mi-a spus iubita, „ te voi face nemuritor”. Apoi a dispărut. Oare acesta să fie preţul iubirii? 
  
Un cap de oaie, mâini, picioare, copacul creşte dinspre cer, iar pe pământ ajung mioare, lapte şi miere, fiere, fier. Încerc să-ţi desenez azi chipul, iubita mea, de unde vii? Artistul e mereu ridicol, dar e artist din sute, mii. Tăceri solemne ne-nconjoară, noi ne iubim, coroane largi de ramuri ne scujnd dogoarea, ne despuiem, ne suntem dragi. Faci semne, scrii cu buze roşii pe trupul meu un alfabet, hieroglifele, strămoşii ceva ştiau, adânc secret. 
  
Din jale s-a-ntrupat iubirea, era seara târziu, un crap plutea prin cameră, se auzea muzica de pe CD. Crapul purta pantaloni verzi, ochelari cu ramă metalică. Iubita dormea în camera de alături. Registrul de cheltuieli se deschidea singur la mijloc. Între foi erau striviţi cărăbuşi de aur. CD-ul reproducea imnul de stat al Bataviei. Crapul saluta şi plutea mai departe. Au apărut trei surori, un birjar , un medic legist, tigrul de serviciu şi prezentatorul. Iubita dormea în camera de alături. Se apropia miezul nopţii. Din bordelul de vizavi se auzea Marşul lui Radetzky. Crapul se lăsă pe duşumea. Pământul părea nelocuit, dacă ignorăm prezenţa Clotildei şi Florindei. Nu le cunoşteam. Iubita dormea în camera de alături. Crapul striga în somn ceva în limba peştilor. Birjarul îl lovi puternic în burtă pe crap. Era nevoie de o infirmieră. Cândva iubisem o infirmieră, dar ea nu mai trăia. Medicul legist constată moartea crapului. Bietul de el, era un crap bun. Iubita se trezeşte. Iadul se preface în Paradis. Numai Eu şi Ea, în rest , linişte.  
  
Omul este cules de ciorchinii din vie. Acum vinul e om şi omul e vin. Căldura şi lumina pătrund în organele omului. Se ajunge la un mare incendiu. Femeia e cauza, bărbatul – efectul. Iar dincolo – marea care aşteaptă. Eu nu mă voi încarcera într-un mormânt. Voi alerga mereu spre mare, ca spre o iubită. Iubita este acum pe plajă, plaja sunt eu. Marea este iubita mea.  
  
Pana aleargă pe hârtie, o uşoară preocupare umbreşte fericirea celui ce caută. „ Cu cine vorbeşti?”, mă întreabă iubita. „Cu tine, numai cu tine”, răspund, dar ştiu că nu pot să mă fac înţeles. Iubita dă din cap. Aş vrea să o sărut, nu am braţe, nu am buze, sunt o simplă pană. „ Te voi întrupa”, spune iubita rostind un blestem în latină, „teribilis visu facies”. Pe loc devin ceea ce sunt. Aşa spune legenda, dar nimeni nu m-a văzut coborând pe ţărm. Înseamnă că aici m-am născut. Cad în genunchi şi mulţumesc, dar cui? Iubita nu mai este nicăieri. Norii pluteau vineţi ca nişte morţi. Un ochi de cer albastru se deschidea la orizont. „Acolo”, am spus, ecoul a revenit , „acolo nu e nimic”. Dar despre acel acolo misterios voi reveni cu o altă ocazie. 
  
BORIS MARIAN  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Mozaicul / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 535, Anul II, 18 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!