CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  
Autor: Marina Glodici         Ediţia nr. 1134 din 07 februarie 2014        Toate Articolele Autorului

Marina GLODICI - DESPRE CĂI ŞI MODALITĂŢI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A început o săptămână şi o zi şi chiar o clipă din viaţă şi imediat cât ai clipi trece în uitare sau în amintire. Este adevărat ce spunea Eminescu că "ai întotdeauna în faţă doar ziua cea de azi". Şi în răstimpul vieţii noastre noi avem două căi de a "umbla" pe pământ : cu Dumnezeu sau fără El. De această alegere primordială se bazează modalităţile de rezolvare a problemelor noastre pământeşti. În trăirea sub protecţia lui Dumnezeu intră implicit atât viaţa pământească (ce includ toare nevoile noastre de altfel legitime ca şi oameni ) cât şi veşnicia noastră. Deoarece viaţa noastră nu se sfârşeşte cu moartea fizică. Aristotel susţinea că: „Dacă recunoşti în om numai omenescul, înseamnă că trădezi omul şi-ţi dăunezi, deoarce prin tot ce e esenţial în fiinţa sa - spiritul - omul este chemat la ceva mai înalt decât numai viaţa umană".  
 
Este foarte ciudat că, omul se crede mai întotdeauna suveran în ceea ce priveşte viaţa sa, şi nu conştientizează că are un Creator şi un Tată care aşteaptă să se întoarcă în braţele Sale sfinte pentru a-l face fericit. Se avântă mânat de propriile instincte şi moduri care nu întotdeauna îl duc la succesul scontat.  
 
Din categoria celor care punea la îndoală existenţa lui Dumnezeu am fost şi eu o bună bucată de timp în copilărie, dar a fost o clipă când m-am deşteptat, ajungând la concluzia că fără Dumnezeu viaţa noastră e o mare tragedie fără sens. Am studiat în adolescenţă filozofia, şi am rămas dezamăgită profund, pentru că fraza începea dintr-un loc şi se fârşea în acelaşi punct şi nu m-a putut convinge că omul este creaţia lui proprie. Aşadar, dragii mei, prima dată am acceptat că Dumnezeu ne-a creat, apoi jertfa Domnului Isus care mi-a spălat şi mie păcatul mare al îndoielii şi mi-a dat o inimă nouă care bate pentru ceruri şi pentru mântuirea oamenilor care sunt confuzi şi aleargă pe căi greşite căutând adevărul. De aceea este grea viaţa fără Hristos şi fără Dumnezeu în lume, dragii mei! Odată ce ai mântuirea sufletului şi păcatele iertate, eşti liber de păcate şi tentaţii greşite şi trăieşti cu bucuria mântuirii, iar veşnicia îţi este asigurată alături de Dumnezeu.  
 
Şi acum veţi zice: bine, bine, dar noi avem aici o viaţă şi veşnicia este departe. Veşnicia este foarte aproape, dragii mei cititori! Avem nişte nevoie pământeşti pe care nu le poţi ignora. Aşa este! Dar Dumnezeu se îngrijeşte de noi în chip minunat dacă urmăm modalităţile corecte de rezolvare ale tuturor problemelor. Dacă suntem hotărâţi să îl urmăm pe Domnul Isus în toate momentele noastre atât fericite cât şi în cele de grea încercare. Dumnezeu lasă încercările să vadă dacă noi îl iubim pe El pentru ceea ce este El sau doar pentru ceea ce ne oferă El, uneori fără să merităm. Dacă suntem în stare de dragoste necondiţionată. Deoarece asta este dragostea Lui care o sădeşte în noi, dacă avem inimile şi minţile deschise la Cuvântul Său. Este greu? Este uşor? E cât se poate de simplu!  
 
Calea fără Dumnezeu este foarte largă, la îndemână şi aceasta, pare foarte bună şi plină de libertinism, dar s-a dovedit că ea duce la moartea sufletească, la o igonranţă faţă de divinitate şi la pierderea sufletului pentru veşnicie. Este aşa ca o "victorie" care a costat mai mult decât ai câştigat. Şi Biblia spune că „Ce i-ar folosi unui om dacă ar câştiga toată lumea şi şi-ar pierde sufletul? Oare ce n-ar da omul în schimb pentru sufletul său?"  
 
Să dea Dumnezeu ca fiecare dintre noi, de la cel mai simplu cetăţean şi până la politicienii şi conducătorii noştri să decidă, ca începând din anul acesta să aleagă calea cu Dumnezeu. Şi să aibă ca deviză însemnul de pe steagul roman: "Nihil Sine Deo", adică ""Nimic fără Dumnezeu". Atât familie, căt şi politică, şi toate acţiunile tuturor să aibă la bază implicaţia directă a Lui Dumnezeu! Doamne, ajută-ne la toţi să nu ezităm niciodată! Să avem încrederea totală în El! Ce înseamnă asta? Să faci mereu numai voia Lui cea bună, plăcută şi desăvârşită, respectând întrutotul perceptele biblice.  
 
Acum, veţi spune unii că nu sunteţi obligaţi să credeţi, că respectaţi unele legi sau poziţia socială vă conferă un fel de statut de mic dumnezeu, că aveţi o educaţie bună! Toate acestea nu sunt nimic deoarece numai jertfa Domnului Isus ne poate da libertatea şi adevărata demnitate înaintea lui Dumnezeu. Dreptul la alegere îl are fiecare, dar chiar dacă nu crezi în Dumnezeu, asta nu înseamnă că nu există. Chiar dacă te crezi suveran şi mare şi tare, asta nu înseamnă că e aşa. Fiecare om e doar câte o mână de ţărână! Cu ce ne-am putea lăuda, oare? Nu am primit totul de la El?  
 
Dintr-o altă ordine de idei, să ne ferească Dumnezeu de aluatul fariseic sau mai precis de cel al oportuniştilor, în mod special din biserici şi din clasa politică deoarece acesta aduce mare prejudiciu căii Lui Dumnezeu şi intereselor generale ale societăţii. Nu există lan fără neghină! Nu-i aşa? Rar! Şi atunci ştim că suntem în diferite stadii de creştere spirituală. De aceea trebuie să avem o credinţă tare şi mai ales o încredere de nezdruncinat în Dumnezeu care a făcut cerurile şi pământul şi care vede totul şi nu poate fi minţit, deşi unii uită sau ignoră acest lucru.  
 
Închei cu acest minunat gând că dacă toţi ne-am întoarce „acasă" la Tatăl ceresc, am avea cu adevărat parte de o democraţie adevărată şi de o viaţă fericită, deoarece nu putem face nimic fără Dumnezeu! Tot ce-au realizat străbunii noştri şi tot ce facem noi bun e numai prin graţia divină pe care nu o merităm. Fie ca Dumnezeu să ne scrie cu Mâna Sa tuturor istoria vieţilor şi să mergem cu El până la sfârşit ca să trăim veşnicia alături de Acela care ne-a creat si ne-a mânturit! Cine încă nu L-a găsit să-L caute din toată inima şi El se va lăsa găsit! Viaţa este o călătorie a sufletului, aşadar, alegeţi să o parcurgeţi alături de Dumnezeu! Doar aşa veţi fi învingători adevăraţi! Aşa să ne ajute Dumnezeu!  
 
Marina GLODICI  
Cluj-Napoca  
26 ianuarie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Marina GLODICI - DESPRE CĂI ŞI MODALITĂŢI / Marina Glodici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1134, Anul IV, 07 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Marina Glodici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marina Glodici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!