CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  
Autor: Marina Glodici         Ediţia nr. 1115 din 19 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

Marina GLODICI - DESPRE INTERFERENŢE SPIRITUALE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mi-am propus să vorbesc acum despre interferenţele spirituale dintre oameni. Ce sunt acestea şi ce includ ele în mod practic în relaţiile sociale care stau la baza armoniei, dar şi a progresului într-o societate? Am folosit acest termen (oarecum tehnic) care înseamnă întâlnire, tangenţă sau chiar suprapunere. Din punctul meu de vedere acest fenomen de interacţiune sau respingere dintre oameni, (unii îl numesc, aşa, mai plastic şi „chimico-sentimental") cuprinde şi nivelul cultural al fiecăruia dintre noi. Însă interferenţa o defineşte spiritul de care este condus fiecare membru al unei comunităţi.  
 
Cu ceva timp în urmă, cineva dintre cunoscuţii mei de pe băncile şcolii îmi spunea cu un aer, oarecum de vinovăţie că are o prietenă care „citeşte" viitorul în cărţi de joc. Am oprit-o imediat şi i-am spus că acestă practică poate fi periculoasă pentru că se numeşte spiritism şi s-ar putea să aibă consecinţe grave sufleteşti. Şi asta pentru că spiritul rău s-ar putea suprapune sipritului uman şi să îl acapareze în întregime. I-am spus cu multă seriozitate să apeleze la Dumnezeu, să se roage, iar viitorul să îl lase în mâna providenţei care a scris istoria fiecăruia care a acceptat să fie condus de Duhul Sfânt printr-o întoarcere totală la El. Am fost contrariată, deoarece, de-alungul anilor, eu i-am recomandat cu multă căldură să vină la Domnul Isus, la Mântuitorul nostru să se împace cu Dumnezeu prin pocăinţă şi credinţă. Ei, bine de data aceasta mi-a dat dreptate, însă... cu un aer mai grav mi-a spus că e îngrijorată de viitor. Vă rog fierbinte, în Numele Domnului Isus, nu apelaţi la niciun medium nici la vizionari care pretind că văd viitorul oamenilor! Astfel de practivi văî pot dăuna, vă pot tulbura şi induce în eroare!  
 
Dragii mei cititori, orice ar fi, oricum ar fi de grea încercarea, aşezaţi-vă pe genunchi şi imploraţi pe Tatăl nostru din ceruri care prin jertfa Fiului Său vă poate face copiii Lui. Nu suntem ai noştri! Suntem cu toţii ai Lui şi ne-a făcut pentru slavă şi nu pentru josnicie şi păcat. Nu apelaţi la metode oculte! Abandonaţi-vă în mâna Cretatorului nu în mâna Celui Rău! Adevăraţii prooroci nu se ocupă cu ghicirea viitorului nimănui, ci "propovăduiesc despre El, (adică despre Domnul Isus) că oricine crede în El, capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor" (Faptele Apostolilor capitolul 10 cu versetul 43) , un viitor fericit şi o nădejde neînşelătoare.  
 
De curând am ascultat pledoaria unui ins care se pretindea foarte religios. După ce şi-a făcut un mic bilanţ al vieţii, şi-a enumerat anii de căsnicie şi realizările, a subliniat că s-a lepădat de mândrie! Hm! Dragii mei, am avut un sentiment de milă faţă de acel om. Modestia cere recunoaşterea lui Dumnezeu şi a lucrărilor sale în viaţa mea şi nu ceea ce am făcut personal prin forţele proprii. Se spune că un purice a rugat un elefant să îl treacă o punte. Acesta a fost de acord, iar puricele s-a urcat pe spatele lui. În clipa în care elefantul călca pe scândurile acelui pod se auzeau zgomote mari. Atunci puricele foarte satisfăcut a exclamat: „Ai, măi, ce tropăim!". Da! Asta suntem noi cu realizările noastre. De la Dumnezeu vin toate şi sănătatea şi inteligenţa şi mântuirea şi Viaţa şi Calea şi Adevărul! Slavă numai Lui!  
 
Sunt foarte de acord cu filozoful grec Epictet care le cerea studenţilor să îi arate progesul vieţii personale a fiecăruia şi nu cărţile citite, atrăgându-le mereu atenţia să nu confunde mijlocul cu ţinta. Citim şi zicem că ne educăm continuu, dar vedeţi dumneavoastră, lumina Duhului Sfânt vine ca o revelaţie proprie. Degeaba arăţi cuiva halterele, trebuie să se vadă muşchii. Trebuie să ne educăm spiritual, dar efectul care l-a avut asupra noastră educaţia este mai important. Informaţiile sunt bune, dar dacă stau numai stocate, nu au nicio valoare. Ce putem face? Când citim Biblia să cerem mereu iluminarea de la Dumnezeu. Fără ea nu vom putea pricepe, deşi lucrurile sunt clare şi chiar foarte uşor de înţeles. Transformarea într-o nouă făptură o face acea interferenţă şi înfăşurare în Duhul Sfânt al Lui Dumnezeu în clipa când ne smerim şi ne predăm cu totul Lui.  
 
Discutam cu mai mulţi şi au fost de acord că, oamenii ar trebui să caute lucrurile care îi unesc, nu ceea ce îi despart. Deoarece asta ar favoriza un dialog social adecvat şi dezvoltarea creativităţii, ar aduce idei noi pentru progresul individului şi apoi al întregii societăţi umane. Sociologii şi psihologii susţin unitatea în diversitate. Da! Sunt de acord! Însă la baza acestei mulţimi de persoane unicate trebuie să stea valorile Lui Dumnezeu: cinstea, dreptatea, adevărul sinceritatea, modestia, şi toate acestea pe fondul dragostei de oameni. Fără aceste lucruri orice adunare nu este decât o îngrămădeală de oameni gălăgioşi, dornici să parvină, care se strofoacă să iasă în evidenţă cu orice preţ.. Fără niciun rezultat privind regenerarea spirituală şi emergenţa. Creştinismul înseamnă o viaţă progresivă, de creştere în cunoştinţa lui Dumnezeu şi de practicare a perceptelor instituite de Domnul Isus Hristos.  
 
Interferenţe! Interferenţe! În trecut, nu exista tehnică electronică de comunicare, dar funcţionau frica şi încrederea în Dumnezeu. Oamenii nu ezitau să îşi întemeieze o familie deoarece partenerii de viaţă îşi respectau cuvântul dat, se uneau spiritual şi nu numai fizic, nu se iscodeau unul pe altul, deoarece conştientizau faptul că ochii Lui Dumnezeu văd totul. Acum ne spionăm unii pe alţii, ne raportăm în mod cât se poate de cinic. Mai dăunezi citeam despre un cuplu care se desparte din cauza că soţul a pus microfoane prin casă pentru a-şi controla soţia. Oribil! Unde mai este liniştea şi încrederea noastră în Dumnezeu? Fără ea nu putem face nimic durabil şi de valoare în societate. Am ajuns să dorim să ne fim dumnezei unii altora. Să vrem să ştim mai multe decât e necesar atât despre viitorul nostru cât şi unii despre alţii.  
 
Cum aş putea încheia altfel decât, îndemnându-vă din tot sufletul să veniţi la Domnul Isus, sub paza Lui? El este Domnul Oştirilor cereşti şi are toată puterea în cer şi pe pământ. Predaţi-vă Lui cu tot ce sunteţi şi cu ce aţi primit de la El şi veţi vedea că pacea Lui vă va inunda sufletul şi veţi fi plini de entuziasm, încredere şi veţi ştii întotdeauna să vă încredeţi în El. Iar atunci cînd duhurile rele vă vor ataca, veţi ştii că nu suntem chemaţi să ne luptăm unii contra altora din punct de vedere fizic, ci trebuie să ne luptăm "împotriva duhurilor răutăţii care stau în locurile cereşti" din om. Şi asta înseamnă rugăciune şi perseverenţă în fapte bune. Lăsaţi-vă în mâna Creatorului, dragii mei! El vă va da mereu lumina adevărată şi veţi avea o interferenţă absolută şi adevărată, transmiţând mai departe Lumina adevărată a Sfintelor Scripturi în care se află condiţiile de a fi fericit pentru veşnicie. Doamne ajută!  
 
Marina GLODICI  
Cluj-Napoca  
19 ianuarie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Marina GLODICI - DESPRE INTERFERENŢE SPIRITUALE / Marina Glodici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1115, Anul IV, 19 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Marina Glodici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marina Glodici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!