CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Traditii >  

Mărturii în timp, despre prezenţa Mântuitorului Iisus Hristos pe pământ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Prezenţa reală a Mântuitorului Iisus Hristos, venit pe pământ pentru mântuirea lumii, este întărită şi de aceste dovezi, de unii contestate de alţii nu. Singura dovadă certă este credinţa noastră, că Hristos Fiul lui Dumnezeu S-a jertfit şi ne-a mântuit.  
  
Chipul nefăcut de mână, al Mântuitorului care după tradiţie a fost trimis de El lui Avgar,regele Edesei 
  
În Londra, se păstrează chipul Mântuitorului ,pe un ştergar trimis regelui Avgar,care era bolnav şi care prin atingerea de acest chip, s-a vindecat. Regele Avgar îi scrie lui Iisus Hristos o scrisoare pe care o redă întreagă Eusebie(Ist,Bis,1,13), pe care a împrumutat-o din documentele siriene, păstrate în Edesa. 
  
,,Eu am scris cu scopul să Te rog să iei osteneală, să vii la mine şi să mă vindeci de boala, în care mă aflu. Eu am auzit de asemenea, că iudeii cârtesc împotriva Ta şi voiesc să-Ţi aducă vătămare. La mine însă e un oraş nu mare, dar prea frumos, care va fi de ajuns pentru amândoi’’. Mântuitorul Iisus Hristos îi răspunde astfel,, Când Eu voi fi prins, Eu voi trimite pe unul din ucenicii Mei să te vindece de boală, el îţi va da de asemenea Mântuire ţie şi celor ce se află cu tine’’. Boala aceasta, după mărturie era lepră sau podragă. Iisus ar fi prima dată, după tradiţie când a scris ceva care să rămână. Apostolul Iuda Tadeul s-a dus după răstignire, cu acest chip al lui Iisus la rege, l-a vindecat şi l-a încreştinat. ,, Şi erau nişte elini din cei care se suiseră la praznic să se închine. Şi aceştia au venit la Filip care era din Betsaida Galileii şi l-au rugat zicând:,, Doamne, voim să vedem pe Iisus. Filip, a venit şi i-a spus lui Andrei, apoi a mers la Iisus şi i-au spus:,, A venit ceasul ca să fie preaslăvit Fiul Omului’’(In. 12, 20-23). 
  
Chipul nefăcut de mână, al lui Iisus Hristos de pe mahrama Veronicăi 
  
Pe când Iisus Hristos mergea spre Gologota, la poarta unei case i-a ieşit înainte o femeie miloasă, care i-a dat o mahramă, să se şteargă pe faţă de sângele şi sudoarea care şiroiau pe faţa lui cea sfântă. Pe această năframă s-a întipărit chipul lui Iisus Hristos, cu cununa de spini pe cap. Era Vinerea de Paşti a anului 33. Mahrama Veronicăi este al doua mărturie reală lăsată de Iisus Hristos, viu fiind. ,,Şi pe când îl duceau, prinzând pe un oarecare Simion Cirineul, care venea din ţarină, i-a pus crucea ca s-o ducă în urma lui Iisus , si după El venea mulţime de popor şi de femei, care se băteau în piept şi plângeau ’’ (Lc. 23, 26-27).  
  
Cămaşa lui Hristos, pe care a purtat-o în timpul Răstignirii 
  
Această cămaşă, se păstrează în Biserica Argenteuil din Paris. Petele albe de pe ea sunt locul picăturilor de sânge rămase de la biciuiri şi de la purtarea Crucii. Pe cămaşă la umărul drept se vede o pată mare lăsată de urma Crucii, această pată se vede şi pe giulgiul din Torino. ,,Iar după ce au răstignit pe Iisus, ostaşii au luat hainele Lui şi le-au făcut patru părţi, fiecărui ostaş o parte. Cămaşa era fără cusătură şi atunci au zis între ei : Să n-o sfâşiem, ci să aruncăm sorţi pentru ea, a cui să fie’’. Aşa s-a împlinit Scriptura care zice: ,, Împărţit-au hainele Mele loru-şi şi pentru cămaşa Mea au aruncat sorţii’’ (In.19, 23-24). 
  
Chipul lui Iisus Hristos,nefăcut de mână de pe giulgiul din Torino 
  
Iosif şi Nicodim, au înfăşurat trupul lui Iisus Hristos într-un giulgiu alb, cu care l-au pus în mormânt. Plata credinţei celor doi este chipul care s-a imprimat pe giulgiul alb, dovada existenţei reale a lui Iisus Hristos. ,, Şi Iosif cumpărând giulgiul şi coborându-l de pe Cruce, l-a înfăşurat în giulgiu şi l-a pus într-un mormânt, care era săpat în stâncă şi a prăvălit o piatră pe uşa mormântului. (Lc.15, 45). Pe giulgi s-au constatat loviturile suferite de Iisus Hristos, iar pe nas se vede o mică adâncitură, lovitura dată de soldat i-a rupt nasul. Acest giulgi a fost luat din Constantinopol, după anul 1200, de către romano-catolici, până în anul 1200 se păstra în cetatea lui Constantin cel Mare. Aceste 4 mărturii, dovedesc pentru cei care vor să creadă că Iisus Hristos a fost pe pământ ca persoană istorică, că a suferit Patimi pentru mântuirea omenirii şi că a înviat şi Stă de-a dreapta Tatălui. 
  
Bibliografie: Biblia Ortodoxă în imagini, Editura,, Pelerinul Român’’ Oradea; 1991 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Mărturii în timp, despre prezenţa Mântuitorului Iisus Hristos pe pământ / Carmen Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 110, Anul I, 20 aprilie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Carmen Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Carmen Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!