CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

MERSUL ALERT
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

MERSUL ALERT  

 

Sunt surprins cum am putut lupta cu greutăţile! Dacă în urmă cu ceva ani, cineva mi-ar fi spus că voi ajunge la vârsta de 73 ani, nu l-aş fi crezut! Dacă în momentul îmbolnăvirii mele în anul 2001 cineva mi-ar fi spus că îmi voi tipări aproape tot ce-am scris şi că voi mai scrie în continuare, nu l-aş fi crezut! Iată totuşi că azi la momentul scrierii acestui articol anul 2014 sunt încă în viaţă, chiar dacă merg în două bastoane de peste 12 ani. Privind retrospectiv spre timpul când mă consideram un om pierdut, încep să-mi dau seama ce mult înseamnă să ai pe cineva lângă tine şi să te susţină în primul rând moral şi mai apoi fizic. Momentul critic a fost prin septembrie 2001 când am fost dus la spital sprijinit de fiul şi soţia mea. Nu puteam să calc în piciorul drept din cauza unei inflamaţii la glezna piciorului. Medicii îmi spuneau că îmi va trece fiind vorba de o inflamaţie, dar contrar tuturor diagnosticelor mergeam din rău în mai rău. Am mers la clinica de recuperare de la Maşloc în noiembrie 2001, de unde am primit două bastoane, dar piciorul se agrava continuu. Am fost trimis la Spitalul Judeţean Reşiţa fără însă vreun semn de ameliorare. Cu mare intervenţie am ajuns la Clinica de recuperare din Timişoara în iunie 2003. Aici după un consult mult mai atent medicul care mă îngrijea m-a trimis la Spitalul T.B.C. pentru a vedea dacă nu am acest microb în sânge. Directorul acestei instituţii mi-a recomandat după analize, ca totuşi să iau un tratament anti TBC, fiind trimis la judeţul meu Caraş-Severin pentru tratament. Medicul şef al compartimentului TBC judeţean, a decis să iau tratamentul prescris care însă urma să dureze undeva la un an de zile. Arătam groaznic, fiindcă muşchii de la piciorul drept se atrofiau datorită faptului că nu mai puteam călca cu piciorul. Asta era prin toamna lui 2003.  

Am început tratamentul anti TBC şi după vreo două luni de tratament a erupt acea infecţie buclucaşă care mă adusese în starea de nu puteam călca cu piciorul în pământ. Din acea rană a curs tot ce era de curs, circa trei luni, astfel s-a curăţat infecţia, însă am rămas cu piciorul mai scurt trebuind să merg în două bastoane. Ajutat de soţie şi de familie am început să-mi revin fizic şi moral. Chiar şi sub tratament fiind, am continuat activitatea la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor până la alegerile din 2012, când nu am mai dorit să activez şi am solicitat consiliului director să mă elibereze din funcţie, rămânând totuşi preşedinte de onoare.  

În perioada 2003 – 2014 am reuşit cu sprijinul mai multor sponsori din oraş, inclusiv a Primăriei Moldova Nouă să-mi tipăresc aproape două mii pagini cuprinse în volumele; 2004 APOGEUL METAFORIC, AGATE MAGICE , 2008 MIRAJELE ALBASTRE, 2010, ARMONII MAJORE, MEMORII ACCESIBILE, 2012 l METAFORE APRINSE, 2013 MARTOR AUTENTIC. Aceste volume însumează peste 2000 pagini.  

- Coautorîn volumele; 2008 FREAMĂT DE DOR, 2009 UNIVERSUL BUCURIEI, 2010 ÎNSEMNE, 2010 Să nu uitaţi de mine al poetului Marin BUNGET, 2010 ASPIRAŢII, 2011 VIS ŞI PASIUNE.  

- 2013 apare volumul Poetul şi prozatorul Mihai LEONTE tămăduitor de suflete, autor Ludmila BOLBOCEANU-GRAMA din Republica Moldova.  

- 30 august 2013 a survenit un eveniment neaşteptat; decesul soţiei mele Ana LEONTE. Am decis că soţia mea merita omagiată şi astfel am tipărit placheta omagială ANA MEA, MUZA ADORMITĂ.  

- 24 noiembrie 2013 a apărut antologia de poezie MĂRTURII ADIACENTE, la Editura ARMONII CULTURALE din Adjud, Director Gheorghe A. STROIA  

- 19 ianuarie 2014 a apărut antologia de proză AMINTIRI MINIERE, la Editura ARMONII CULTURALE din Adjud, Director Gheorghe A. STROIA  

- 02 aprilie 2014 a apărut antologia de poezie MOZAIC AFECTIV, la Editura ARMONII CULTURALE din Adjud, Director Gheorghe A. STROIA.  

Referinţă Bibliografică:
MERSUL ALERT / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1236, Anul IV, 20 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!