CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  
Autor: Marta Polixenia Matei         Ediţia nr. 1891 din 05 martie 2016        Toate Articolele Autorului

EU, Marta-Polixenia MATEI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Numele meu este Marta Polixenia MATEI. Despre mine: m-am născut în 23 septembrie 1977, în Municipiul Dorohoi, Județul Botoşani și am copilărit într-un mediu familiar cult. Mama mea, actualul director al Casei Municipale de Cultură din Dorohoi, a făcut tot posibilul ca eu să îndrăgesc literatura, poezia în mod special, muzica şi arta în general. Am început să scriu scurte eseuri în jurul vârstei de 10 ani, la început din joacă, căutând metafore şi sensuri noi, mai apoi joaca a devenit o modalitate frecventă de expresie personală, de creativitate, de refugiu chiar. Multe din creaţiile mele literare din timpii aceia s-au pierdut, câte ceva s-a mai păstrat, odată cu regăsirea celor din urmă am redescoperit dorinţa de a scrie. Spre sfârşitul anului 2014 am început să public parte din aceste poeme pe Facebook, în diverse grupuri şi reviste literare on-line, cărora m-am alăturat cu multă bucurie. Semnificative au fost pentru mine grupurile: TERAPIE PRIN POEZIE, TIME FOR LOVE IS ANYTIME, SURÂSURI ÎNLĂCRIMATE, CENACLUL LITERAR "CORNELIU COPOSU "DIN SĂLDĂBAGIU DE MUNTE AL BIHORULUI, cât şi revistele-grupuri on-line: POPASURI CULTURALE ROMÂNEŞTI, DOR DE DOR, CERVANTES - REVISTA INTERNAŢIONALĂ DE CULTURĂ. În decembrie 2014 am debutat în antologia grupului TIME FOR LOVE IS ANYTIME, " ÎN AŞTEPTAREA SĂRUTULUI PROMIS" - Editura SINGUR - Târgovişte, ISBN 978-606-8618-45-6, volum editat sub îndrumarea scriitorului Ion Ţoanţă, iar în 2015 am fost coautor la o a doua antologie de poezie, "SURÂSURI ÎNLĂCRIMATE" - Editura Vital Prevent Edit - Drăgoteşti - Dolj, ISBN 978-606-92579-9-9, realizată de administratorii grupului SURÂSURI ÎNLĂCRIMATE, poeţii Corina Mihaela Soare şi Radu Mihăilescu, publicând sub numele Marta-Polixenia Ursuleanu. Îmi placde să mai semnez și sub pseudonimul Mărțișor, nume atribuit mie încă din fragedă copilărie, datorită originilor mele slave (bunica din partea tatălui este originară din Cernăuți, vorbea rusa, iar „marta”, în limba rusă, înseamnă „martie”, de aici Mărțișor, prin analogie, chiar dacă eu m-am născut în șoapta frunzei care părăsește ramul, sub semnul începutului de toamnă).  
În acest an, am debutat cu primul meu volum de autor, „ÎN AȘTEPTAREA CURCUBEULUI” - poezii, Editura Aureo, Oradea, 2016, ISBN 978-606-794-072-5. Tot în acest an a apărut și cel de-al doilea volum intitulat „INTROSPECȚII” - poezii, Editura Aureo, Oradea, 2016, ISBN 978-606-794-071-8.  
În sertar mai ascund alte două volume de versuri pe care sper să vi le pot oferi spre lectură cât mai curând și mărturisesc că pregătesc împreună cu poetul Marin Beșcucă o surpriză... de doi!... în mai multe volume, fiecare cu tematică diferită.  
Cam atât, deocamdată, despre eul meu poetic, restul rămâne sub lacătul tăcerii...  
  
Referinţă Bibliografică:
EU, Marta-Polixenia MATEI / Marta Polixenia Matei : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1891, Anul VI, 05 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Marta Polixenia Matei : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marta Polixenia Matei
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!