CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Marin Voican Ghioroiu         Ediţia nr. 1265 din 18 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

Medalion MĂRIUCA SIDĂU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

DIN STEJAR, STEJAR RĂSARE...  

ARE TATA FATĂ MAREI!  

 

Joi 12 Iulie 2014 la Casa de Cultură a Ministerului de Interne a avut loc un concert extraordinar de muzică populară „AZI, ÎN SAT, E SĂRBĂTOARE”, sub bagheta maieştrilor ION IVANOVICI ŞI MARIN ALEXANDRU, în care şi-au dat concursul solişti din fosta „CIOCÂRLIA DE AUR” - MARIA BUTACIU şiMIOARA VELICU, a urmat ”Generaţia de mijloc”: IONUŢ SIDĂU, RODICA ANGHELESCU, CRISTINA GHIORGHIU, MIHAELA GURĂU, MARIA STROIA, NICOLAE DATCU, ”Taraful Domnesc” condusdeMIREL BRIA, iar ca invitaţi au fost tinerii solişti ce s-au afirmat în melosul popular pe mai toate scenele ţării: EMILIA DOROBANŢU, STANA STEPĂNESCU, ZORINA BĂLAN, ANGELICA FLUTUR, LOREDANA STRECHE, GABRIELA VLAD, IONELA STĂNCIOI, INA CHIRIAC, DIANA CĂLINESCU ŞI OVIDIU HOMORODEAN. Spectacolul a fost prezentat de actriţa DOINA MIREA , iar inconfundabila artistă de geniu, DOINA GHIŢESCU a încântat, ca de fiecare dată, publicul care a aplaudat-o îndelung şi i-au oferit flori. Şi-a mai dat concursul Corpul de BALET al Ansamblului Artistic ”Ciocârlia” sub îndrumarea coregrafului DANIEL TOMA.  

Regia a fost asigurată de maestrul MARIAN CIRIPAN. Spectacol realizat de îndrăgita solistă STELIANA SIMA -şefa Ansamblului „CIOCÂRLIA”  

 

Surpriza acestui spectacol al generaţiilor l-a constituit MĂRIUCA SIDĂU, o tânărăfloare care a răsărit sub razele soarelui ce lumineazăşi încălzete „Grădina Raiului Folcloric” fiind cea mai micăartistăa viitoarei generaţii, pe care ”CIOCÂRLIA” a luat-o sub aripa ei, s-o îndrumeşi să o învaţe ca săzboare... săse înalţe alături de cei care au dus şi duc faima muzicii noastre în ţarăşi peste hotare, artişti ce şi-au dăruit întreaga viaţăscenei lirice. Cum tatăl ei IonuţSidău, artist polivalent, venit din Maramureşul legendar ne oferăspectacol de spectacol muzicăde suflet pentru inimile noastre, aşa se aratăa fi şi Măriuca ”fata lui tata” - un copil talentat, cu un glăsciorul clopoţeluluide argint. Ete înzestrată de bunul Dumnezeu cu ovoce modulată, dicţie bună, ureche muzicalăfoarte finăşi-i frumoasăca o picturădin tablourile lui Nicolae Grigorescu. E carismatică, transmite mesajul ei de dor celor care o privesc şi o ascultă, danseazăîn ritmul muzicii ca o balerinădin baletul ”Albă ca zăpada şi cei şapte pitici”.  

Cred căacet spectacol ar fi trebuit săse numească: „AZI, ÎN SAT, E SĂRBĂTOARE,CÂNTĂ-O FLOARE DIN PONOARE” - prilej deosebit pentru mine să-i urez succes în viaţă,săînveţe, săfie sănătoasăşi săcânte acele melodii nemuritoare pe care le ascultăde la iubitul ei tată, maestrul IonuţSidău, de la bunicii ei şi de la oamenii din satul Săpânţa. Săducămai departe cântecul, portul şi graiul Maramureşului. BRAVO MĂRIUCA!!!... TE IUBIM.  

 

A consemnat scriitorul-compozitor Marin Voican-Ghioroiu  

 

Referinţă Bibliografică:
Medalion MĂRIUCA SIDĂU / Marin Voican Ghioroiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1265, Anul IV, 18 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Marin Voican Ghioroiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Voican Ghioroiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!