CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Artistic >  

Mesteacănul, este simbolul meu
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Astăzi, simţind că iubirea mea se învârteşte între sori şi stele, m-am dus pe malul Dunării să-mi potolesc sufletul de căldura nepotrivită, care s-a aşternut deja spre acest sfârşit de luna mai . 
  
Şi pe malul Dunării, este acelaşi soare însă inima curentului dintre cele două maluri, parcă-ţi dă o anume detaşare simţindu-te mai bine în propia piele. Am desenat de pe mal, paşii iubitului, făcuţi pe lângă marele fluviu în foşnetul de frunze, de unde aş vrea să nu mai plece niciodată.  
  
Privesc Dunărea dincolo de mal; dincolo de Insula Mare; dincolo de Munţii Măcinului, cei mai vechi din răsăritul Europei; dincolo de toate apele ce-i cad la picioare; dincolo de Munţii Pădurea Neagră, pe lângă care am trecut adesea ori ... locul de unde-şi trage seva, venind la Brăila. 
  
Dunărea iubeşte Brăila, mai ales spre asfinţit când ea o vede precum o îndrăgostită, arzând până la mistuire. Privesc Dunărea şi văd în fiecare val, broderii de argint spre desfătarea pescăruşilor. Privesc Dunărea şi mai văd din când în când, câte un şlep trăgând alene o dragoste nemărturisită, să nu se risipească în neliniştea valurilor şi dusă apoi la mal, să o plângă sălciile. 
  
Privesc Dunărea şi merg agale pe lângă mal, îndreptându-mă spre locul care-mi place; la umbra unui mesteacăn. Mesteacănul, este simbolul meu fiindcă-mi place scoarţa lui, semănând cu ochii iubitului meu; semănând cu aurul iubirii lui. Imi place mesteacănul, fiindcă părul lui din frunze maure, seamănă cu părul iubitului. Aş sta pe bancă, ore în şir sub umbra lui să-l văd cum îşi găteşte în adierea vântului frunză cu frunză, parcă cântând din violină, un cântec topit în năluci de doriri nebune.  
  
Acum, spre sfârşit de mai, sub viforul de tufe galbene-nflorite şi irişi pastelaţi, sau cearcăne de flori deja trecute, privesc de pe această bancă, nestăpânita apă, urmându-şi drumul pe lânga malurile înverzite, sau pe lângă unele dumbrăvi pierdute în nimunate aventuri, martori fiind doar norii misterioşi şi păsările tulburate de îndrăgostiţii coborâţi în iarbă.  
  
După câteva ceasuri bune de nevorbire, stând în preajma mesteacănului meu drag, asemenea unei curtezane, mă ridic trăgând în piept, parfumul scoarţei lui şi plec gândind de voi vedea curând, ochii iubitului meu, ochii lui mari şi adânci de albastrul iubirii.  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Mesteacănul, este simbolul meu / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 252, Anul I, 09 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!