CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Cultural > Spiritual >  

Mintea inimii alearga
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mintea inimii alearga

Orice miscare as face, mereu ajung in acelasi loc, pentru ca totul este circular. De cate ori plec, arunc pe drum ceea ce nu-mi este de folos iar bagajul meu devine mai usor.
Cand am o migrena ocolesc masa, o data sau de doua ori.
Cand sunt mahnit fac o tura de lac in parcul orasului.
Cand am nevoie de mine fac un rond de noapte si ma regasesc un eu suficient de bun.
Am testat si de cate ori am pornit drept in dreapta, intotdeauna am ajuns in partea mea stanga. Locul ramane acelasi, insa punctul se schimba!!!
Noi avem puterea de a transforma si a ne transforma prin simpla miscare de rotatie. O masa. o noapte un lac, un munte, o zi, un an, pamantul intreg sau poate doar o ora, poate doar un minut, este suficient sa aruncam din bagaj ceea ce nu ne este de folos noua si celorlalti. Ne vom intoarce in acelasi punct, dar mult mai usori, mai puri, cu starile, sentimentele, calitatile primare, cele ale Facerii noastre.
Alerg. Eu cand alerg ma-ntorc tot eu, dar altul.
In acelasi loc, insa in alt punct. Balansul intre adanc si inalt este mereu intoarcerea in zona de echilibru, in punctul optim.
"Optim" are grad de comparatie? Da. "Optimul" de azi este mai bun decat cel anterior si ma pot opri aici! Nu am sa spun niciodata: cel de maine va fi superior fiindca l-as nega pe cel prezent, mi-as nega propriile actiuni, mi-as tulbura eul. L-as misca din zona de echilibru.
Sa facem miscare, sa alergam de cate ori avem nevoie. Fara sa ne impunem. Pur si simplu sa fugim brusc spre dreapta, un minut, o zi, o masa, un munte si sa ne intoarcem in acelasi loc, dar altii, pentru ca punctul optim este mai pur cu fiecare scuturare de praf.
Totul este circular, pamantul este rotund, insa fiecare rotire arunca balastul ca o centrifuga.
 
De cate ori plec in dreapta, ma intorc in stanga mea! Tot eu, dar, in mod logic, altfel! In acelasi loc, dar in alt punct.
@ Cristi Iordache.
Referinţă Bibliografică:
Mintea inimii alearga / Cristi Iordache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 520, Anul II, 03 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cristi Iordache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristi Iordache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!