CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  

POEZIA Mariei CIOBOTARIU O DRAGOSTE NEMURITOARE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

POEZIA Mariei CIOBOTARIU O DRAGOSTE NEMURITOARE  

 

Internetul dă posibilitatea cititorului să intre în cele mai diverse medii de creaţie literară. Citesc zilnic cel puţin câteva zeci de creaţii poetice. Unele îmi rămân în memorie, şi îmi dau de gândit asupra tematicii frecvent abordate în aceste creaţii.  

Este şi cazul autoarei Maria CIOBOTARIU din Braşov, care prin cele mai multe creaţii poetice ne duce mereu cu gândul la ceea ce înseamnă cu adevărat dragostea, fie că noi o numim în termeni mai filozofici ,,iubire” care este sinonimă cu dragostea ca şi cuvânt.  

Cititorul va avea fericitul prilej de a descoperi în aproape toate creaţiile cuvântul iubire. Să nu credeţi că iubirea poetei este unilaterală, ci ea se dispersează peste tot universul uman şi înconjurător. De iubirea autoarei au parte de la; părinţi, soţ, la copii, nepoţi, fraţi. Iar lumea înconjurătoare e plină de iubirea sinceră a poetei; flori, animale, natură, stele în sensul cel mai larg; universul. Natura este percepută ca simbolul inegalabil al iubirii, căci arborii, sunt acei inimitabili copaci ai iubirii.  

Sărbătorile creştine sunt reprezentate cum nu se poate mai autentic, prin diverse creaţii pline de dragostea pe care poporul român o nutreşte cu mult respect pentru tradiţiile străbune.  

Dorul acel cuvânt românesc, este perceput ca fiind mereu cu mâinile întinse pentru a cuprinde în braţele sale lumea înconjurătoare spre a-i dărui dragostea de care este multă nevoie. E o percepere sinceră a tot ce poate fi numită dragostea pentru cei dragi, fie că sunt membri ai familiei, fie că sunt prieteni apropiaţi, sau chiar prieteni virtuali, pe care poeta îi aminteşte în creaţiile sale. Este mai mult decât acea afecţiune comună, dar şi mult respect pentru semenii care astfel reuşesc să fie iubiţi de distinsa poetă Maria CIOBOTARIU.  

Maria CIOBOTARIU este cunoscută în mediul virtual, dar destul de cunoscută şi în mediul literar tipărit din diverse reviste, antologii, dar şi prin propriile volume. Astfel că acest nou volum intitulat ECOUL TIMPULUI, este o nouă complectare a portretului literar al distinsei autoare. Prin citirea creaţiilor Mariei CIOBOTARIU mi-am îmbogăţit mult sfera cunoaşterii poetice, şi sunt sigur că şi cititorii care vor parcurge paginile acestui volum vor avea numai de câştigat. Fiind la o vârstă a maturităţii prevăd un frumos viitor literar al autoarei.  

 

Comentariu semnat de Mihai LEONTE din Moldova Nouă  

Membru al ligii Scriitorilor din România  

Referinţă Bibliografică:
POEZIA Mariei CIOBOTARIU O DRAGOSTE NEMURITOARE / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1210, Anul IV, 24 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!