CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  
Autor: Silvia Katz         Ediţia nr. 693 din 23 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

MONOLOGUL MEU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

MONOLOGUL MEU  

DE  

RICARDA BARBU  

Bună seara, ţie suflet pur….

În fiecare dimineaţă mă trezeam într-o mică zarvă(parcă abia acum îl înţeleg pe Arghezi), hmm...parcă un amestec de ciripit de rândunici, agitaţie de vrăbriuţe şi porumbei supăraţi, că nu le-am pus la geam grâul promis.  

Ieri am deschis ochii, şi pentru o secundă, m-am uit pe geam, parcă era prea multă linişte şi nu înţelegeam ce se întamplă, ce lipseşte??...Apoi, îmi văd de cele zilnice, ies să-mi cumpăr ziarul , îmi savurez cafeau care deja îmi amorţise simţurile de plăcere, şi.....totuşi realizez că rândunicile care îmi umpleau dimineţile de veselie şi care îmi vesteau că va fi o nouă zi, nu mai erau.... Încep să cercetez cuiburile lor care păreau părăsite, şi mă copleşeşte o tristeţe..  

Căldura zilei de august se lasă iară, de parcă ar vrea să intre în casă şi să-mi sufoce simţurile, apoi mă antrenez în cele zilnice şi fără să fiu avertizată că va fi o zi încarcată de evenimente, care aveau să -mi spulbere orice încredere în oameni. Acei ,,oameni,, cărora le-am dat o şansă, în speranţa că binele şi gândul bun vor fi stăpânii lumii mele.  

Azi, mă trezesc şi mă uit la geam. În jur domnea aceeaşii linişte de ieri. Mă ridic din pat şi ies afară.....şi rândunicile nu erau!!!!!!!  

Dezamăgită mă întorc în casă. Îmi beau cafeau şi am o conversaţie plăcută cu sora mea, apoi rămân singură şi mă gândesc "doamne,ce mai trece timpul" vine toamna...trista toamnă!  

Pentru că nu sunt ultima romantică,dar cum m-am născut " în oraşul în care plouă de trei ori pe săptamană " cum îi placea lui Minulescu să accentueze în frumoasele-i versuri despre urbea sa, aş vrea să cred că sunt o frunză arămie care primavara este mângâiată de razele soarelui, vara este încinsă de zâmbetul puternic al aceluiaşi soare şi toamna se lasă doborâtâ; şi în încercarea de a rezista până la prima adiere de vânt încă mai speră ca poate, într-o zi va veni cineva şi o va alege tocmai pe ea din miloanele de frunze argintii,arămii,cafenii să însemne ceva... măcar de a fi un ,,semn de carte,,...  

Tu ce zici, suflet încărcat de lumină," tu care eşti în tot ce ne înconjoară şi în toate ce există"crezi că eşti iubit? Eu zic ca da pentru că a fi frunza unui copac este aparent neânsemnat dar tu frunză dragă vei hrăni în fiecare toamna rădacina copacului din care tu ai născut făcându-l pe acesta să existe!!!  

 

SFÂRŞIT  

Referinţă Bibliografică:
MONOLOGUL MEU / Silvia Katz : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 693, Anul II, 23 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Silvia Katz : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Katz
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!