CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

Medicii neurochirurgi din Arizona dispun de un microscop care măreste campul vizual
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 
Specialiştii în neurochirurgie de la spitalul Banner Boswell Medical Center din oraşul Sun City, Arizona, dispun în prezent de o nouă tehnologie avansată cu ajutorul căreia este mărit câmpul vizual pentru microchirurgia pe creier şi pe coloană. Microscopul de înaltă definiţie aflat în dotarea centrului medical a fost achiziţionat pentru suma de 313.000 USD, cu sprijinul contribuţiilor comunitare primite prin intermediul Sun Health Foundation. Noul microscop este utilizat în peste 60% din cazurile de intervenţii neurochirurgicale de la Banner Boswell Hospital. 
  
Microscopul de înaltă definiţie a făcut posibilă o intervenţie complexă pe coloană 
  
Dr. John Wakely, din oraşul Peoria, Arizona, medic internist la Banner Boswell Medical Center şi la Banner Del E. Webb, a beneficiat recent, în calitate de pacient, de avantajele utilizării noului microscop. Dr. Wakely a suferit o laminectomie cervicală posterioară, intervenţie chirurgicală realizată de medicul neurochirurg David Pootrakul, de la acelaşi centru medical. Acesta s-a folosit în timpul operaţiei de microscopul de înaltă definiţie şi spune că „o astfel de intervenţie ar fi fost imposibilă fără acest aparat. Microscopul oferă precizia şi exactitatea necesare pentru desfăşurarea unor proceduri complexe craniene şi pe coloană.” 
  
De aproximativ un an, dr. John Wakely suferea de dureri şi slăbiciune în braţul drept. Ca urmare, acesta a fost nevoit să abandoneze golful, să renunţe la îndeplinirea diferitelor treburi gospodăreşti în jurul casei şi să înceteze să mai ofere o mână de ajutor la antrenamentul echipelor de sport din care face parte fiul său. Întrucât tratamentul s-a dovedit complet ineficient, intervenţia chirurgicală rămânea singura soluţie pentru dr. Wakely. Imediat după operaţie, dr. John Wakely a declarat că „durerea din braţul drept s-a diminuat semnificativ”. Se estimează că într-o lună de la operaţie, pacientul se va recupera complet. 
  
Microscopul de înaltă definiţie – un prim pas spre un nou centru de excelenţă în neurochirurgie 
  
Printre avantajele prezentate de noul microscop, avantaje de care dispun atât medicii cât şi pacienţii, se numără monitorul de înaltă definiţie, cu o lăţime de 24 de inchi, care afişează imaginea văzută de chirurg prin lentile oculare şi poate capta chiar imagini video. De asemenea, cu ajutorul acestui microscop, chirurgii pot realiza angiograme intraoperative pentru vizualizarea circulaţiei sângelui în creier, în cazul pacienţilor ce urmează să fie operaţi de anevrism. Aparatul face ca durata operaţiei să se reducă şi scade riscul infecţiilor. În plus, cu ajutorul acestui microscop, medicii care asistă la operaţie sau asistentele pot vizualiza zona pe care se face intervenţia chirurgicală, în timpul procedurii. 
  
„Suntem recunoscători pentru acest nou microscop chirurgical”, ne-a mărturisit dr. Jesse Babbitz, MD. „Într-un sens mai larg, acest aparat este o parte a drumului nostru către realizarea unui nou centru de excelenţă în neurochirurgie”, a conchis el. 
  
Octavian Curpaş 
Phoenix, Arizona 
  
  
Referinţă Bibliografică:
Medicii neurochirurgi din Arizona dispun de un microscop care măreste campul vizual / Octavian Curpaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 143, Anul I, 23 mai 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Curpaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Curpaş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!