CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  

MIRAJELE VIEŢII, UN VOLUM AL PRIETENIEI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

MIRAJELE VIEŢII, UN VOLUM AL PRIETENIEI  

 

Acum când volumul Mirajele vieţii este în mâinile autorilor şi implicit al cititorilor, se poate spune că nu e mare lucru să realizezi un astfel de volum. Însuşi începutul a fost greu, fiindcă editorul care ne tipărise Spiralele vieţii şi Drumurile vieţii, din motive necunoscute nu a mai vrut să continue editarea unui nou volum. Am început să adunăm materialul pe site-ul vechi, dar din motive tehnice, acesta avea unele probleme, astfel că am construit un alt site, şi am început să adunăm oameni şi materiale. Eram singurul, pot spune, care ştiam ce vreau, restul erau cu toţii începători. Unii s-au înscris pentru participare dar urmăreau să destabilizeze situaţia.  

Mi-am dorit ca acest volum să fie editat la Suceava, crezând iniţial că vom putea face o lansare deosebită, la care să particip şi eu fiind fiul acestui judeţ. Nu am reuşit din motive de sănătate să fiu acolo. La celelalte volume lucrasem împreună cu editorul cam două luni. La noul volum Mirajele vieţii 2008 s-a lucrat mai mult de şase luni. Dacă ar fi să analizez cauzele, ar trebui să scriu foarte multe pagini. Din vechile volume au acceptat invitaţia următorii; Valeriu CERCEL, Aneta GEORGESCU, Felicia Niculina LĂMĂŞANU, graficiana Niculina VIZIREANU, plus Mihai LEONTE. Dar de după cortine nevăzute se începuse o altă luptă invizibilă, ca acest nou volum să nu se realizeze. Şi totuşi s-a realizat! Aici vreau să amintesc pe unii participanţi debutanţi care îşi doreau cu ardoare să-şi vadă creaţiile pe ,,hârtie”. Se punea problema valorii unora dintre participanţi, considerându-se că cititorii îi vor respinge şi astfel cei care se considerau ,,consacraţi” li se va umbri valoarea! Nimic mai fals, am spus eu. Confirmarea a venit din partea domnului Liviu CLEMENT, care prin experienţa sa ziaristică, a sărit în sprijinul nostru, scriind o adevărată pledoarie în acest sens, care se regăseşte la finele volumului.  

Cei care doriţi să ştiţi cam cum s-a lucrat citiţi mesajele de pe site-ul unde s-au plămădit cu adevărat Mirajele vieţii, veţi descoperi o adevărată telenovelă.  

Referinţă Bibliografică:
MIRAJELE VIEŢII, UN VOLUM AL PRIETENIEI / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 877, Anul III, 26 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!