CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Pamflet >  
Autor: Ionel Cadar         Ediţia nr. 1003 din 29 septembrie 2013        Toate Articolele Autorului

MĂSURI ANTICRIZĂ ( Pamflet )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Guvernul USL condus de Victor Ponta odată ajuns la putere a început să se deslănţuie prin a lua măsuri ne populare fără precedent în domeniul fiscalităţii, mărind neaşteptat de mult taxele şi impozitele, înfinţând alte noi şi noi taxe şi impozite, toate pe seama cetăţenilor acestei ţări, sărăciţi şi aşa până în măduva oaselor. Acest USL nu a pomenit nimic despre aceste măsuri în campania electorală, şi abia votaţi şi ajunşi la putere cu un buget al ţării sărăcit, în loc să se ocupe de a lua măsuri economice, de a atrage cât mai mulţi investitori şi să asigure locuri de muncă pentru ca bugetul ţării să fie revigorat, ei trag şi trag tare pe cetăţeni acestei ţări. 
  
Vreau să atrag atenţia guvernanţilor că au mai rămas ne luate câteva măsuri de creştere a taxelor şi impozitelor după cum urmează: 
  
1. Reangajarea obligatorie a pensionarilor (când locurile de muncă vor fi asigurate) şi majorarea vârstei de pensionare la 80 de ani. Cei care au tupeul să moară mai devreme, urmaşii vor plăti drept pedeapsă 12 salarii medii pe economie pentru fiecare an dintre cei rămaşi până la data când ar fi împlinit 80 de ani. 
  
2. Impozitarea consumului de hârtie igienică în funcţie de straturi, deoarece în aşa vremuri câcăcioase nu se poate trece cu vederea un asemenea potenţial. Cei care nu mănâncă nimic şi în consecinţă nu "produc"vor plăti un impozit forfetar. 
  
3. Taxa pe aer la un nivel de 0,04 euro/mc consumat. Numărul de mc. consumaţi va fi stabilit de către specialiştii Guvernului împreună cu medicii de familie, în funcţie de capacitatea pulmonară a fiecărei persoane. Astmaticii au reducere de la 25% până la 100% în cazul când se opresc din respirat mai mult de 15 minute.  
  
4. Impozitarea pe greutatea omului. Orce român peste 35 de kg. este un "gras nesimţit" aplicând principiul: "slăbuţul îl duce în spate pe cel gras"  
  
5. Taxa pe "vânturi trase", că prea s-au obişnuit românii să-şi dea aere. Se vor monta detectoare la fundul fiecărui contribuabil care vor înregistra numărul vânturilor trase, intensitatea sunetului şi intensitatea mirosului. Taxa se va adăuga cu 24% la factura de gaz şi va fi obligatorie ca taxa "radio-tv" de pe factura de curent ce o plătesc românii. 
  
6. Taxa pe a doua limbă vorbită. Cu cât cunoşti mai multe limbi cu atât vei plati mai mult. Taxa pentru fiecare limbă vorbită în plus faţă de limba română se va taxa cu 50% din valoarea totala a alocaţiei care a primit-o persoana respectivă până la împlinirea vârstei de 18 ani. Sunt scutiţi de această taxă ungurii din Harghita, Covasna şi Mureş deoarece ei ori cum nu ştiu decât ungureşte deci nu se pune problema că ar şti mai mult de o limbă. 
  
7. Orice bărbat care are mai mult de 124899 de fire de păr va plăti o taxă pe fir de păr echivalent cu 10 euro/1000 fire de păr. Peste 20000 de fire în plus se va considera că mai ai un alt cap care se va impozita dublu. Cei cu chelie proeminentă sau cu şuviţă peste chelie sunt scutiţi. 
  
8. Persoanele care îşi rod unghiile vor achita TVA care va fi calculat la 100 de grame de unghii la un preţ ce va fi stabilit de guvern deoarece consumă un aliment şi e normal să plătească. 
  
9. Persoanele cu dizabilităţi care umblă în cărucioare pe străzi vor achita taxa de drum ca orce autovehicul. Cei care nu au cărucioare electrice, ci din acelea împinse de o persoană (însoţitor cu retribuţia micşorată cu 15%) vor plăti "taxa de atelaj impins/tras de animal de povară".Dacă vor fi prinşi cu taxa neplătită, li se va confisca căruciorul şi vor fi trimişi acasă pe jos.  
  
10. Taxa de căldură pentru vară deoarece orice cetăţean care ţine geamul deschis la locuinţă primeşte gratuit încălzire prin bunăvoinţa Sfântului Guvern, şi nu este normal. Astfel pentru fiecare geam deschis la locuinţă, vara la căldura de peste 18 grade se va plăti o "taxă de geam deschis" în valoare de 12 euro/geam. Locuinţa cu mai mult de 3 geamuri deschise se va considera a doua casă şi se va impozita dublu. Pentru geamurile inchise se va acorda o reducere de 50% dar numai când afară este sub 24 de grade. 
  
11.Sugarii şi bebeluşii care folosesc pampers vor plăti o taxă de poluare în funcţie de gradul de periculozitate care îl prezintă fiecare din reziduurile acumulate în scutec. Pentru stabilirea gradului de periculozitate în care se incadrează fiecare bebeluş se vor trimite obligatoriu de la fiecare copil între 0 şi 2 ani mostre din "produsul" rezultat şi acumulat în pamperşi la sediul Guvernului pentru a fi analizate. Ulterior fiecare părinte va primi acasă o declaraţie de impozitare pe care o va achita în 24 de ore la cea mai apropiată agenţie bancară. 
  
12. Se va elimina impozitul pe venit în două faze. In prima fază se va elimina venitul... 
  
13. Şi nu în ultimul rând, se va institui taxa pe prostie, că suntem atât de proşti că îi mai răbdăm să-şi bată joc de noi. 
  
Ionel Cadar 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
MĂSURI ANTICRIZĂ ( Pamflet ) / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1003, Anul III, 29 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!