CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Ecouri >  

Mihaela Şerban oferă românilor din SUA celebritate cu şapte dolari bucata sau o întâlnire la tribunal
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Simona Mihaela Radu, cunoscută publicului sub numele de Mihaela Şerban - realizatoare de teledoane şi gale la TVR, se află în SUA pentru a organiza “Gala Celebrităţilor România - SUA 2012”, ediţia a II-a, în data de 24 iunie 2012, la Los Angeles.  
 
Galele Mihaelei Şerban de la Roma, Madrid şi Las Vegas s-au remarcat prin diletantism şi improvizaţie, după cum reiese din declaraţiile invitaţilor şi din articolele publicate în presa centrală şi în ziarele din diaspora. De la gala din 2011 de la Las Vegas au lipsit capetele de afiş - actorul Nicholas Cage, arestat la New Orleans pentru tulburarea liniştii publice şi jucatorul de tenis Andre Agassi, cetăţean canadian, despre care nu ştim nici acum în ce fel a contribuit la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi SUA.  
 
Galei Celebrităţilor din SUA, ediţia 2012, se remarcă prin abuzuri şi încălcări ale legislaţiei americane şi româneşti. Mai multe surse, printre care doamna Lia Lungu, care a ajutat-o pe Mihaela Şerban să obţină viza turistică pentru SUA, declară că a întâlnit-o pe realizatoarea galelor în culisele unei televiziuni, unde fusese invitată la emisiunea "100 la 100 Adevărat". Mihaela Şerban a anunţat-o că a fost nominalizată la "Gala Femei de succes 2009", de catre o comisie formată din experţi. Gala urma să aibă loc peste două săptămâni, deci nu încurca programul doamnei Lia Lungu de revenire în America. Printre nominalizaţi figurau profesionişti ai artei scenice, medici, scriitori si oameni de afaceri, iar spectacolul urma să fie prezentat de Mihaela Şerban şi Cristian Ţopescu."Totul părea veridic şi onorant. Eu, ca om care a trăit ani de zile în America, am încredere în acţiunile particulare şi dau foarte mult credit ideilor individuale în care nu se strecoară umbra politicului. Mi-a venit în minte exemplul lui Donald Trump, creatorul Miss America şi Miss Univers. De aceea am crezut în galele acestea şi am acceptat atât premiile, cât şi implicarea mea ulterioară” a declarat doamna Lia Lungu.  
 
În zilele următoare, Lia Lungu a discutat cu colegii din presa româno-americană precum şi cu jurnalişti din Australia şi Germania, cărora le-a prezentat etuziasmată evenimentul cultural şi pe organizatoarea galei:  
 
”Viorel Nicula de la Mioriţa USA, amic şi ardelen destoinic, i-a făcut publicitate, lui adăugându-i-se, Meridianul Românesc, Curentul Internaţional, dar şi jurnalistul George Roca din Australia. Spectacolul Galei a suferit urcuşuri şi coborâşuri, pe care atunci le-am trecut cu vederea, zicându-mi că sunt eu prea exigentă datorită termenilor de comparaţie cu showurile americane. După aceea gală, Mihaela a prins din zbor ideea de a face un Teledon pentru copiii orfani. Cu banii strânşi spunea că va construi un cămin pentru copiii abandonaţi. Totul se potrivea cu ceea ce eu însămi facusem deja în 1988, în sala Operei Române din Timişoara, când am prezentat spectacolul de Ritualuri Daco-Valahe, pe care îl făceam pentru americani; încasările şi donaţiile de la spectacol au ajuns la casa experimentală pentru orfani, Sfântul Nicolae, din Timişoara, iar eu am primit Diploma de Onoare a oraşului Timişoara.  
 
Având această experienţă de succes, am intrat în TELEDONUL din iunie 2010 alături de doamna Şerban şi de un om de afaceri italian, pe nume Mirco Maschio, care avea afaceri în România. M-am dus la acel Teledon încărcată cu cele mai frumoase şi scumpe jucării printre care şi un mini-costum de cosmonaut, marca NASA. Mărturie stau imaginile din Teledon difuzat pe TVR3 şi pozele. În iarnă am revenit la un concert de colinde organizat de primăria Bucureşti, implicându-mă din nou şi într-o acţiune caritabilă pentru casa de copii, care urma să fie construită la Arad. În anul 2011 am început demersurile pentru o gală în America şi am implicat-o în aceasta pe draga mea prietenă Lia Roberts, Consul Onorific al României în Nevada. Cunoscându-mi profesionalismul, Lia s-a ataşat ideii. Tot ceea ce a urmat, pare halucinant... Nu bănuiam atunci în ce criză, în ce bulversare va băga Mihaela Şerban comunitatea româno-americană. Regret şi încerc să repar greşeala, pe care am făcut-o din dragoste pentru tot ce ţine de lumea românească. MĂSCĂRICIUL GALELOR, Mihaela Şerban, pe care sincer am ajutat-o, a creat disensiuni şi mizerii greu de imaginat. Colegii mei din presa diasporei au scris atunci, iar alte materiale au apărut şi în ţară. Întoarsă acasă, Mihaela a continuat galele cu şi mai mare credibilitate, pentru că deja fusese în America! De fapt, are tot dreptul - este formatul ei, nimeni nu îl contestă. Dar noi aici nu vrem să mai avem de-a face cu asemenea oameni -măscărici, cu o tupeistă şi ţepară. Ne-a luat de fraieri, de naivi şi de oameni cărora li se scurg balele să fie mediatizaţi acasă. Ca urmare, credea că acceptăm orice. Noi, şi în special eu, am făcut totul pentru o singură cauză nobilă - COPIII ORFANI!  
 
În urma cu cateva zile (n.r. iunie 2012), Mihaela mi-a trimis o scrisoare de ameninţare pentru că... o defăimez!?! Ea nu ştie că am primit cetăţenia Americană pentru extraordinary ability şi sunt protejată de guvernul American! I-am trimis dovada, ca să ştie că dacă voi da curs scrisorii prin care ea mă ameninţă va face puşcărie aici. Oricum, tot ceea ce Mihaela mi-a creat (drept răsplată pentru ajutor şi deschiderea drumului spre America) m-a dezgustat.  
 
Cred că noi suntem un neam excepţional, şi când spun asta mă gândesc - excepţional în toate: în acte măreţe, dar şi în mizerii. Noi l-am dat pe Paulescu, sau pe Poenaru, sau pe Brâncuşi, sau pe Eliade; dar, tot noi suntem mari şmecheri, cei mai hoţi dintre hackeri, ai noştri fură pe carduri bancare... Rămân aici să îmi slujesc neamul şi să îl fac vizibil lumii, atât cât îmi stă în putere, dar sunt lecuită definitiv de a mai ajuta o altă... Mihaela. Acei români care aparţin în egală măsura diasporei şi românilor dintre graniţele ţării, ştiu bine ceea ce vreau să spun”a declarat colega noastră Lia Lungu de la New York.  
 
Doamna Rodica Elena Lupu, directoarea editurii “Anamarol” din Bucureşti, ne-a relatat despre călătoria sa în SUA din luna mai 2011, pe care a facut-o împreună cu Mihaela Şerban, la New York şi Las Vegas. De profesie jurist şi un editor de succes, cu o experienţă de peste 40 de ani, doamna Rodica Elena Lupu a fost uimită când Mihaela Şerban a oferit celebrităţilor premiate la Las Vegas câte o diplomă din carton, neavând suma necesară pentru a achiziţiona nişte trofee găsite pe internet cu 7$ bucata. De asemenea, doamna Rodica Elena Lupu declară ca biletul de avion al Mihaelei Şerban pentru SUA a fost achitat cu bani împrumutaţi de la dumneaei, iar ulterior a avut dificultăţi mari în recuperarea celor 1000$ de la Mihaela Şerban.  
 
Cu câteva zile înaintea trâmbiţatei gale de la Los Angeles, Mihaela Şerban a împrumutat 2000$ de la un cetăţean român din Arizona, prezentându-se ca realizator la TVR Internaţional, sub pretextul că-i va va facilita românului din statul Marelui Canion o apariţie la postul TVR Internaţional. Ulterior cetăţeanul şi-a dat seama că a fost înşelat, iar acum îşi cere banii înapoi şi a declarat că se va adresa justiţiei. Cei doi experţi în ştiinţe juridice pe care i-am consultat, sunt de parere că Mihaela Şerban a comis “allegedly extorsion; forgery" faţă de cetăţeanul din Arizona.  
 
Am cerut opinia paralegalului Alexandru Lucan din Nevada, care îndeplineşte simultan şi funcţiile de notar public şi translator autorizat la “Court of Law” pentru cetăţenii români din statul Nevada. Am solicitat şi opinia avocatului american de origine română Armand Fried, pentru o analiză legală a situaţiei. Din această analiză reiese că Mihaela Şerban nu are dreptul de a lucra în SUA nici măcar pentru perioade scurte de timp, pentru organizarea unor strângeri de fonduri, gale sau alte festivităţi. Încălcarea regimului vizelor non – imigrant şi a condiţiilor de şedere pe teritoriul SUA, se pedepseşte cu deportarea şi interdicţia de intrare pentru 10 ani. Potrivit experţilor, dacă persoanele şi instituţiile afectate se vor adresa justiţiei, abuzurile comise de Mihaela Şerban se pot încadra la: allegedly extorsion -pe seama cetăţeanului din Arizona; extorsion - pe seama MAE si TVR; încălcarea condiţiilor State Department privind vizele non-imigrant şi evaziune fiscală – pe seama IRS.  
 
Mihaela Şerban a adus prejudicii de imagine Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi Televiziunii Romane (TVR) prin folosirea neautorizată a siglei şi însemnelor celor două instituţii pentru promovarea galei din 24 iunie de la Los Angeles. Reprezentanţii celor două instituţii au confirmat în scris abuzurile, iar răspunsurile au fost prezentate publicului de către mass media de limba română din SUA.  
 
Mihaela Şerban foloseşte abuziv titulatura de “realizator TV”, deoarece nu mai este angajata televiziunii, colaboratoare sau parteneră a TVR, aşa după cum reiese din documentele instituţiei, cele ale comisiei de aprobare a proiectelor externe si din mesajele doamnei Anca Iosif - reprezentanta TVRi:“Faţă de cele prezentate de dvs, vă comunicăm următoarele: TVR Internaţional nu are nici un acord cu d-na Mihaela Şerban, nu am difuzat imagini de la Gala realizată de ea şi nici nu vom difuza. Această doamnă nu este salariata TVRi, iar sigla aceea pe care am văzut-o pe invitaţia trimisă de dvs. nu provine de la noi şi nu este sigla TVRi . Vă invit să vedeţi sigla TVR Internaţional, pe post sau pe site. Povestea pe care o expuneţi dvs. este foarte neplacută. TVRi nu cunoaşte activităţile desfăşurate de d-na Mihaela Şerban, iar ceea ce spuneţi dvs. este grav. De aceea, subliniez că d-na respectivă nu este mandatată de TVRi să facă nici o gală sau alte reportaje în America. Ca să scurtaţi această poveste, de ce nu o rugaţi să vă prezinte Nota mandat?”  
 
Cei doi experţi în ştiinţe juridice sunt de parere că Mihaela Şerban a încalcat şi prevederile legislaţiei româneşti, privind dreptul de proprietate intelectuală al TVR şi MAE; dreptul de folosire a mărcii TVR Internaţional; iar potrivit Codului Penal –poate fi acuzată de impresonarea unui oficial al MAE, respectiv TVR. Mihaela Şerban risca sa ajungă în Instanţă, dacă instituţiile şi persoanele prejudiciate vor depune reclamaţii pentru faptele de mai sus - fals, uz de fals şi înşelăciune.  
 
În timpul investigaţiei media, privind legalitatea acţiunilor Mihaelei Şerban pe teritoriul SUA, doi jurnalişti ai ziarului Mioriţa din California, care cereau detalii despre gala de la Los Angeles, au fost hărţuiţi şi ameninţaţi telefonic. Unul dintre aceştia este directorul ziarului, care a primit 18 apeluri telefoanice într-o singură zi. Celălalt, deţine o înregistrare audio cu ameninţările regizorului galei, Daniel Ganea. Din aceste motive, cei doi jurnalişti au solicitat protecţia poliţiei, aşa după cum prevede legislaţia americană.  
 
Nemulţumită de conţinutul articolelor publicate de către jurnalistul Marian Petruţa pe blogul RO-USA, Mihaela Şerban i-a trimis un email plin de ameninţări, în care i-a dat de ales între “ne vedem la tribunal” şi un premiu la gala din 24 iunie de la Los Angeles. Ameninţările scrise ale doamnei Mihaela Şerban la adresa jurnalistului Marian Petruţa, şi cele adresate de Daniel Ganea doamnei Lia Lungu, se pot constitui ca probe în instanţă, deoarece încalcă dreptul de exprimare liberă al jurnaliştilor din SUA - unul dintre drepturile fundamentale garantate de Constituţia Statelor Unite.  
 
Instituţia abilitată să apere interesele cetăţenilor români în SUA este MAE, prin reprezentanţii săi în teritoriu. În acelaşi timp, MAE se numară printre instituţiile statului abuzate de Mihaela Şerban în SUA, iar Şerban are doar două posibilităţi - să respecte legislaţia SUA sau să suporte rigorile ei.  
 
Iată ce declară jurnaliştii din presa centrală şi din presa diasporei, despre ameninţările şi hărţuirea la care au fost supuşi şi despre galele organizate de Mihaela Şerban în trecut:  
 
Mihaela Rădulescu, realizator TV: “Cu toată onestitatea, nu deţin niciun fel de informaţii despre această persoană. Singurul feeling jurnalistic, (dar şi uman), pe care l-am avut de la prima gală de acest fel în România, a fost unul de impostură gravă. Culmea, dacă la început mi s-a părut a fi ea esenţa acestui rău, am realizat apoi ca şi mai vinovaţi se fac cei care au acceptat să vină şi - mult mai grav - să ia un premiu de la ...nimeni. Există un soi de bucurie care-l contopeşte pe bietul premiant şi care-l face să nu mai gândească lucid, adică să-şi pună nişte întrebări simple şi necesare - cine e Mihaela Şerban?! Cu ce se ocupă?! Cine e autoritatea care a decis că sunt cel mai bun ?! Care sunt criteriile pe baza cărora se dau aceste diplome, premii ?! etc. Cum bucuria de a pune pe raft încă un trofeu întunecă minţile şi celor mai exemplare personalităţi, nimeni n-a stat să pună măcar o secundă la îndoială demersul acestei "doamne". Eu l-am pus, şi încă de la prima gală la care am fost nominalizată, am răspuns invitaţiei cu acest set de întrebări. Urmarea?N-am mai fost niciodată premiată, invitată, etc (din fericire!).  
 
Regret nespus să aud că "virusul" Mihaela Şerban s-a împrăştiat atât de departe. Încerc să fiu, la rându-mi, corectă din punct de vedere jurnalistic şi să n-o acuz de lucruri pe care nu le pot dovedi. Cu sinceritate vă spun că nu mi-am bătut niciodată capul să aflu amănunte despre această fiinţă, dar am avut o imensă tristeţe când am văzut câte personalităţi din România a păcălit, câţi oameni de bună credinţă au venit la galele ei de la Bucureşti, fără să-şi pună măcar o secundă întrebările la care făceam referire anterior. Mi-aduc aminte că la prima gală a adunat câteva personalităţi de primă mărime, dar foarte înaintaţi ca vârstă, care, probabil au fost mândri că cineva şi-a adus aminte de ei şi i-a premiat pentru....că există. N-au pus la îndoială, n-au pus întrebări, au venit doar încolonaţi la gală să-şi ridice trofeele. Din păcate, prezenţa lor i-a dat domnişoarei Şerban credibilitate pe mai departe. [ ... ] Refuzul şi întrebările mele au generat o situaţie bizară - spunând public, într-o emisiune de-a mea - că sunt revoltată că o fiinţă fără nicio însemnatate îşi permite să arunce cu premii doar pentru nişte bani şi celebritate şi că nimeni nu-şi pune întrebarea pe ce criterii se dau aceste premii şi din partea cui. [ ... ] Şi, fără nici o logică şi verificare, o listă cuprinzătoare de personalităţi româneşti au primit aceste pseudo-premii. Cred că e bine să faceţi verificările necesare, cred că e bine să luaţi toate măsurile pentru ca astfel de nenorociri de imagine să nu se mai întâmple. Eu n-am avut puterea să lupt cu ea, aici, pentru că toată lumea a luat-o drept un atac personal către Andreea Marin, cea mai premiată vedetă de la galele acestea. Părea că am ceva cu Andreea, sau că mi-e ciudă că nu sunt nominalizată, nu că mă îngrijorează sincer gravitatea unui astfel de demers golănesc. Sper să aveţi voi mai multă putere... Ştiţi, există oameni care, atunci când primesc un premiu, simt un fel de recunoştinţă veşnică în faţa celui ce i-a premiat. Nu-şi pun întrebările logice, de teama de a nu rămâne în afara premiului, de a nu pierde o liniuţă în plus în CV-ul pe care-l vor cât mai umflat. E greu de luptat cu ei [ ... ] Mă bucur enorm să simt dorinţa voastră de a para o lovitură urâtă de imagine.”  
 
Kasandra Năsăudean, redactor şef al ziarului Occidentul Românesc din Madrid ne-a scris: “Gala de la Madrid a fost dirijată şi organizată cu ajutorul celor de la Niram [ ... ] şi s-a dovedit a fi o mare mizerie, motiv pentru care eu am eliminat aceste personaje din anturajul meu în secunda doi. Pentru totdeauna! Am avut încredere în spusele lor, i-am crezut oameni serioşi şi responsabili şi am avut parte de cea mai mare dezamăgire din viaţa mea, din viaţa noastră, a celor din Madrid, care am participat şi am dat o mână de ajutor evenimentului cu pricina. S-au petrecut atunci treburi incredibile şi de netolerat din partea acestor persoane [ ... ] Ce s-a întâmplat atunci la Madrid, s-a repetat şi în America ceea ce înseamnă că nesimţirea, tupeul şi obrăznicia acestor personaje, nu s-a oprit şi probabil vor continua atâta timp cât li se va permite [ ... ] Astfel de personaje sunt demne doar de cel mai mare dispreţ.”  
 
Cornel Dîrnovan, jurnalist Madrid: “Gala (n.r. de la Madrid) a început cu o sală pe jumătate goală, a excelat prin improvizaţie şi a reuşit să le creeze celor prezenţi un sentiment de ruşine de a mai spune că sunt români [...] Printre premiaţii din această primă gală a ruşinii româneşti în Spania au făcut parte cărăuşi de pachete, făcători de sarmale, promotori culturali care nu se promovează nici pe ei înşişi, artişti fără operă, plagiatori, iluştri anonimi. Este surprinzător să vezi cum este premiat grupul celor care de ziua lui Eminescu în acest an (n.r. 2010) şi-au bătut joc de cultura română, organizând un fals omagiu lui Eminescu [ ... ] De la gală au lipsit chiar capetele de afiş, din motive doar de ei cunoscute.”  
 
Mădălina Corina Diaconu, Clubul Presei Transatlantice (CTP): “Şi eu încerc o investigaţie, la rândul meu. Mihaela Şerban îmi face tot felul de ameninţări, după ce, respectând legile jurnalismului internaţional, i-am acordat drept la replică şi i-am postat la CTP un material.....un fel de răspuns al ei la un articol pe care l-am publicat anul trecut despre eşecul galei ei de la Las Vegas! Eu am postat şi publicat acel material după ce apăruse în multe publicaţii şi site-uri, dar Mihaela Şerban a facut presiuni asupra lor sa-l retragă şi acum este foarte pornită împotriva mea. Din multe alte locuri articolul a dispărut. Pe mine nu mă sperie, ci din contră, mă amuză! Eu încerc să găsesc nişte răspunsuri.”  
 
Tatiana Solomon, jurnalist ziarul Libertatea: “După ce a dat atâtea ţepe la Bucureşti, Mihaela Şerban caută să se căpătuiască pe seama altora, în SUA. Şi în România s-a folosit de multe instituţii ... şi oameni. A folosit în galele ei numele mai multor instituţii şi oameni, fără ca aceştia să-şi dea acordul sau măcar să fie înştiinţaţi. Are un tupeu fantastic şi, de regulă, îi place să facă pe victima, să mintă şi să se plângă, ca să câştige de partea ei oameni inimoşi. Şi, de multe ori a reuşit, pentru că cei de bună credinţă nu aveau de unde să ştie cu ce şmecherii umblă ea. Şi-a făcut plinul în România, după ce a trăit pe spatele familiei ei şi a celor pe care i-a păcălit cu minciunile ei. Printre cei fraieriţi mă număr şi eu! Într-un final m-am deşteptat.... M-a ameninţat şi pe mine. Din când în când mă mai trezesc cu câte un sms, email sau telefon de ameninţare de la ea. M-am obişnuit... Mă ameninţă cu tăticul ei... Că vine la uşa mea! I-am spus că abia aştept să apară ca să pot chema poliţia.”  
 
Printre persoanele care au suferit prejudicii materiale sau lovituri de imagine datorită galelor Mihaelei Şerban, se numară artiştii Nae Lazarescu, Vasile Muraru, Gabriel Dorobanţu şi formaţia Voggue, cărora Mihaela Şerban nu le-a plătit onorariile la finalul spectacolului Miss University din anul 2006. Consilera fostului prim-ministru Emil Boc, Andreea Paul Vass, a suferit prejudicii de imagine, iar stilista Carmen Pleşea de la “Kaofashion” Bucuresti, care i-a împrumutat o sumă mare de bani în urmă cu cinci ani, a întâmpinat dificultăţi majore în recuperarea sumei împrumutate. Omul de afaceri Viorel Fetinca, situat în topul 300 al oamenilor de afaceri din România, a reuşit să obţină un ordin de restricţie împotriva Mihaelei Şerban, după ce aceasta l-a hărţuit timp de mai mulţi ani. De asemenea, doamna Ramona Klara Busteaga, reprezentanta companiei “Infinity Trophy” din Bucureşti, a declarat că Mihaela Şerban nu a plătit nici acum factura pentru trofeele achiziţionate de la compania dumneaei pentru o gală care a avut loc în anul 2011.  
 
Alte detalii:  
 
http://www.ziarulmiorita.com/article.php?story=20120613061113947  
 
http://rousa.blogspot.com/2012/06/gala-celebritatilor-romanesti-vorbe.html  
 
http://www.gandaculdecolorado.com/dosar/6-dosar/3775-si-qgala-celebritilorq-din-spania-a-fost-un-kitsch  
 
http://www.nymagazin.com/dezvaluiri.html?aid=3834  
 
 
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Mihaela Şerban oferă românilor din SUA celebritate cu şapte dolari bucata sau o întâlnire la tribunal / Simona Botezan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 541, Anul II, 24 iunie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!